ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Απολαύστε το, το έχετε κερδίσει"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ υποστήριξε ενόψει Μίλαν ότι δεν έχει μάθει να συμβιβάζεται, ότι η ΑΕΚ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους "ροσονέρι" και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να απολαύσουν τον αγώνα στο Σαν Σίρο.

Χρησιμoποίησε φράσεις όπως "δεν θα συμβιβαστούμε" και "δεν θα φοβηθούμε¨". Και τις εννοούσε. Και θα τις πει και στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Όμως για τον Μανόλο Χιμένεθ, αυτό που έχει σημασία για το αυριανό (19/10) παιχνίδι με την Μίλαν, είναι να μπουν οι παίκτες του στο γήπεδο και να το απολαύσουν, έχοντας στο μυαλό τους, πως έχουν ήδη κερδίσει.

Κάτι που έχει να κάνει με τη νοοτροπία που θέλει ο Χιμένεθ από τους ποδοσφαιριστές του. Όσο για το σχήμα, ο Ισπανός τεχνικός άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

- Ο Μοντέλα είπε πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες. Θεωρείτε πως από την αρχή του αγώνα η ΑΕΚ θα πρέπει να επιτεθεί ή θα είναι πιο αμυντικογενές το σχήμα;

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφό μου, για τα καλά λόγια. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Το να είναι μια ομαδα πιο επιθετική ή πιο αμυντική, εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Μένω με την φιλοδοξία, πως θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να κάνουμε τον αντίπαλο να μην μας δημιουργήσει. Πιστεύω στην ισορροπία και όλα τα καλά στη ζωή μπορούν να έρθουν με ισορροπία".

- Οι απουσίες Τσόσιτς και Τσιγκρίνσκι επηρεάζουν τα πλάνα για το σύστημα που σκέφτεστε;

"Και οι τρεις αυτοί (Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλος), παίζουν σε συγκεκριμένη θέση. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο, για να υπάρξει ισορροπία. Υπάρχουν δυο παίκτες που είναι σε νεαρή ηλικία και παίζουν σ’ αυτές τις θέσεις. Υπάρχουν δυο πιθανότητες. Ή να ξεκινήσουν αύριο ή να πάρουν χρόνο σταδιακά".

- Απαλλάσσει την ΑΕΚ από το άγχος, το γεγονός πως κανείς δεν περιμένει να κερδίσει;

"Για μένα αυτό θα ήταν μια ομάδα που συμβιβάζεται. Δεν έχω εκπαιδευτεί για να συμβιβάζομαι. Πάντα μου έχουν διδάξει να δουλεύεις για να πετύχεις το καλύτερο. Και για να το πετύχεις πρέπει να έχεις και τύχη. Όσο περισσότερο δουλεύεις, τόσο περισσότερη τύχη έχεις".

- Ποια είναι η τελευταία κουβέντα ένας προπονητής λίγο πριν μπει η ΑΕΚ να παίξει με την Μίλαν και μάλιστα στο σπίτι της;

"Να απολαύσουν ένα σημαντικό παιχνίδι, διότι το έχουν κερδίσει ήδη".

- Ανησυχείτε για ένα ματς στο Σαν Σίρο;

"Το πρόβλημα δεν είναι το Σαν Σίρο. Το πρόβλημα θα είναι, αν δεν πιστέψουμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την Μίλαν. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Η Μίλαν είναι μια μεγάλη ομάδα, στο Γιουρόπα Λιγκ παίζουν μεγάλες ομάδες. Και εμείς είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο παιχνίδι αύριο δυνατά, προκειμένου αυτό να το αντιμετωπίσουμε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ