ΑΕΚ

Βασιλόπουλος: "Το γήπεδο το θέλουμε, ζητάμε συγκεκριμένες τροποποιήσεις"

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Επέμεινε ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, στις θέσεις του σχετικά με τροποποιήσεις για το σχέδιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και επέμεινε στις θέσεις περί της έγκρισης της υψομετρικής μελέτης.

Για περισσότερο από 1,5 ώρα ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, ανέλυε τις θέσεις της δημοτικής αρχής για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Χωρίς πάντως να ξεφύγει από την γραμμή που είχε φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα και από τις επίσημες ανακοινώσεις. Επέμενε πως ο Δήμος ζητά συγκεκριμένες τροποποιήσεις στο σχέδιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Όπως επίσης επέμεινε πως δεν έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου, όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να εγκρίνει τις υψομετρικές μελέτες και έριξε ξανά το «μπαλάκι» και στην Περιφέρεια αλλά και στην ΑΕΚ.

"Εμείς ζητάμε αυτά που ζητάμε, για να προχωρήσει το γήπεδο. Αυτό λέμε και σ’ αυτό επιμένουμε και απευθυνόμαστε πρώτα στην Πολιτεία", τόνισε ο Άρης Βασιλόπουλος, ο οποίος μίλησε για λύσεις που πάντα υπάρχουν, ενώ έκανε καταγγελίες για κλίμα τρομοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Αναλυτικά όσα είπε ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας:

"Θεωρήσαμε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει συνέντευξη Τύπου, για να ενημερώσουμε τους πολίτες για το γήπεδο της ΑΕΚ και τις θέσεις μας και τις εξελίξεις και για να απαντήσουμε για πράγματα που έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο κλίμα. Η προπαγάνδα η ψευδολογία, έχει φτάσει στα όρια της πολιτικής δολοφονίας. Έχω χαρακτηριστεί βαμμένος Ολυμπιακός, άνθρωπος του Μαρινάκη, στοχοποιώντας με στον ακραία φανατισμό. Δεν είχα ποτέ καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Όταν τελειώνει το παραμύθι, αρχίζει το ιδεολόγημα για τις ιδεοληψίες μας απέναντι στις επενδύσεις. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν για τις άοκνες προσπάθειες, να αλλάξει πρόσωπο η πόλη. Η παράταξη μας από το 2010 έχει σταθερές θέσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ. Είναι αυτό που ο οπαδικός Τύπος, χαρακτήριζε «ναι μεν, αλλά». Τις εκλογές τις κέρδισε όμως η παράταξη μας. Τι λέγαμε προεκλογικά και ποιος λέει ψέματα.

Η ιστορία του γηπέδου εμφανίστηκε στην Πόλη μας το 2013. Η κυρία Ματσουκά είπε «ναι» σ΄ ένα γήπεδο στο οικόπεδο που είχε η ΑΕΚ. Στην προεκλογικό περίοδο του 2014, διαφωνήσαμε στο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας. Λέγαμε και λέμε ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ αλλά ζητήσαμε κάποια πράγματα. Τροποποίηση στο ύψος του γηπέδου και των όψεων. Το παλιό γήπεδο ήταν στα όρια, ενώ τώρα είναι στο κέντρο. Το ύψος είναι 28 μέτρα. Επαρκή χώρο στάθμευσης. Για ένα τέτοιο γήπεδο, απαιτούνται χώροι στάθμευση για 3000. Ζητάμε την φιλοξενία ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο γήπεδο.

Η προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ, δεν καθυστέρησε την άδεια. Μην έχοντας το εξειδικευμένο προσωπικό για μελέτη τόσων σελίδων. Ζητήσαμε τροποποιήσεις του σχεδίου του γηπέδου. Έγινε τετραμελής συνάντηση, που έδειξε πως δεν υπάρχει κλίμα συνεννόησης από την πλευρά της ΑΕΚ. Παρά την προσπάθεια εξευτελισμού που ακολούθησαν, τεχνικοί του Δήμου έκαναν προτάσεις. Όσοι μιλούν για αδιαλλαξία ας μας δοκιμάσουν ως προς τα επιχειρήματα μας.

Στην αρχική εισήγηση που παρουσιάστηκε το σχέδιο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπήρχαν δυο χιλιάδες θέσεις πάρκινγκ. Στην προπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, ο κύριος Αλεξίου δεσμεύτηκε πως θα στεγάσει όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα. Κάτι που αναιρέθηκε αργότερα. Η ΑΕΚ δεσμεύτηκε να αναλάβει τα έξοδα ανάπλασης του Άλσους. Κάτι όμως το οποίο θα κάνει ο Δήμος. Η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο για το ρυθμιστικό, που ευνοεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, έναντι των πολιτών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα

Όποια άποψη και αν έχει η Δημοτική Αρχή, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε το νόμο. Ζήταμε συγκεκριμένες μελέτες και τροποποιήσεις, για να εγκρίνει μελέτες. Η υπηρεσία μας, όταν έχει στα χέρια της αυτά που ζητά θα κάνει αυτά που πρέπει

Όλα αυτά που έχουν γίνει, μόνο κακό κάνουν στην υπόθεση του γηπέδου και στην πόλη μας. Θέλω να καταστεί σαφές πως ο Δήμος έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Αν θέλουν να προχωρήσουν χωρίς καμία βελτίωση, ας το κάνουν. Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για όσα προβλήματα προκύψουν στην Πόλη απ’ αυτό".

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ EUROKINISSI SPORTS

- Έχετε δεχθεί απειλές για την ζωή σας;

"Είναι εκατοντάδες οι απειλές. Που άλλοτε εντείνεται και άλλοτε γίνεται συχνότερο. Στην τρομοκρατία δεν θα υποκύψουμε. Εμείς έχουμε αυτές τις θέσεις για το γήπεδο και το άλσος. Τα υψομετρικά είναι άλλο πράγματα, που όταν και αν προσκομιστούν τα έγγραφα, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να προβεί στις διαδικασίες".

- Η Περιφέρεια είναι εκείνη που ευθύνεται για τα υψομετρικά και όχι ο Δήμος; Οι κάτοικοι που προσέφυγαν και δέχθηκαν επιθέσεις, είναι κάτοικοι ΝΦ;

"Η διαδικασία για τα υψομετρικά, είναι συγκεκριμένη. Ο Δήμος γνωμοδοτεί, η Περιφέρεια εγκρίνει. Υπάρχει έλλειψη στοιχείων. Δεν υπάρχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη. Η μελέτη είναι μια δωρεά της Δικέφαλος ΑΕ που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια. Δεν έχει προχωρήσει στην οριστική μελέτη η Δικέφαλος. Και δεν έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όσο για τους 17 που ρωτάτε, τυχαίνει να γνωρίζουμε κάποιους απ’ αυτούς. Και είδαμε και εμείς ότι κάποιοι δεν είναι κάτοικοι. Εμάς μας προβληματίζει περισσότερο πως οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην πόλη, όταν ο Δήμος προσέφυγε στο ΣτΕ, δημιουργήθηκε κλίμα τρομοκρατίας".

- Ποιος πυροδοτεί την κατάσταση;

"Είχαμε ένα αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφασίστηκε να δοθούν 200χιλιάδες Ευρώ για χώρους αθλητισμού στον Δήμο μας. Αυτά εξαφανίστηκαν. Και παίχθηκε το θέμα της παραχώρησης γηπέδου Beach Volley. Ζητάμε την αντιστάθμιση του πρασίνου που χάθηκε, με την παραχώρηση ενός χώρου για αθλητικές δραστηριότητες".

- Τελικά το θέλετε το γήπεδο της ΑΕΚ;

"Στην προσφυγή, δεν προσφύγαμε εναντίον του γηπέδου. Αν θέλαμε να είμαστε εναντίον του γηπέδου, θα προσφεύγαμε εναντίον της άδειας του γηπέδου. Σεβόμαστε πάντως την απόφαση του ΣτΕ και ζητάμε την αντιστάθμιση των στρεμμάτων που χάσαμε. Κυρίως η ευθύνη είναι πρώτα στην πολιτεία και δευτερευόντως στην ΑΕΚ. Το γήπεδο το θέλουμε, η ΑΕΚ είναι κομμάτι της πόλης, αρνηθήκαμε εισηγήσεις να φύγει η ΑΕΚ και να πάει σ’ άλλο χώρο.

Δεν θα είμαστε η δημοτική αρχή που δεν θα αφήσει την ΑΕΚ να φτιάξει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα σ’ έναν χώρο που έχει παραχωρηθεί σε κάποιον να πει τι θα κάνει. Αυτό που έχει δικαίωμα ο Δήμος να προτείνει, είναι η ΑΕΚ να παραμείνει. Πολλές φορές παρεμβαίνει ο Δήμος, για να παίξουν σε τοπικά σωματεία της Νέας Φιλαδέλφειας, ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ.

Πάνω στην μελέτη συντάσσουμε την οριστική μελέτη, πάνω στην οποία γίνεται το έργο. Στην προκειμένη περίπτωση είναι μια υπογειοποίηση, άρα θα απαιτηθούν υδραυλικά. Ανάλογα από τα ευρήματα, θα γίνει η οριστική μελέτη, που θα καθορίσει την οριστική στάθμη του δρόμου. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου κάνει καλά την δουλειά της. Αν υπήρχε οριστική μελέτη, σε δυο μέρες θα έπαιρνε την έγκριση".

- Έχετε σκοπό να κάνετε δεύτερη προσφυγή;

"Αυτό το οποίο προσπαθώ να καταστήσω σαφές, είναι πως το σχέδιο αυτό για εμάς, έχει προβλήματα. Όμως επιμένουμε να λέμε ναι στο γήπεδο. Και εξακολουθούμε να ζητάμε από την Πολιτεία τροποποιήσεις, για να είναι βιώσιμο το έργο για την πόλη".

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ EUROKINISSI SPORTS

- Η κίνηση της ΑΕΚ να προχωρήσει σε τροποποιήσεις στο σχέδιο, δεν ήταν κίνηση συναίνεσης από την πλευρά της ΑΕΚ; Υπήρξαν κάποιες επαφές το τελευταίο διάστημα;

"Ακόμα η απόφαση του ΚΕΣΑ δεν μας έχει κοινοποιηθεί και τυπικά, επομένως δεν έχουμε δει αυτές τις αλλαγές. Σε πρώτο άκουσμα, είμαστε θετικοί, γιατί είναι πράγματα που και εμείς ζητούσαμε. Στον βαθμό που έχουν υπάρξει αλλαγές, είναι προς το συμφέρον της πόλης. Μ’ αυτό το κλίμα, είναι δύσκολο να υπάρξουν επαφές. Στον βαθμό που το κλίμα ηρεμήσει. Στον βαθμό που κάνει σοβαρές αλλαγές η κυβέρνηση και αν δείξει διάθεση η ΑΕΚ για διάλογο, εμείς είμαστε ανοικτοί".

- Είναι πολιτική πράξη η νέα προσφυγή στο ΣτΕ;

"Αυτό που είπα και θέλω να γίνει κατανοητό είναι πως ο Δήμος έχει κάποια αιτήματα. Αυτά θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε, για να γίνουν πράξη. Πολιτικά. Αν ήθελα να πω νομικά, θα έλεγα νομικά".

- Υπάρχουν φόβοι για επεισόδια;

"Φυσικά και υπάρχει φόβος. Ήδη υπάρχουν επεισόδια. Προσπαθούμε να ρίξουμε τους τόνους, αλλά πρέπει να σταματήσει η τρομοκρατία στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Όλοι μπορούν να φωνάξουν, αλλά όχι να απειλούν".

- Συμφωνείτε με την υπογειοποίηση;

"Η υπογειοποίηση έχει διπλή διάσταση. Έχει δυο αρνητικές συνέπειες. Στα σημεία βύθισης δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην κίνηση των πεζών και έρχεται ως συνέπεια να δημιουργήσει μεγάλη κίνηση σε σημεία της πόλης. Αυτό που έχω προτείνει, είναι να φτιαχτούν ράμπες εισόδου στα υπόγεια πάρκινγκ".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ