ΑΕΚ

Τώρα αρχίζουν τα… διλήμματα για τον Δέλλα

Τώρα αρχίζουν τα… διλήμματα για τον Δέλλα
Μάνταλος Κρισάντους INTIME SPORTS

Οι τραυματίες Μάνταλος, Κορδέρο επέστρεψαν, ο Κρισάντους σκοράρει και ο Τραϊανός Δέλλας θα πρέπει να αποφασίσει πάνω σε ποιους παίκτες θα στηριχθεί για το βασικό σχήμα.

Αυτό το φιλικό που έδωσε η ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, δεν ήταν σαν τα συνηθισμένα τέτοιου είδους ματς. Είχε ξεχωριστή σημασία και για την ομάδα αλλά και για τον Τραϊανό Δέλλα. Για περισσότερους από έναν λόγους. Κυρίως διότι πιστοποίησε πως μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, θα παρουσιαστεί μια διαφορετική ΑΕΚ. Και ας μην έκανε μεταγραφή της τελευταίας στιγμής.

Στο Αγρίνιο φάνηκε πως ο Μπουονανότε και Ντίντακ είναι έτοιμοι να κτυπήσουν την πόρτα της ενδεκάδας, ο Μάνταλος επέστρεψε και σε λίγο και αυτός θα είναι έτοιμος για επιστροφή στο βασικό σχήμα, ενώ ακόμα και ο Κρισάντους φώναξε «παρών». Και επομένως ο Δέλλας βρεθεί μπροστά σε διλήμματα.

Το «δέκα» ποιος θα το πάρει;

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε ξεκίνησε για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα. Και πήρε πάνω από 60 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Φάνηκε και στο Αγρίνιο πως ακόμα δεν είναι απολύτως έτοιμος. Αλλά τουλάχιστον για μισή ώρα μέσα στο ματς, έκανε πράγματα και θαύματα. Το πιο σημαντικό απ’ αυτά, πως έβαζε… γκάζι στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Και είναι παίκτης που συνολικά μπορεί να δώσει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας. Είναι βέβαιο πως θα «φλερτάρει» με την φανέλα του βασικού και στο ματς πρωταθλήματος με τα Γιάννινα. Κάτι που σημαίνει πως Δέλλας θα κληθεί να αποφασίσει αν θα είναι ο Μπουονανότε ή ο Βάργκας το «δεκάρι» της ΑΕΚ. Και ποιος εκ των δυο θα μετακομίσει στα άκρα. Ο Μπουονανότε έπαιξε ως δεκάρι στο Αγρίνιο, αλλά στις προπονήσεις ο Δέλλας τον δοκίμασε στο αριστερό άκρο. Ενώ ο Βάργκας μέχρι τώρα έχει παίξει ως δεκάρι στα ματς της ΑΕΚ. Αλλά μπορεί να παίξει και στα άκρα.

Η παράμετρος… Μάνταλος

Στην… εξίσωση για τον επιτελικό μέσο, θα πρέπει ο Δέλλας να βάλει και τον Πέτρο Μάνταλο. Ενδεχομένως όχι για το επόμενο ματς πρωταθλήματος που είναι με τα Γιάννενα. Όμως τα 15 αγωνιστικά λεπτά που πήρε στο Αγρίνιο ο διεθνής μέσος, έδειξαν πως πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ξανά την θέση του βασικού. Και εκεί θα αρχίσουν τα πολύ… δύσκολα για τον Δέλλα. Να χωρέσει δηλαδή στην ίδια ενδεκάδα και τον Μπουονανότε και τον Βάργκας και τον Μάνταλο. Σ’ αυτή την περίπτωση ενδεχομένως στο τραπέζι να πέσει και η αλλαγή του συστήματος.

Το «αριστερό» δίλημμα

Στο Αγρίνιο ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός και ο Ντίντακ Βίλα. Και ο Ισπανός ακραίος μπακ έδειξε πως έχει ποιότητα στο παιχνίδι του. Πως είναι ένα ακραίο μπακ που μπορεί να προσφέρει πολλά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Άλλωστε ο Ντίντακ θα είχε ξεκινήσει βασικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Πλατανιά, αν δεν είχε προκύψει το πρόβλημα με τα χαρτιά του. Όμως τώρα πλέον το πρόβλημα έχει λυθεί και ο Ισπανός μπορεί να παίξει κανονικά στο πρωτάθλημα. Επομένως ο Δέλλας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει στην ενδεκάδα τον Σοϊλέδη που έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα ή θα βάλει τον Ντίντακ.

Όταν ο «Μάκης» φωνάζει «παρών»

Μπορεί ο Μπουονανότε να έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία η επιστροφή του Μάνταλου, όμως ο πρωταγωνιστής του φιλικού στο Αγρίνιο, ήταν ο Μάκολεϊ Κρισάντους. Όχι μόνο διότι ο Νιγηριανός πέτυχε ένα γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι. Αλλά διότι «γέμισε» την αντίπαλη περιοχή και έκανε πολλές δουλειές στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Και επί της ουσίας ο «Μάκης» φώναξε «παρών». Μένει να φανεί πως ακριβώς θα μεταφραστεί αυτό πρακτικά στα επίσημα ματς της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ