ΑΕΚ

Βάργκας: "Έδειξαν πόσο με ήθελαν στην ΑΕΚ"

Βάργκας: "Έδειξαν πόσο με ήθελαν στην ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Ο Ρόναλντ Βάργκας απάντησε σε ερωτήσεις φιλάθλων μέσω της Super League και αναφέρθηκε τόσο στο λόγο που ήρθε στην ΑΕΚ όσο και για τους συμπαίκτες του.

Ο 28άχρονος μεσοεπιθετικός είναι από τις σπουδαιότερες μεταγραφές του καλοκαιριού κι ένας από τους παίκτες που στηρίζουν πολλά πάνω του οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Διαβάστε τι απάντησε σε ερωτήσεις φίλων μέσω του σάιτ της Super League.

Ποιος είναι ο στόχος που έχετε θέσει ως ομάδα ώστε να θεωρηθεί πετυχημένη η σεζόν;

"Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε πράγματα, διότι μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα που θέλει να γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Δουλεύουμε λοιπόν πάνω σε αυτό και προσπαθούμε να κερδίζουμε".

Ποιος θεωρείς ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να πετύχει η ΑΕΚ τους στόχους της;

"Το πιο βασικό στοιχείο είναι να είμαστε ομάδα. Να είμαστε ένα συμπαγές σύνολο, ενωμένοι και στα καλά και στα άσχημα. Σε όποια καλή ή κακή στιγμή μπορεί να μας βρει. Αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό".

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν έμαθες για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ ;

"Ήξερα ότι η ΑΕΚ ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Ηξερα επίσης ότι είχε βρεθεί προσωρινά στη δεύτερη κατηγορία, αλλά παρέμενε ένα μεγάλο όνομα. Όχι μόνο στη χώρα της αλλά και διεθνώς. Ενδιαφέρθηκα αμέσως γι’ αυτή την πρόταση και αποφάσισα να έρθω".

Ποιος ήταν ο λόγος που επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην ΑΕΚ;

"Ο λόγος ήταν το άμεσο και ουσιαστικό ενδιαφέρον που έδειξαν για μένα οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Όταν σου δείχνουν ότι σε θέλουν τόσο πολύ –το είχαν δείξει μάλιστα από πέρσι, όταν ακόμα η ομάδα έπαιζε στη χαμηλότερη κατηγορία- δεν μπορείς παρά να ανταποκριθείς".

Σε ποια θέση πιστεύεις ότι μπορείς να αποδώσεις καλύτερα; Ως δεκάρι πίσω από τον φορ ή στα άκρα;

"Μου αρέσει να παίζω πίσω από τον επιθετικό, σαν δεύτερος φορ, ώστε να βρίσκω περισσότερο χώρο. Θέλω να βοηθάω και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας από αυτή τη θέση. Αλλά μου αρέσει κάποιες φορές να παίζω και στα άκρα. Πιο πολύ στα αριστερά. Αλλά δε με ενδιαφέρει πού θα παίζω. Είναι θέμα του προπονητή μου. Όπου μου πε".

Πως σου φάνηκε ο κόσμος της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Πλατανιά;

"Ήταν πραγματικά καταπληκτική η ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και στο φιλικό με τη Σεβίλλη, αλλά πολύ περισσότερο στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος με τον Πλατανιά. Όχι μόνο επειδή σκόραρα, αλλά επειδή ήταν αρχή της σεζόν, επειδή νικήσαμε και κυρίως επειδή είχαμε πολύ περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Οι οπαδοί ήταν καταπληκτικοί. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παίζουμε μπροστά σε αυτόν τον κόσμο".

Με ποιόν συμπαίκτη σου έχεις αναπτύξει τις καλύτερες σχέσεις;

"Είμαστε όλοι ένα πολύ δεμένο σύνολο. Είναι λογικό να έχω περισσότερες σχέσεις με όσους μιλούν ισπανικά, αλλά μπορώ να πω ότι έχω το ίδιο καλές σχέσεις με όλους".

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος σε γκολ-ασσίστ για τη νέα χρονιά;

"Δεν είμαι τόσο ο παίκτης που σκοράρει, όσο αυτός που σερβίρει. Ένας αριθμός ασίστ γύρω στις 10-15 θα ήταν ιδανικός, αν και εξαρτάται και από το πώς αξιοποιούν οι συμπαίκτες σου τις πάσες σου. Για τα γκολ δεν ξέρω. Δεν περιμένω να είναι πολλά, διότι η βασική μου δουλειά είναι να δίνω πάσες".

Η ομάδα χρειάζεται έναν ηγέτη. Πιστεύεις ότι μπορείς να ανταποκριθείς σε αυτόν τον ρόλο;

"Δε μου αρέσει να λέω τέτοια πράγματα. Ηγέτης είναι η ίδια η ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ομάδα. Θα έλεγα μάλιστα ότι ηγέτης μας είναι ο φροντιστής μας ο «Μήτσι» (Νίκος Κορομηλάς) που μας τα έχει όλα έτοιμα και όλα αρχίζουν από αυτόν. Για μένα, ηγέτης είναι ένα ολόκληρο σύνολο από παίκτες που μάχονται όλοι μαζί για τον ίδιο στόχο. Στο ποδόσφαιρο του 2015 δεν εξαρτάσαι από έναν ποδοσφαιριστή. Είναι όλοι απαραίτητοι".

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

"Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι είμαι πολύ καλά εδώ, ειδικά από τη στιγμή που βλέπω και την ομάδα μου να έχει ξεκινήσει καλά. Έζησα δύο αγώνες με φανταστική ατμόσφαιρα και περιμένω να συνεχίσει ο κόσμος να μας στηρίζει. Όχι μόνο στις καλές στιγμές αλλά και στις κακές, διότι θα έρθουν και τέτοιες".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ