ΑΕΚ

Τζεμπούρ: "Μεγάλη τιμή που μου έδωσαν τα κλειδιά"

Τζεμπούρ: "Μεγάλη τιμή που μου έδωσαν τα κλειδιά"
INTIME SPORTS

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ ήταν καταιγιστικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της πατρίδας του "Le Buteur": διαβάστε τι δήλωσε για ΑΕΚ, εθνική Αλγερίας, τον πανηγυρισμο με τα όπλα αλλά και το πέρασμά του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ δεν μιλάει συχνά δημοσίως. Και συνεντεύξεις δίνει σπανιότατα. Όταν όμως το κάνει, είναι πραγματικός χείμαρρος. Ο επιθετικός της ΑΕΚ μίλησε στην Le Buteur της πατρίδας του για όλα. Κυριολεκτικά. Αναφέρθηκε στην ΑΕΚ, στην εθνική Αλγερίας, στον πανηγυρισμό του με… όπλα, ακόμα και στο πέρασμα του από τη Νότιγχαμ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που γνωρίζω και ένας πρόεδρος, φίλος που μου το ζήτησε. Για αυτό δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην ΑΕΚ και θα προσπαθήσω να συμβάλω στην επιστροφή της στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επέστρεψα στη χώρα που θέλω να μείνω. Μετά την Αλγερία η Ελλάδα είναι η χώρα της καρδιάς μου και μου έχει χαρίσει μεγάλες χαρές. Αγαπάω την Ελλάδα όσο την Αλγερία και είναι όμορφο που με σέβονται εδώ»

- Γιατί ΑΕΚ ενώ σε ήθελαν και άλλες ομάδες;

«Ακούστε, η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Δεν είναι εύκολο να βρεις μια ευρωπαϊκή ομάδα που μπορεί να συγκεντρώσει ακόμα και 60.000 άτομα σε παιχνίδι. Ο πρόεδρος που έδωσε τα... κλειδιά και αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στην ΑΕΚ»

- Αν σε καλέσουν ξανά στην εθνική;

«Αν με καλέσουν, θα απαντήσω χωρίς να σκεφτώ το παρελθόν. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Θα πρέπει να τιμήσω αυτούς που ενώ μπορούσαν να παίξουν στην εθνική Γαλλίας, επέλεξαν την Αλγερία. Δεν είναι καθόλου υποτιμητικό να παίζεις στην Αλγερία. Το αντίθετο. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε από τους γίγαντες της Αφρικής και μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο. Δείτε τους παίκτες μας. Παίζουν όλοι σε μεγάλες ομάδες»

- Σκόρερ στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να είσαι στην επιλογή της εθνικής. Πως νιώθεις γι αυτό;

«Ειλικρινά, θεωρώ πως έχω τις δυνατότητες να είμαι στην επιλογή της εθνικής Αλγερίας. Είμαστε όλοι πολεμιστές της Αλγερίας. Καλείσαι, πηγαίνεις, πολεμάς και φεύγεις. Αυτό ισχύει για όλους, είτε είναι γηγενής, είτε ομογενείς. Είναι το ίδιο»

Τζεμπούρ: "Μεγάλη τιμή που μου έδωσαν τα κλειδιά"
INTIME SPORTS

- Παρότι δεν σε κάλεσε ο Χαλίλχοζιτς στην εθνική, εξακολουθείς να τον θέλεις για την εθνική;

«Ακούστε. Αθλητικά και ανθρώπινα πρέπει να του δώσω αξία. Ο Χαλίλχοζιτς ήταν ειλικρινής μαζί μου. Μου είπε πως ήταν δύσκολο γι αυτόν να μου ανακοινώσει πως δεν θα είμαι στην αποστολή για το παγκόσμιο κύπελλο. Αυτό το εξέλαβα ως δείγμα σεβασμού. Ήταν ειλικρινής μαζί μου και το εκτιμώ. Τώρα ξέρω πως υπάρχουν άλλοι στην εθνική, που είναι εναντίον της κλήσης μου»

- Δεν καταλαβαίνουμε πως ένας παίκτης με γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί να μην είναι στις βασικές επιλογές για κλήση στην εθνική

«Ούτε εγώ το καταλαβαίνω. Έβαλα γκολ με Ντόρτμουντ και με Άρσεναλ, αλλά δεν είχα παίξει στο Αφρικανικό κύπελλο. Μετά πώς να μου εξηγήσει κάποιος γιατί παίζουν άλλοι και όχι εγώ. Ξέρω πως κάποιοι πάντα δουλεύουν κάτω από τραπέζι για να εμποδίσουν την επιστροφή μου. Παραμένω αυθεντικός. Η Αλγερία είναι η ζωή μου και ότι ήθελα στη ζωή μου»

- Πως ήταν η παρουσία στο Νότιγχαμ;

«Είναι μια κακή ανάμνηση επειδή ένιωσε πως με πρόδωσαν κάποιοι άνθρωποι. Και με πρόδωσαν λίγο πριν το παγκόσμιο κύπελλο. Δεν έπρεπε να είχα φύγει από την Σίβασπορ. Εξαιτίας της μεταγραφής μου στην Νότιγχαμ, έχασα το παγκόσμιο κύπελλο. Και ο Χαλίλχοζιτς μου το εξήγησε»

- Ήσουν κοντά στην επιστροφή στην Γαλλία, καθώς σε παρακολουθούσαν μεγάλοι σύλλογοι

«Αλήθεια είναι αυτό. Ήμουν κοντά στην επιστροφή, αλλά λυπάμαι που το λέω στην Γαλλία με αντιμετωπίζουν πάντα σαν ξένο. Εξάλλου, είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα, όπου με σέβονται πολύ»

- Σ’ ένα πρόσφατο βίντεο στην Κύπρο, σ’ είδαμε να πανηγυρίζεις με ένα καλάσνικοφ…

«Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, στην Ελλάδα με αποκαλούν τρομοκράτη, επειδή όταν σκοράρω πανηγυρίζοντας μιμούμενος ότι ρίχνω με πολυβόλο. Έτσι στη Κύπρο, κάποιος μου έφερε ένα όπλο. Ήταν μια στιγμή χαράς που ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο»

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ