ΑΕΚ

Τσιγκρίνσκι: "Ο Μοράις ήρθε για να παίξουμε πιο επιθετικά"

Τσιγκρίνσκι: "Ο Μοράις ήρθε για να παίξουμε πιο επιθετικά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι με αφορμή τα γενέθλια του, παραχώρησε συνέντευξη σε ουκρανικό ΜΜΕ και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ.

Μπορεί να βρίσκεται στην ΑΕΚ μόλις μερικούς μήνες. Μπορεί ο ίδιος να είναι κεντρικός αμυντικός. Όμως ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι σε θέση να καταλάβει πως η ΑΕΚ πρέπει να παίζει ένα επιθετικό ποδόσφαιρο.

Και αυτό εκτίμησε ο Ουκρανός πως είναι ο βασικός λόγος για την αλλαγή προπονητή. Ο Τσιγκρίνσκι, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, μίλησε στο ουκρανικό "kp.ua", για αυτούς τους πρώτους μήνες στην ΑΕΚ.

"Είμαι απλά ένα χρόνο μεγαλύτερος, τίποτα ιδιαίτερο. Δεν κάνω ποτέ τίποτα μεγάλο στα γενέθλιά μου. Είμαι ένα άτομο που του αρέσει η ησυχία και τα μεγάλα πάρτι δεν είναι του... μεγέθους μου. Έχω λίγους πραγματικούς φίλους, θα συγκεντρώσω τους φίλους μου για ένα δείπνο και κουβέντα".

Πώς έχεις εγκατασταθεί στην Αθήνα;

"Στην αρχή δεν ήταν πολύ άνετα, έμεινα για ένα σημαντικό διάστημα σε ξενοδοχείο, γιατί δεν μπορούσα να βρω σπίτι. Η Αθήνα το καλοκαίρι είναι μια επιβαρυμένη πόλη, έρχονται πολλοί τουρίστες και οι άνθρωποι έχουν την τάση να νοικιάζουν διαμερίσματα για τρεις ή τέσσερις μήνες. Κατά τα άλλα, όλα ήταν μια χαρά. Εντάχθηκα γρήγορα στην ομάδα, για καλή ομάδα. Και σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα ένιωσα άνετα από την πρώτη μέρα. Οι Έλληνες είναι πολύ φιλικοί άνθρωποι, σχεδόν όλοι μιλούν αγγλικά, οπότε δεν είναι απαραίτητο να μάθεις ελληνικά. Έτσι δεν είχα πρόβλημα με την προσαρμογή".

Παίζεις συνεχώς, αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής είναι ικανοποιημένος μαζί σου.

"Ξεκινήσαμε την σεζόν με έναν προπονητή, τον Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά στη συνέχεια ο σύλλογος αποφάσισε ότι η ομάδα πρέπει να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και έφερε τον Ζοζέ Μοράις. Αλλά για εμένα προσωπικά δεν έχει αλλάξει κάτι. Πρέπει να δουλεύω όσο το δυνατόν περισσότερο στην προπόνηση και να δείχνω τις δυνατότητές μου".

Η αλλαγή προπονητή σημαίνει ότι η φιλοδοξία της ΑΕΚ είναι το πρωτάθλημα;

"Δεν θα το έλεγα αυτό, γιατί εξ αρχής η ομάδα είχε φιλοδοξίες. Απλά κάναμε μια ισοπαλία με τον Ηρακλή, σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε και ακολούθησε το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο χάσαμε από όλες τις απόψεις. Μετά από αυτόν τον αγώνα αποφασίστηκε να αλλάξει ο προπονητής. Στην Ελλάδα πολλές αποφάσεις λαμβάνονται συναισθηματικά. Αν και καταλαβαίνω ότι ο κόσμος δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα μας. Αλλά ανεξάρτητα ποιος είναι ο προπονητής και ποια η φιλοσοφία του, θα πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Πώς αξιολογείς ατομικά την απόδοσή σου στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Για μένα δεν είναι απλά μια ευκαιρία για να δείξω ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Βασικά, μόλις την τελευταία χρονιά ξεκίνησα να παίζω μετά από μια μεγάλη παύση, ίσως μια... άβυσσο για εμένα. Η χρονιά με την Ντνίπρο ήταν καλή. Δεν είναι όλα το οικονομικό. Και είναι ευχάριστο που μετά από μια καλή σεζόν, έλαβα μια πρόταση από έναν από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα. Ναι, υπάρχει η ηγεμονία του Ολυμπιακού τα τελευταία 8-9 χρόνια, αλλά οι φιλοδοξίες της ΑΕΚ είναι υψηλές.

Εδώ έρχονται παίκτες όπως ο Ούγκο Αλμέιδα, ο Τζολέον Λέσκοτ, παίκτες κορυφαίου επιπέδου. Ναι, δεν είναι στην αυγή της καριέρας τους, αλλά το μόνο που δεν έρχονται να κάνουν εδώ είναι απλά να κλείσουν την καριέρα τους. Πιστεύω ότι πραγματικά είναι εντυπωσιακό το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, από την έννοια ότι όλες οι ομάδες είναι ισχυρές. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ισχυρότερο από το ουκρανικό. Ίσως τώρα αν μειωθεί ο αριθμός των ομάδων η κατάσταση να σταθεροποιηθεί".

Ο μισθός σου πληρώνεται στην ώρα του;

"Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα σταθερή. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα πολλοί σύλλογοι πτώχευσαν ή αυτοί που κατάφεραν να παραμείνουν στη ζωή, προσπάθησαν να μείνουν σταθεροποιημένες. Ίσως να μην έχουν όλοι τις απίστευτες συνθήκες, αλλά είναι αυτό που είναι και πληρώνουν. Κανείς δεν θέλει να ακολουθήσει την τύχη αυτών των συλλόγων που εξαφανίστηκαν λόγω χρεών".

Δεν είσαι ο μόνος που πήγες από την Ντνίπρο στην Ελλάδα. Ο Γεβγένι Σάχοβ παίζει στον ΠΑΟΚ. Συναντιέστε;

"Μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης η απόσταση είναι περίπου 500 χιλιόμετρα. Έτσι τον έχω δει μόνο μια φορά. Ηταν ωραία, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να βλεπόμαστε συχνά. Είναι αρκετά γεμάτο το πρόγραμμά μας ώστε σε μισή μέρα να μπορούμε να... ξεπεράσουμε αυτή την απόσταση".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα πέντε στοιχήματα του Μοράις
Ο Ολυμπιακός "έσπασε" το ιστορικό ρεκόρ της ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ