ΑΕΚ

Βάργκας - ντέρμπι 1-0

Βάργκας - ντέρμπι 1-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ έχει βρει τον άνθρωπο που έχει το "κοκαλάκι" της νυχτερίδας την οδηγεί στα ντέρμπι. Ο λόγος για τον Ρόναλντ Βάργκας.

Ένα γκολ σε ντέρμπι, είναι πάντα σημαντικό. Ένα δεύτερο γκολ, σ’ ένα δεύτερο ντέρμπι, σε διάστημα δυο εβδομάδων, είναι κατόρθωμα. Ένα τρίτο γκολ, σ’ ένα τρίτο ντέρμπι, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, μοιάζει μ’ ένα μικρό θαύμα. Όμως η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει αποκτήσει τον δικό της μικρό θαυματοποιό.

Το όνομα αυτού, Ρόναλντ Βάργκας και τα έργα του θαυμαστά. Γκολ στις 24 Γενάρη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και νίκη της ΑΕΚ με 1-0. Γκολ στις 13 Φλεβάρη στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, νίκη της ΑΕΚ με 1-0. Γκολ στις 28 Φλεβάρη πάλι στο ΟΑΚΑ, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, πάλι νίκη της ΑΕΚ με 1-0.

Ο Βάργκας κάνει φέτος όσα λίγοι έχουν πετύχει με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μετρημένοι στα δάκτυλα είναι εκείνοι που έχουν πετύχει στην ίδια σεζόν, γκολ και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό και με τον ΠΑΟΚ. Τελευταίος ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος την σεζόν 2007-08. Δηλαδή προ οκταετίας.

Εκτελεστής λόγω συγκυριών

Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο πως ο Ρόναλντ Βάργκας σκοράρει με συνέπεια στα ντέρμπι. Είναι και ο τρόπος που βρίσκει να σκοράρει. Για παράδειγμα, στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν ήταν καν στην ενδεκάδα και ήρθε από τον πάγκο για να πετύχει το γκολ της νίκης της ΑΕΚ. Ενώ στο χθεσινό (28/2) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Βενεζουελάνος λόγω συγκυριών βρέθηκε στην θέση του εκτελεστή του φάουλ στο 78λεπτό. Και αυτό διότι ο Βάργκας στην φετινή σεζόν, δεν εκτελεί τα φάουλ. Αυτό το αναλαμβάνει είτε ο Γκάλο, που έλειπε τιμωρημένος, είτε ο Μάνταλος, που επίσης ήταν τιμωρημένος, είτε ο Μπουονανότε που δεν ήταν στο γήπεδο, είτε ακόμα και ο Πλατέλλας που επίσης είχε αντικατασταθεί. Ο μοναδικός από τους «εκτελεστές» της φετινής ΑΕΚ που ήταν στο γήπεδο, ήταν ο Έλντερ Μπαρμπόζα. Μόνο που το σημείο, ήταν για δεξιοπόδαρο. Το ανέλαβε ο Βάργκας και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Πήρε την σκυτάλη από τον… Λεονάρντο

Πάντως η αλήθεια είναι πως σχεδόν… παραδοσιακά η ΑΕΚ παίρνει γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, από εκτελέσεις φάουλ. Από τον Μίροσλαβο Οκόνσκι και τον Χάρη Κοπιτσή, μέχρι τον Βασίλη Τσιάρτα και τον Νάτσο Σκόκο. Ακόμα και τον Μίτσελ που είχε σκοράρει με απευθείας φάουλ από το κέντρο του γηπέδου. Ωστόσο ο Βάργκας πήρε την… σκυτάλη από τον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο τελευταίος παίκτης της ΑΕΚ που είχε σκοράρει σε ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, απευθείας φάουλ, την σεζόν 2011-12.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ