ΑΕΚ

Τρίτη νίκη ίσον…

Τρίτη νίκη ίσον…
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι σημαίνει για την ΑΕΚ η νίκη και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Ποια θα είναι τα κέρδη της Ένωσης;

Είναι προφανές πως δεν χρειάζεται το παραμικρό έξτρα διακύβευμα, για να δώσει ειδικό βάρος σε μια νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού. Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, είναι από μόνο του σημαντικό. Όπως και κάθε νίκη σε ντέρμπι. Από την άλλη μεριά, κάθε τέτοιο ματς είναι ξεχωριστό, όπως και η σημασία μιας νίκης.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έχοντας ήδη πίσω της, δυο νίκες στο ίδιο γήπεδο, επί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Αν το… καλό για την Ένωση «τριτώσει», θα προκύψουν κέρδη βαθμολογικά (σχεδόν «κλειδώνει» η δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο), κέρδη αγωνιστικά (η αυτοπεποίθηση θα φτάσει στο μάξιμουμ) αλλά και κέρδη… σημειολογικά. Τι εννοούμε; Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ είχε κερδίζει μέσα στην ίδια σεζόν, εντός έδρας, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ήταν το 2010-11. Με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο. Εκείνη την σεζόν, η ΑΕΚ είχε κατακτήσει το κύπελλο. Τον τελευταίο της τίτλο μέχρι τώρα δηλαδή. Και το είχε κατακτήσει στον τελικό απέναντι στον Ατρόμητο. Την ομάδα δηλαδή που αντιμετωπίζει φέτος στον ημιτελικό.

Με… φόρα για την πρόκριση

Μια ενδεχόμενη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι, δεν θα έχει μόνο σημειολογική σημασία ως προς την παρουσία της ΑΕΚ στον θεσμό του κυπέλλου, αλλά και πρακτική. Αμέσως μετά το ματς με τους «πράσινους», ακολουθεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο. Ένα παιχνίδι – κλειδί για την υπόθεση πρόκριση στο τελικό. Και ο Γκουστάβο Πογέτ θα ήθελε πολύ να πάνε οι παίκτες του σ’ ένα τέτοιο ματς, με την… φόρα από μια νίκη σε ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού. Κυρίως για την αυτοπεποίθηση τους. Ενώ φυσικά και μια νίκη επί του Παναθηναϊκού, θα διαμορφώσει διαφορετική δυναμική στην παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, για τον ημιτελικό με τον Ατρόμητο.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ