ΑΕΚ

Βήματα προόδου, 0-0 με την ΑΕΚ Λάρνακας η ΑΕΚ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στην ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ Λάρνακας, αλλά η ομάδα του Ουζουνίδη έχει ακόμα και "κτυπητά" κενά.

Μπορεί να έλεγε ο Μαρίνος Ουζουνίδης χθες (12/7) πως τα φιλικά δεν τον ενδιαφέρουν. Όμως η αλήθεια είναι πως στο σημερινό (13/7) τεστ με την ΑΕΚ Λάρνακας, έστω και αν έληξε 0-0, η ΑΕΚ έβγαλε κάποια στοιχεία που σίγουρα ικανοποίησαν τον τεχνικό της Ένωσης.

Κυρίως διότι ήταν αυτά που δούλεψε ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα στις προπονήσεις. Και η ΑΕΚ ειδικά στα πρώτα 60 λεπτά, είχε κάποιες καλές στιγμές, με καλές συνεργασίες του Μάνταλου, του Λιβάγια και του Γιακουμάκη, αλλά και με ανεβάσματα των ακραίων μπακ.

Βεβαίως είχε και πάλι κτυπητά «κενά». Όπως για παράδειγμα στα χαφ, που ακόμα και αν ο Μοράν δεν έβγαινε νωρίς λόγω ενοχλήσεων, ο Ουζουνίδης σίγουρα θα τον απέσυρε καθώς δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος. Ή όπως στα εξτρέμ, με τον τεχνικό της ΑΕΚ να υποχρεώνεται να επιστρατεύσει και αυτός την λύση του Γκάλο.

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου του παιχνιδιού, δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτή του φιλικού πριν από μια εβδομάδα με τη Μιετζ. Ούτε σε σύνθεση ενδεκάδας, αλλά κυρίως ούτε σε αγωνιστική εικόνα μέσα στο γήπεδο. Βλέπετε, ο Ουζουνίδης καταρχήν επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με μια σύνθεση που θα έβαζε στο γήπεδο, σε περίπτωση που είχε να παίξει αυτή την στιγμή, χωρίς τις μεταγραφικές προσθήκες, ένα επίσημο παιχνίδι.

Με τον Λιβάγια να πηγαίνει δίπλα στον Γιακουμάκη και να συνθέτουν ένα επιθετικό δίδυμο, αλλά με τον Κροάτη σε ρόλο ελεύθερο. Με τον Μπακασέτα και με τον Μάνταλο να ξεκινούν τις προσπάθειες τους από τα άκρα και τον Σιμόες με τον Μοράν στις θέσεις των αμυντικών μέσων.

Το σημαντικό για τον Ουζουνίδη ήταν πως στο πρώτο ημίχρονο, βγήκαν στο γήπεδο αρκετά απ’ όσα έχει δουλέψει την εβδομάδα που μεσολάβησε ανάμεσα στο φιλικό με τη Μιετζ και το σημερινό. Από το τρικ με ανάπτυξη που ξεκινά με την μπάλα στον Σιμόες ανάμεσα στα στόπερ και αλλαγή σχήματος, μέχρι και τα ανεβάσματα των ακραίων μπακ. Και από την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, μέχρι και το πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Ακόμα και ευκαιρίες έβγαλε η ΑΕΚ από στατικές φάσεις. Κάτι για το οποίο δυσκολευόταν πολύ. Σε δυο φάουλ, στο 21’ και το 45’, ο Σιμόες εξ επαφής δεν σημάδεψε δίχτυα. Αλλά βρέθηκε μόνος του, ενώ στην πρώτη φάση θα μπορούσε να είχε αφήσει στον Γιακουμάκη που επίσης ήταν μόνος του.

Γενικώς η ΑΕΚ απείλησε στο πρώτο ημίχρονο, ακόμα και χωρίς τα στημένα. Και στο 34’ θα μπορούσε να είχε σκοράρει καθώς έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Γιακουμάκης γύρισε στον Μπακασέτα στο πέναλτι, αλλά εκείνος σούταρε άουτ. Ενώ υπήρχαν και φάσεις που οι παίκτες της ΑΕΚ τα έκαναν όλα σωστά, εκτός από την τελική προσπάθεια. Πάντως η ΑΕΚ αντιμετώπισε και κάποια προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία. Κυρίως από τον δραστήριο Γιάννου, ο οποίος στο 23’ είχε ένα δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Μπάρκας και στο 41’ μια πάσα έτοιμο γκολ στον Τσισκόφκσι που σούταρε από τη μικρή περιοχή στο οριζόντιο δοκάρι.

ΜΕ ΓΚΑΛΟ ΕΞΤΡΕΜ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε κεφάτη. Για την ακρίβεια κυρίως ο Λιβάγια μπήκε πολύ κεφάτος. Και με καλές συνεργασίες με τον Μάνταλο, προσπάθησαν να πιέσουν και να βγάλουν φάσεις. Ευκαιρίες για γκολ η ΑΕΚ δεν έκανε, καθώς και πάλι τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά είχε τρόπο ανάπτυξης που άρεσε στον Ουζουνίδη. Εξ ου και το χειροκρότημα του τεχνικού της ΑΕΚ από τον πάγκο.

Και από το 62’ και μετά, ο Ουζουνίδης άρχισε να κάνει αλλαγές. Μάλιστα ο τεχνικός της Ένωσης, λόγω απουσίας του Αλμπάνη και της μεταγραφής του εξτρέμ, επιστράτευσε και πάλι την λύση του Γκάλο για τα άκρα. Όπως συνέβη πολλές φορές και στο περυσινό πρωτάθλημα.

Πάντως ακόμα και όταν έγιναν οι αλλαγές, ακόμα και όταν πέρασαν στο γήπεδο οι πιτσιρικάδες Μπότος και Γιούσης, η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι στο ματς. Και έχασε και μια καλή ευκαιρία για γκολ στο 84’, όταν ούτε ο Αϊντάρεβιτς, ούτε ο Γιούσης, κατάφεραν να βρουν σωστά την μπάλα μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Και έτσι το 0-0, δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

ΓΗΠΕΔΟ: Ράντομ

ΑΕΚ: Μπάρκας (62’ Τσιντώτας), Χουλτ (62’ Λόπες), Μπακάκης (79’ Μπότος) , Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (62’ Οικονόμου), Σιμόες (72’ Γιαννούτσος), Μοράν (25’ Γαλανόπουλος), Μπακασέτας (62’ Γκάλο), Μάνταλος (79’ Γιούσης), Λιβάγια (62’ Κλωναρίδης), Γιακουμάκης (72’ Αϊντάρεβιτς)

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Μαρτίνες, Κατάλα, Σανσινένα (46’ Κάσες), Μοσγιόφ (46’ Αναστασίου), Τρισκόφσκι, Ρέγιες, Τρούγιολς, Γιάννου, Λαρένα, Χεβέλ, Ιωάννου. Έπαιξαν και οι Τομάς, Λαμπάν, Κωνσταντίνου, Ρούσιας, Τρύφωνος, Μπόλγεβιτς)

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ