ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Αν εκμεταλλευόμασταν τις ευκαιρίες, το σκορ θα ήταν πιο καθαρό"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη της ΑΕΚ με 2-1 επί του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης", "έπλεξε" το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Σέρχιο Αραούχο.

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Μανόλο Χιμένεθ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θετικό αποτέλεσμα, στάθηκε στην εικόνα των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Πατίτο Ροντρίγκες, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σέρχιο Αραούχο.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο 6-0 απ' τον Ολυμπιακό κατά την πρώτη του θητεία στην Ένωση, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο σκορ "είχε δύο αναγνώσεις".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Τι ήταν αυτό που αποτέλεσε κλειδί για την ΑΕΚ να πάρει τη νίκη; Θεωρείτε ότι η ΑΕΚ πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση;

"Το σημείο κλειδί ήταν η συμπεριφορά των παικτών. Έχουν κάνει μία τεράστια προσπάθεια μέσα στο γήπεδο. Με όλο τον σεβασμό σε όλες τις ομάδες του κόσμου, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα οι τέσσερις καλύτερες να παίζουν στα ημιτελικά κάνουν τον θεσμό του Κυπέλλου πολύ δύσκολο. Οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να περάσει στον τελικό.Αγωνιστικά είδαμε ότι η ΑΕΚ με κάθετο παιχνίδι από τον άξονα έφτιαξε τις περισσότερες φάσεις.

Θα περιμένατε περισσότερα πράγματα από τους Πατίτο και Λάζαρο;

"Έχουν κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Και ο Πατίτο, και ο Λάζαρος έκαναν αυτά που τους ζήτησα. Είμαι ικανοποιημένος και από τους δύο".

Πόσο θεωρείτε ότι έχει αλλάξει ο Αραούχο το επίπεδο της ομάδας σας;

"Ο Αραούχο έχει έρθει στην ΑΕΚ για να ξαναδείξει πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι. Χρειαζόταν μία μεγάλη ομάδα για να του ανοίξει την αγκαλιά της και συμπαίκτες που θα μπορούσαν να αντιληφθούν τον τρόπο παιχνιδιού του. Να μπορούν να συνεννοούνται. Ο Αραούχο είναι σημαντικό κομμάτι, όπως και οποιοσδήποτε παίκτης βρίσκεται στην ομάδα μας".

Στο πρώτο μέρος παρά το αποτέλεσμα είχατε αμυντικά αρκετές δυσκολίες και λάθη. Τι ήταν αυτό που είπατε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα και παρουσιαστήκατε καλύτεροι αμυντικά;

"Νομίζω ότι στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να κλειδώσουμε το ματς. Η πίεσή μας ήταν πολύ ψηλά, δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα τόσο στα στόπερ όσο και στον τερματοφύλακα όταν προσπαθούσε ο Ολυμπιακός να βγάλει την μπάλα. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός δημιούργησε προβλήματα γιατί είναι μία καλή ομάδα.

Αυτό συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο, να μην βγαίνουν αυτά που σχεδιάζουμε γιατί ο αντίπαλος δεν την αφήνει. Νομίζω ότι σκεπτόμενος όλο το παιχνίδι, ήμασταν δίκαια νικητές. Αν εκμεταλλευόμασταν τις ευκαιρίες, το σκορ θα ήταν πιο καθαρό. Η σημερινή νίκη έχει αξία γιατί όπως είπα και στην αρχή, οποιαδήποτε ομάδα από αυτές που βρίσκονται στα ημιτελικά, είναι ικανή να κερδίσει το Κύπελλο".

Η ΑΕΚ είχε να κερδίσει εδώ από το 2010. Τι σημαίνει για τη συνέχεια της ομάδας και επίσης αν συνδυάζεται με τα 93α γενέθλια του συλλόγου.

"Σήμερα ήταν μία σημαντική μέρα για την ΑΕΚ, δύσκολη μέρα για εμένα. Εγώ τέτοια μέρα βρίσκομαι στην Ισπανία για κάποιον προσωπικό μου λόγο, αλλά η νίκη με βοηθάει έτσι ώστε να αναπληρώσω την απουσία μου που δεν βρίσκομαι στην πόλη μου αυτή τη στιγμή. Σε σχέση με την ΑΕΚ, γνωρίζαμε ότι η ομάδα συμπληρώνει 93 χρόνια. Δεν ήθελα να μιλήσω σχετικά με αυτό στους παίκτες για να μην τους φορτώσω με έξτρα πίεση. Αφιερώσαμε αυτή τη νίκη στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συνέβη".

Στην τελευταία σας επίσκεψη είχατε φύγει απογοητευμένος όχι μόνο από το σκορ, αλλά γενικότερα από την εικόνα της ομάδας σας. Φεύγετε τώρα πιο αισιόδοξος;

"Νομίζω ότι το μέλλον της ΑΕΚ είναι όμορφο και μπορεί να έχει και ενδιαφέρον. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εκείνο το αποτέλεσμα είχε δύο αναγνώσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω".

Στα προηγούμενα ματς η ΑΕΚ έβγαζε έναν φόβο στο Καραϊσκάκη. Τι ήταν αυτό που είπατε στους παίκτες σας στην ψυχολογική προετοιμασία του ματς;

"Αυτό που είπα ήταν ότι είμαστε μία καλή ομάδα και πρέπει να δείξουμε προσωπικότητα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χριστοδουλόπουλος: "Ευτυχώς, δεν έχω εικόνα για τα επεισόδια"
Αραούχο: "Χαίρομαι που μπήκαμε στην ιστορία της ΑΕΚ"
Ενταση στο Καραϊσκάκη: Τραυματισμός παικτών και φροντιστή από άνδρες των ΜΑΤ
Άλμα πρόκρισης για την ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στο Φάληρο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο SPORT24 RADIO 103,3 ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ