ΑΕΚ

Τζανετόπουλος: "Δεν θα άφηνα την ΑΕΚ για καμία ελληνική ομάδα"

Τζανετόπουλος: "Δεν θα άφηνα την ΑΕΚ για καμία ελληνική ομάδα"
Τζανετόπουλος INTIME SPORTS

Ο Άνταμ Τζανετόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθάρισε ότι έχει δεθεί με την ΑΕΚ και δεν θα φορούσε φανέλα, άλλης ελληνικής ομάδας στο μέλλον.

Τον Ιούλιο του 2012 ο 17χρονος Ανταμ Τζανετόπουλος παίρνει το δρόμο της επιστροφής από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και το Ρέντη, στη γενέτειρά του, τον Βόλο. Για τους περισσότερους, αυτό είναι ένα πισωγύρισμα από το οποίο δύσκολα ανακάμπτεις.

Ο Τζανετόπουλος δεν είναι σαν τους περισσότερους! Μέσα σε τρία χρόνια όχι απλώς κατάφερε να επανέλθει, αλλά να γίνει ο ποδοσφαιριστής που ενσαρκώνει σε απόλυτο βαθμό την εσχάτως πιο προσφιλή λέξη των οπαδών της ΑΕΚ: «Επιστρέψαμε»!

Το καλοκαίρι του 2013 για την ΑΕΚ ήταν η απαρχή μιας ιστορικά μαύρης περιόδου, γνωρίζοντας ότι θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής. Ο Τζανετόπουλος ήταν –απλώς- ο αρχηγός της ομάδας U-20 της Νίκης Βόλου, όταν πέρασε από δοκιμαστικά, άρεσε στον Δέλλα και αποκτήθηκε. Ένας από τους πολλούς που ανήκαν στην κατηγορία «δεν χάνουμε και τίποτα». Έμελλε, όμως, να κερδίσουν πολλά, τόσο ο ίδιος όσο και η ΑΕΚ.

"Οφείλω να ομολογήσω ότι έτσι όπως έζησα τα τελευταία δύο χρόνια, δεν περίμενα να ήταν τόσο έντονο το συναίσθημα. Πάντα βάζεις στόχους και ήθελα –όπως όλοι- μέσα στο διάστημα αυτό να επιστρέψουμε στη Super League. Δεν περίμενα όμως ότι για μένα θα ήταν όλα τόσο έντονα, όμορφα και κυρίως γρήγορα", λέει ο 20χρονος αμυντικός σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Και έχει απόλυτο δίκιο. Έπαιξε κάποια παιχνίδια στην πορεία της ΑΕΚ στη Γ΄ εθνική και από την έναρξη της σεζόν 2014/2015 είχε κερδίσει πόντους στη συνείδηση του Δέλλα. Στην αρχή πήρε φανέλα βασικού σε δύσκολα ματς της Football League για να έλθει η εκτόξευση στο ξεκίνημα του έτους. Τον Ιανουάριο σκοράρει στην πρόκριση εναντίον του Ατρόμητου στο κύπελλο, έναν μήνα αργότερα ο Δέλλας του δίνει –προσωρινά και συμβολικά- το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ακολουθούν δύο εξαιρετικές εμφανίσεις στους προημιτελικούς με τον Ολυμπιακό και η κλήση στην εθνική Ελπίδων (U-21).

Ο ΔΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ

"Νόμιζα ότι έκανε λάθος όταν ανακοίνωσε ότι είμαι αρχηγός. Κοιτούσα δεξιά, αριστερά μήπως δεν άκουσα καλά! Όταν το συνειδητοποίησα, ένιωσα φανταστικά. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι μου δείχνουν εμπιστοσύνη. Μου έδιωξαν οποιοδήποτε άγχος. Αν και γενικά δεν είμαι από τους παίκτες που αγχώνονται. Σε κάποια παιχνίδια νιώθεις την πίεση, αλλά δεν ήταν κάτι σπουδαίο", σχολίασε ο Τζανετόπουλος.

Για τις πιο έντονες αναμνήσεις του με τα κιτρινόμαυρα, είπε: "Η καλύτερη ήταν το γκολ με τον Ατρόμητο και η χειρότερη το γκολ που δεχθήκαμε στο 90΄ με τον Ολυμπιακό», είπε ο Βολιώτης στην καταγωγή, με μαγυάρικο αίμα να κυλά στις φλέβες του, λόγω της ουγγρικής καταγωγής της μητέρας του. Εξ ου και το μεσαίο του όνομα (Κριστόφ). «Η μαμά είναι πάντα κοντά, από την αρχή μέχρι τώρα". Μοναχογιός, γαρ...

Ο Τζανετόπουλος στη συνέντευξή του αναφέρθηκε επίσης:

- Στον προπονητή του: "Δεν κοιτάει ηλικίες, αλλά ποιος είναι ο πιο κατάλληλος να αγωνιστεί. Όταν κοντράρεσαι με μεγάλες ομάδες και βλέπεις ότι ανταποκρίνεσαι, γεμίζεις αυτοπεποίθηση για το μέλλον".

- Για την αγαπημένη του θέση, καθώς έχει αγωνιστεί με επιτυχία και ως αμυντικό χαφ: "Νιώθω πιο οικεία ως στόπερ. Εκεί παίζω τα περισσότερα χρόνια. Όμως προσπάθησα ως αμυντικό χαφ και το ίδιο θα κάνω σε οποιαδήποτε θέση κριθεί ότι μπορώ να βοηθήσω".

- Για την κακή εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ στα πλέι οφ: "Ίσως μείναμε από έμπνευση. Παρότι υπήρχε το κίνητρο κι αυτό ήταν η πρώτη θέση, ο βασικός στόχος της ανόδου είχε ολοκληρωθεί από νωρίς. Ισως αδειάσαμε..."

- Για τη ζωή στην Αθήνα: "Είναι δύσκολο να συνηθίσεις τη ζωή στην πρωτεύουσα με τις μεγάλες αποστάσεις. Είναι πιο απρόσωπη σε σχέση με μια πόλη, ακόμα και με το Βόλο. Πάντως είναι ωραία να ζεις εδώ. Πλέον έχω προσαρμοστεί και έχω τις παρέες μου, εντός και εκτός ομάδας".

- Για την επαφή του με το διεθνές ποδόσφαιρο : "Παρακολουθώ συνεχώς! Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία κυρίως. Προσπαθούσα να αποφεύγω το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τώρα φυσικά αλλάζουν τα πράγματα. Είδωλό μου ήταν ο Ζιντάν. Στη θέση που αγωνίζομαι θαυμάζω τον Πικέ. Ταιριάζει στο δικό μου στιλ και προσπαθώ να παρακολουθώ τις κινήσεις του".

- Για το μέλλον του: "Πάντα στην άκρη του μυαλού, νομίζω οποιουδήποτε παίκτη, υπάρχει το εξωτερικό. Φυσικά τώρα η ΑΕΚ με καλύπτει στο 100%. Δεν θα την άφηνα για καμία άλλη ελληνική ομάδα. Η συμπεριφορά των ανθρώπων της και οι συνθήκες, είναι καλύτερες απ΄ότι περίμενα. Ακόμα και στη Γ΄ εθνική, εμείς δουλεύαμε με συνθήκες Super League".

- Τις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν πλέον για τον ίδιο: "Είναι στο χέρι ενός παίκτη να διαχειριστεί το βάρος. Πιστεύω ότι προσωπικά η Σούπερ Λίγκα θα μου βγει σε πρόκληση και όχι σε άγχος. Να μπορέσω να καθιερωθώ και να δείξω περισσότερα".

- Τους στόχους της ΑΕΚ: "Είναι στη φύση του συλλόγου να πρωταγωνιστεί. Καταδικασμένη να διεκδικεί τίτλους! Ας πούμε ότι ο αμέσως επόμενος στόχος είναι να επανέλθει η ομάδα στην Ευρώπη, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για το «κάτι παραπάνω"

- Για τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει στην Ελλάδα: "Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Θεωρώ ότι χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός δεν θα τα είχε καταφέρει τόσο καλά και εναντίον μας και γενικότερα στη σεζόν"

- Για τις δικαστικές εξελίξεις στη Super League: "Διαβάζω όπως όλοι τί γίνεται, αλλά προσπαθώ να μην επηρεάζομαι καθόλου από τα δημοσιεύματα σχετικά με διαπλοκή και σκάνδαλα. Υπάρχουν αρμόδιοι που πρέπει και οφείλουν να ασχοληθούν. Εμάς η δουλειά μας είναι στο γήπεδο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ