ΑΕΚ

Τρίτη η ΑΕΚ σ' ολόκληρο το Europa League

28/09/2017 AEK Vs Austria Wien for UEFA Europa League season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
28/09/2017 AEK Vs Austria Wien for UEFA Europa League season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 28/09/2017 AEK VS AUSTRIA WIEN FOR UEFA EUROPA LEAGUE SEASON 2017-18, IN OAKA STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ με την γλώσσα των αριθμών, είναι από τις πιο επιθετικές ομάδες, συνολικά, στο Europa League.

"Δεν θα ήμουν υπερβολικός αν έλεγα πως θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με 5-2". Τάδε έφη Μανόλο Χιμένεθ, αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού με την Αούστρια Βιέννης. Προφανώς ο Ισπανός τεχνικός, δεν ήταν διόλου υπερβολικός.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά, για να το διαπιστώσει. Η ΑΕΚ έκανε 23 τελικές προσπάθειες. Τις 15 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο. Με την Αούστρια από την άλλη μεριά, να έχει τις μισές τελικές, απ’ όσες η ΑΕΚ έκανε μόλις στο δεύτερο 45άλεπτο. Μάλιστα η αλήθεια (των αριθμών) είναι, πως η Ένωση έχει μια από τις πιο παραγωγικές, σε τελικές προσπάθειες, επιθετική γραμμή, σ’ ολόκληρο το Europa League.

Η ΑΕΚ στις δυο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων, έχει βγάλει συνολικά 34 τελικές προσπάθειες. Και βρίσκεται στην τρίτη θέση της συνολικής λίστας, πίσω από την Χέρτα Βερολίνου που έχει κάνει 41 και τον Ερυθρό Αστέρα που έχει 37.

"ΦΩΤΙΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η ΑΕΚ είναι από τις πιο παραγωγικές ομάδες συνολικά στο φετινό Europa League. Βάζοντας ακόμα και τη φάση των playoffs του Αυγούστου. Το εντυπωσιακό είναι πως η Ένωση στα τρία τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια, δηλαδή με Μπριζ και Αούστρια Βιέννης εντός έδρας και Ριέκα εκτός, έχει πετύχει συνολικά επτά γκολ. Ενώ έχει "βγάλει" συνολικά 49 τελικές προσπάθειες, στην αντίπαλη εστία. Κάτι που σημαίνει πως είχε τις ευκαιρίες η ΑΕΚ, για να πετύχει πολλά περισσότερα γκολ.

ΚΑΙ… ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ

Σημαντικό στοιχείο για την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ μέχρι τώρα στο Europa League, είναι το γεγονός πως βρίσκει γκολ από διαφορετικούς σκόρερ. Ήδη, μαζί με τα playoffs του Αυγούστου αλλά και τις δυο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων, η Ένωση έχει τέσσερις διαφορετικούς παίκτες που έχουν σκοράρει. Ο Μάρκο Λιβάγια, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Αντρέ Σιμόες έχουν πετύχει από δυο γκολ. Ενώ έχει σκοράρει μια φορά και ο Πέτρος Μάνταλος.

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ