ΑΕΚ

Τσιγκρίνσκι: "Ο γιατρός δεν είναι μάγος"

1η CONFERENCE OF SPORTS INJURIES ΠΟΥ ΔΙΩΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
1η CONFERENCE OF SPORTS INJURIES ΠΟΥ ΔΙΩΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με μεγάλη συμμετοχή και παρουσίες από Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη, διεξάγεται στο ΟΑΚΑ η πρώτη επιστημονική ημερίδα της ΑΕΚ. Συγκλονιστική τοποθέτηση του Τσιγκρίνσκι.

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πως κινείται οργανωτικά σε ευρωπαϊκά επίπεδα και πέραν των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Σ’ αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε και διεξάγεται σήμερα (28//3) στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, η πρώτη επιστημονική ημερίδα. Μάλιστα το παρών δίνουν και μέλη του ιατρικού τιμ τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της Σεβίλλη.

Το αντικείμενο της ημερίδας είναι οι τραυματισμοί από θλάσεις και η συμμετοχή είναι εντυπωσιακή, κάτι που επεσήμανε και στην εισηγητική του ομιλία, ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, Παντελής Νικολάου. «Δεν μπορούσα ούτε να φανταστώ ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή», τόνισε.

Πάντως η αλήθεια είναι πως την παράσταση έκλεψε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο τρόπος που προσέγγισε την ιατρική συνεισφορά στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, μέσα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ίδιος.

Άλλωστε ο Ουκρανός στόπερ αποκάλυψε, πως στο μακρινό 2011, όταν είχε τον πρώτο του τραυματισμό και τον πίεσαν να μπει, επέστρεψε μέσα σε 20 μέρες, αντί για δέκα εβδομάδες.

Και επί της ουσίας από εκεί ξεκίνησε μια αλυσίδα με προβλήματα. Πάντως ο Τσιγκρίνσκι έδωσε το στίγμα της συνεργασίας του γιατρού με τον ποδοσφαιριστή.

«Για να συνοψίσω, θα ήθελα να πω πως αν ένας παίκτης, προπονητής και ένας γιατρός κάνουν την δουλειά τους επαγγελματικά, σαν ομάδα, όλοι κερδίζουν. Είμαι σίγουρος πως ένας καλός γιατρός, δεν είναι μάγος, αλλά ένας άνθρωπος που προσπαθεί να κρατήσει τα πάντα υπό έλεγχο. Όπως και ο ποδοσφαιριστής.

Κάθε μικρή λεπτομέρεια, ασήμαντη στην αρχή, μπορεί να οδηγήσει σ’ ένα σοβαρό πρόβλημα και γι αυτό η επαγγελματική αντιμετώπιση, πρέπει να δίδεται στα πάντα. Τέλος αυτό που θα ήθελα να πω, είναι πως τώρα αισθάνομαι καταπληκτικά, δουλεύοντας με επαγγελματίες. Είχατραυματισμούςπρόσφατα.Αλλά δεν ήταν μυϊκοί τραυματισμοί, αλλά είναι τραυματισμοί που δυστυχώς είναι κομμάτι του επαγγελματικού αθλητισμού» τόνισε ο Ουκρανός στόπερ.

Παρών και ο Μιγκέλ Μορίγια, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι καθηγητής ψυχολογία στο νοσοκομείο της Σεβίλλης, όμως ήταν στο προπονητικό τιμ της ΑΕΚ, στην πρώτη θητεία του Μανόλο Χιμένεθ. Ενώ συμμετέχουν και μια σειρά διακεκριμένοι γιατροί. Τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Ισπανία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ