ΑΕΚ

Τρελαμένος και ανεβασμένος ο Αλμέιδα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Αλμέιδα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ούγκο Αλμέιδα έχει επιστρέψει στην δράση, παίζοντας ως αλλαγή στα δύο τελευταία ματς της Ένωσης και θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στη βασική εντεκάδα και να βοηθήσει την ομάδα του. Ο προβληματισμός του Χιμένεθ για την άμυνα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλμέιδα δεν έχει βοηθήσει τόσο, όσο όλοι θα περίμεναν εφέτος την ΑΕΚ, καθώς οι τραυματισμοί του και οι ιώσεις που πέρασε τον άφηναν συνεχώς εκτός αγώνων.

Το τελευταίο διάστημα όμως, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, το δείχνει συνεχώς στις προπονήσεις και περιμένει πώς και πώς να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Λάρισα, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον ίδιο, καθώς ανέβασε την ψυχολογία του και ξεκίνησε από εκεί που είχε σταματήσει, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά.

Αυτό που γνωρίζει καλά, είναι και ότι ο Αραούχο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ότι θα πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη, ώστε να κερδίσει τη φανέλα του βασικού. Ωστόσο, είναι έτοιμος για αυτό, ξέρει ότι μπορεί να το κάνει και θέλει σαν τρελός να βοηθήσει την ΑΕΚ στη συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Οι προβληματισμοί για την άμυνα

Εξάλλου, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει στη διάθεσή του τρεις παίκτες για τα στόπερ και το δεξί άκρο της άμυνας και προβληματίζεται σχετικά με το πώς θα μοιράζει τις θέσεις. Η ΑΕΚ έχει πλουραλισμό στις θέσεις της επίθεσης, ωστόσο μετά και τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά στην άμυνα.

Συγκεκριμένα, εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες Γκάλο και Μπακάκης, με το δεξί άκρο της άμυνας να μένει κενό, ενώ παράλληλα, μετά τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι υπάρχουν μόλις τρία στόπερ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Χιμένεθ πρέπει να αποφασίσει εάν θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας με τον Βράνιες ή τον Κολοβέτσιο (έχουν χρησιμοποιηθεί και οι δύο στο παρελθόν ως μπακ), ώστε να βγάλει και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στον αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά, μετά τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι ως στόπερ έπαιξαν οι Βράνιες και Λαμπρόπουλος, με τον Κολοβέτσιο να είναι το δεξί μπακ, κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε και στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο.Ωστόσο, ο Βράνιες υπάρχει πάντα στα υπόψη του Ισπανού, καθώς μπορεί και αυτός να αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα έχουν δυσκολέψει σε αυτό το κομμάτι, καθώς μοναδικός αναπληρωματικός και για τις τέσσερις θέσεις τις άμυνας είναι ο Βινίσιους, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ.

Τόσο για τα στόπερ, όσο και για το δεξί άκρο της άμυνας δεν θα υπάρχει ανταλλακτική λύση στον πάγκο της ΑΕΚ, μέχρι να επιστρέψει ο Γκάλο, ο οποίος αναμένεται ότι θα μπει στις προπονήσεις την εβδομάδα που μας έρχεται.

Photo Credits: Eurokinissi

Πηγή: aek1924.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χιμένεθ: "Μπράβο για τον Γιακουμάκη"
Η ΑΕΚ "δένει" τον Τσιγκρίνσκι μέχρι το 2019
Τέλος απ' την ΑΕΚ ο Ντίας
Μάνταλος: "Με βρήκε με το γόνατο ψηλά στο πόδι"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ