ΑΕΚ

Βάργκας: "Νικήσαμε τον Ολυμπιακό και μπορούμε να το ξανακάνουμε"

Βάργκας: "Νικήσαμε τον Ολυμπιακό και μπορούμε να το ξανακάνουμε"
Βάργκας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρόναλντ Βάργκας μίλησε για τις νίκες που χάρισε στην ΑΕΚ σε τρία εντός έδρας ντέρμπι, αναφέρθηκε στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στην απόλυση του Πογέτ και στις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων. Τι είπε με τη σειρά του ο Ντίντακ Βιλά.

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Live Sport" παραχώρησε ο Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα συναισθήματα που του δημιούργησαν τα γκολ που πέτυχε στα τρία εντός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και στις σχέσεις μεταξύ των παικτών της Ένωσης.

Για τον τελικό Κυπέλλου, ανέφερε: "Όλοι σκεφτόμαστε πόσο σημαντικό είναι να κατακτήσει η ΑΕΚ το Κύπελλο. Θέλουμε να σηκώσουμε εμείς το τρόπαιο. Για κάθε παίκτη και για την ΑΕΚ είναι σημαντικό να έχει τίτλους. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κάνουμε χαρούμενους τον κόσμο, τη διοίκηση και εμάς".

Για τα νικητήρια γκολ του στα τρία ντέρμπι και το όνειρο να σκοράρει στον τελικό: "Αυτό που έγινε και στα τρία ντέρμπι ήταν απίστευτο για μένα. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να σκοράρει και να κατακτήσει η ομάδα του το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα, αλλά δεν είναι αδύνατο να τον κερδίσουμε. Το έχουμε ξανακάνει. Πρέπει να μείνουμε στην ιστορία για την κατάκτηση του Κυπέλλου φέτος. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό και μπορούμε να το ξανακάνουμε".

Για το άδειο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, ανέφερε: "Η ατμόσφαιρα των γηπέδων στην Ελλάδα είναι υπέροχη. Αν γίνει χωρίς κόσμο, δεν ξέρω τι να πω… Δεν έχω παίξει ποτέ τόσο σημαντικό ματς σε άδειο γήπεδο. Αν βάλουμε γκολ, θα το γιορτάσουμε μεταξύ μας".

Για το γκολ του κόντρα στον Ολυμπιακό, εξιστόρησε: "Όταν ήμουν στην Καράκας ο προπονητής μου έλεγε πάντα να έχω στο μυαλό μου να παίρνω το ριμπάουντ. Στον αγώνα του ΟΑΚΑ ο Ντουρμάζ μού έλεγε πως δεν ήταν πέναλτι κι εγώ πως ήταν. Όσο μιλούσαμε, εγώ είχα το μυαλό μου στο πέναλτι, το εκμεταλλεύτηκα και κέρδισα το ένα βήμα που είναι σημαντικό για να μπεις πρώτος στην περιοχή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μάλλον ήταν χαλαροί γιατί ίσως πίστευαν ότι θα ευστοχήσει στο πέναλτι ο Μπουονανότε".

Για την απόλυση του Πογέτ, παραδέχτηκε: "Ήταν για μας ένα σοκ. Συμβαίνουν πολλά στο ποδόσφαιρο, αλλά ήταν πριν από ένα κρίσιμο ματς. Πάντως αντιδράσαμε ώριμα".

Για τις φήμες περί "παγωμένων" σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και ξένων, απάντησε: "Δεν πιστεύω πως ισχύουν. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς το σύνολο αντέδρασε ώριμα σε όλες τις καταστάσεις. Είμαστε δεμένοι, στα καλά και στα κακά, και στα προβλήματα λειτουργούμε καλά. Οι φήμες και τα κουτσομπολιά ότι δεν υπάρχει καλό κλίμα έχουν μόνο στόχο τον τελευταίο μήνα με τα πιο κρίσιμα ματς να δημιουργήσουν κάτι αρνητικό σε βάρος της ομάδας. Το σύνολο αντιδρά ώριμα σε όλες τις συνθήκες και τώρα είμαστε δεμένοι".

Για την αντίδραση οπαδών μετά το 3-0 από τον Λεβαδειακό: "Είναι πολύ περίεργο. Κάποιοι φοβήθηκαν, άλλοι όχι. Θεωρώ λογικό να υπάρχει ενόχληση όταν χάνεις με τέτοιο τρόπο. Κι εμείς είμαστε άνθρωποι και γίνονται λάθη. Η ΑΕΚ έχει ιστορία, αλλά μόνο με το όνομα δεν βγαίνεις πρώτος. Θέλει προοδευτική ανάκαμψη. Είμαστε στον τελικό και δεύτεροι στο πρωτάθλημα και αυτό είναι επιτυχία. Θεωρώ έτσι τη χρονιά επιτυχημένη".

Πίστη Ντίντακ για το Κύπελλο

Στη "Real News" μίλησε με τη σειρά του ο Ισπανός αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Ντίντακ Βιλά, ο οποίος αρχικά είπε: "Να θεωρήσετε ως δεδομένο ότι θα τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο για να σηκώσουμε εμείς το Κύπελλο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε χαρούμενο και περήφανο τον κόσμο μας, που μας ακολουθεί παντού και πάντα. Αναμφίβολα θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς και για τους δύο φιναλίστ και σίγουρα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε. Τον Ολυμπιακό τον έχουμε νικήσει ήδη φέτος και δεν βλέπω γιατί να μην μπορούμε να επαναλάβουμε την επιτυχία μας, αν και σαφώς πρόκειται για διαφορετικό παιχνίδι, για μια σκληρή νοκ άουτ μάχη".

Για την δύσκολη πρόκριση επί του Ατρομήτου, δήλωσε: "Δεν σας κρύβω πως περάσαμε δύσκολες στιγμές μέχρι να έρθει το γκολ στο τέλος από τον Ράφικ, ένα γκολ που μας αρκούσε για να κατακτήσουμε την πρόκριση. Το 1-0 του πρώτου αγώνα ήταν μεν ένα πλεονέκτημα, που εντέλει εκμεταλλευτήκαμε, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο αντίπαλος έκανε ό,τι μπορούσε για να δοκιμάσει τις αντοχές μας. Τέλος καλό, όλα καλά. Νιώθω πολύ χαρούμενος, όμως έχουμε κάνει τη μισή δουλειά".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ