ΑΕΚ

Βάργκας: "Δεν ξεχνάω το κάθε γκολ που πετυχαίνω"

Βάργκας: "Δεν ξεχνάω το κάθε γκολ που πετυχαίνω"
Βάργκας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μεγάλη συνέντευξη του Ρόναλντ Βάργκας για τη σεζόν που διανύει στην ΑΕΚ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βενεζουελάνου στο match programme του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός.

Στο match programme του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός μίλησε ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός της Ένωσης, Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα γύρω από τη σεζόν που διανύει στην χώρα μας με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

-Ρόναλντ, η ΑΕΚ έκανε δύο νίκες στα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό με δύο δικά σου γκολ. Σκοπεύεις να το συνεχίσεις και απόψε κόντρα στον Παναθηναϊκό;
"Και ποιος δεν θα το ήθελε… Μακάρι να μπορέσω να σκοράρω και πάλι με τη βοήθεια του Θεού, πάντα… Αν και δεν είναι αυτό που πρωτίστως με απασχολεί γιατί το πιο σημαντικό είναι η νίκη για την ομάδα μας. Και αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε είναι ότι πρόκειται για ένα καθοριστικό ματς αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού -εκτός από ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι- είναι και ματς στο οποίο χρειαζόμαστε τη νίκη για τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό ενόψει τον πλέι οφ".

-Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι ακόμα στο μυαλό σου;
"Είχα δει και στο ίντερνετ πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για την ομάδα μου, είναι κάτι που το καταλαβαίνεις εύκολα, το νιώθεις και από εκεί και πέρα είναι μεγάλη η χαρά τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, που μπορέσαμε να κερδίσουμε σε αυτό το ντέρμπι".

-Και ένα γκολ που είπες ότι δεν θα το ξεχάσεις ποτέ…
"Ξέρεις κάτι; Δεν είναι μόνο το γκολ με τον Ολυμπιακό! Δεν ξεχνάω το κάθε γκολ που πετυχαίνω, γιατί αλήθεια είναι ότι δεν… σκοράρω συχνά. Κάθε γκολ είναι εξαιρετικά σημαντικό και μακάρι να συνεχίσω έτσι γιατί αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα μου και στο μέλλον".

"Συμπαγής ομάδα με όπλο την ενότητα"

Για τον Ρόναλντ Βάργκας ήταν ένα ξεχωριστό στοίχημα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Για όσους είχαν δει και την απορία του, αλλά και την πίκρα του, όταν είχε ακούσει από τον Τραϊανό Δέλλα τον αποκλεισμό του από την 18άδα του πρώτου ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Τότε που δεν τον… χωρούσε ούτε η σουίτα των επισήμων της ΑΕΚ από την οποία είχε παρακολουθήσει το πολύ κακό για την ομάδα του 90λεπτο του πρώτου γύρου…

-Αλήθεια, πόσο παράξενη είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή που στο ντέρμπι του πρώτου γύρου είχε μείνει εκτός αποστολής και έγινε ο ήρωας του ίδιου αγώνα στο δεύτερο γύρο…
"Κάθε ποδοσφαιριστής στην καριέρα του περιμένει τέτοια ντέρμπι, πόσω δε μάλλον κόντρα στον Ολυμπιακό που είναι για την ομάδα μου ένα… έξτρα ντέρμπι! Για Χ λόγους έμεινα εκτός αποστολής στο πρώτο παιχνίδι και περίμενα την ευκαιρία μου στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου".

-Για να μπεις και στην ουσία να κρίνεις το αποτέλεσμα…
"Ηθελα όσο τίποτε άλλο να πάρω χρόνο συμμετοχής σε αυτό το ματς και όταν μου δόθηκε από τον προπονητή μου μπόρεσα να σκοράρω και αυτός είναι ο λόγος που είπα ότι είναι ένα γκολ που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Για όλα όσα είχαν προηγηθεί… Το σημαντικό είναι ότι πολύ εύκολα κατάλαβα ότι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μου και για τον κόσμο αυτό το γκολ και αυτό που μου μένει τελικά είναι ότι κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτό είναι και το ζητούμενο".

-Μέσα στο 2016 η ΑΕΚ παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετική με συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτή η αλλαγή;
"Νομίζω ότι οι εννέα συνεχόμενες νίκες στην αρχή του 2016, αυτό το σερί που μας το σταμάτησε ο Ατρόμητος, οφείλεται στο ότι προσαρμοστήκαμε γρήγορα σε όσα μας ζητάει ο νέος μας προπονητής, ο Γκουστάβο Πογιέτ. Και από εκεί και πέρα υπάρχει κάτι το εξαιρετικά σημαντικό. Το ότι η ομάδα είναι ενωμένη, με μεγάλη συνοχή".

-Τι εννοείς;
"Αν και είμαστε μία νέα ομάδα με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι και δεν είμαστε πάρα πολλά χρόνια μαζί, εντούτοις υπάρχει ενότητα και ομοιογένεια μέσα στα αποδυτήρια, αλλά και μία συμπαγής ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να αλλάξαμε προπονητή στη διάρκεια της σεζόν αλλά το ότι είμαστε ενωμένοι μέσα στα αποδυτήρια μας έχει βοηθήσει να προσαρμοστούμε για να αποδώσουμε καλά".

-Εχεις πλέον δει όλους τους αντιπάλους σας στο ελληνικό πρωτάθλημα, πόσο ανταγωνιστική θεωρείς ότι είναι η ΑΕΚ;
"Πιστεύω ότι η ομάδα έχει ταλέντο, ποιότητα, πολλές ικανότητες και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις κάθε αγώνα ξεχωριστά. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και θα πρέπει να το βλέπουμε διαφορετικά. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό, νικήσαμε τον ΠΑΟΚ, η ομάδα βέβαια δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα γιατί είναι μεγάλη η απόσταση από την πρώτη θέση, αλλά βασικός μας στόχος παραμένει το κύπελλο και η κατάκτηση μίας θέσης στα πλέι οφ για την ευρωπαϊκή επιστροφή".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ