ΑΕΚ

Βάρος στην διαχείριση της ήττας ο Πογέτ

Βάρος στην διαχείριση της ήττας ο Πογέτ
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ψύχραιμος ο Γκουστάβο Πογέτ, θέλει μαζί με τους παίκτες του να ξεπεράσει ανώδυνα το στραβοπάτημα απέναντι στον Ατρόμητο. Αποφασίζει τα ματς που θα απουσιάσει ο Μάνταλος.

Η όρεξη του Γκουστάβο Πογέτ για δέκατη και ενδέκατη συνεχόμενη νίκη, είχε ανοίξει και το είχε παραδεχθεί μετά το ματς με την Βέροια. Και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού στο Περιστέρι, ωρυόταν από τον πάγκο όταν έβλεπε πως το σερί χανόταν.

Το ίδιο έκανε και στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια. Όμως όταν τελικά ήρθε το… μοιραίο (λέγε με και ήττα), ο Πογέτ το αποδέχθηκε με ψυχραιμία. Κάτι που ήθελε να περάσει αμέσως και στους ποδοσφαιριστές του. Άλλωστε ο Ουρουγουανός τεχνικός ήξερε πως αφενός κάποια στιγμή η ήττα θα έρθει, αφετέρου πως η χθεσινή (7/2) δεν φέρνει και το τέλος του κόσμου.

Ο Πογέτ προσπάθησε να παραμείνει ήρεμος και ψύχραιμος. Το αυτοσαρκαστικό «χάσαμε έτσι;» με το οποίο ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, ήταν μοναδικό του ξέσπασμα. Πρώτο μέλημα του τεχνικού της ΑΕΚ, είναι πλέον η διαχείριση αυτής της ήττας. Άλλωστε γι αυτό και έδωσε κανονικά το ρεπό της Δευτέρας (8/2) στους παίκτες. Αφενός διότι δεν ήθελε να δώσει διάσταση… τραγωδίας στο αρνητικό αποτέλεσμα αλλάζοντας το πρόγραμμα. Αφετέρου διότι ξέρει πως οι παίκτες του χρειάζονται ξεκούραση μετά από ένα πρόγραμμα δέκα επίσημων ματς, μέσα σε 34 μέρες.

Προφανώς και ο Πογέτ έχει εντοπίσει πράγματα που πήγαν στραβά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Έχει ακόμα και παράπονα από ποδοσφαιριστές του. Όμως το βασικό για τον τεχνικό της ΑΕΚ, είναι να προχωρήσει μπροστά η ομάδα και να προετοιμαστεί για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μ’ όσο το δυνατόν λιγότερα βαρίδια στα πόδια από την ήττα στο Περιστέρι. Γι αυτό εξάλλου και ο Πογέτ δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους. Θεωρεί πως μια ήττα, μετά από εννέα σερί νίκες, πρέπει να αντιμετωπιστεί πρώτα και πάνω απ’ όλα με απόλυτη ψυχραιμία.

Παράλληλα ο τεχνικός της ΑΕΚ θα έχει και πρακτικά πράγματα να διαχειριστεί. Όπως να αποφασίσει σε ποιο από τα τέσσερα επόμενα ματς, θα εκτίσει ο Πέτρος Μάνταλος την ποινή των δυο αγωνιστικών, μετά από τις επτά κάρτες που συμπλήρωσε. Με δυο ντέρμπι (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) στο ΟΑΚΑ και δυο εκτός έδρας παιχνίδια (με Ηρακλή και Αστέρα) να ακολουθούν. Έχει επίσης να περιμένει ο Πογέτ και το επικείμενο… θαύμα του Έλντερ Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος είναι πιθανό να δοκιμάσει μέσα στην εβδομάδα να ανεβάσει στροφές και αν δεν πονάει, να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες να προλάβει να είναι έτοιμος για το ντέρμπι.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ