ΑΕΚ

Τρεις "βιρτουόζοι", ένας "μαέστρος"

Τρεις "βιρτουόζοι", ένας "μαέστρος"
Μπουονανότε Βάργκας Μάνταλος

Διαβάστε πως μπορούν να χωρέσουν στο ίδιο σχήμα της ΑΕΚ Μάνταλος, Μπουονανότε και Βάργκας και ποιοι είναι οι ρόλοι τους.

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε με δυο γκολ στο πρώτο του ματς στη βασική ενδεκάδα, έχει αρχίσει να νιώθει ήδη σαν να βρίσκεται στη Ρίβερ Πλέιτ. Ο Ρόναλντ Βάργκας σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο και συνέχισε από εκεί που το άφησε πριν φύγει για Βενεζουέλα. Ο Πέτρος Μάνταλος βροντοφώναξε και πάλι «παρών» μετά από έξι μήνες. Και ο Τραϊανός Δέλλας καλείται πλέον να βρει τον τρόπο να τους χωρέσει όλους στο ίδιο σχήμα. Γρίφος; Το Sport24.grψάχνει για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι πως ο Μπουονανότε, ο Βάργκας και ο Μάνταλος έχουν ένα κοινό αγωνιστικό στοιχείο. Είναι και οι τρεις «βιρτουόζοι» της μπάλας. Παίκτες τεχνίτες με χαρίσματα. Έχουν και ένα δεύτερο κοινό. Πως και οι τρεις μπορούν να παίξουν σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον σέντερ φορ. Ο Βάργκας έπαιξε σ’ αυτή την θέση στα δυο πρώτα ματς πρωταθλήματος, ο Μπουονανότε έπαιξε στο χθεσινό (13/9) με τον ΠΑΣ και του Μάνταλου έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η θέση του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όμως με βάση τον τρόπο παιχνιδιού που έχουν οι τρεις τους, εκείνο που φαίνεται είναι πως μόνο ένας είναι καθαρόαιμος «μαέστρος». Αυτός είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Είναι ο μοναδικός που παίζει με την λογική του επιτελικού. Οι άλλοι δυο, έστω και αν τους αρέσει να παίζουν στον άξονα, αν και είναι «βιρτουόζοι», δεν έχουν ακριβώς τα χαρακτηριστικά του «μαέστρου».

Ο δεύτερος φορ

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε μπορεί να έπαιξε στον άξονα στο χθεσινό ματς. Αλλά περισσότερο έπαιζε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού και λιγότερο επιτελικού μέσου. Μάλιστα ο Αργεντινός άρχισε να κάνει πράγματα και θαύματα στο γήπεδο, όταν μπήκε πιο πολύ σ’ αυτό τον ρόλο και περιόρισε τις προσπάθειες του να «σπάει» την μπάλα. Το ερώτημα που τίθεται, είναι αν μπορεί να μπει εξίσου καλά σ’ αυτόν τον ρόλο, όταν θα κληθεί να παίξει στα άκρα για αδειάσει η θέση για τον επιτελικό μέσο. Όμως την απάντηση σχεδόν την έδωσε χθες, καθώς πολλές φορές η κίνηση του ξεκινούσε από τα άκρα.

Αποτελεσματικότερος στο άκρο

Ο Ρόναλντ Βάργκας είναι ένας ποδοσφαιριστής που έτσι κι αλλιώς έχει ξαναπαίξει στα άκρα. Στον ίδιο βεβαίως αρέσει να παίζει πολύ περισσότερο στον άξονα. Όμως είναι χαρακτηριστικό πως στο ματς με τον ΠΑΣ έκανε και τις δυο ευκαιρίες του αλλά και το γκολ του, όταν πήγε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Και μπορεί να είναι ένας παίκτης που έχει την δυνατότητα να κάνει… παιχνίδι, αλλά έχει και αυτός τα χαρακτηριστικά ενός παίκτη που θα πάρει την προσωπική ενέργεια και θα πατήσει περιοχή για να απειλήσει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παίκτης που μπορεί να παίξει στο άκρο, είτε στο δεξί, είτε στο αριστερό, συγκλίνοντας προς τον άξονα. Εξάλλου πρόκειται για μια κίνηση που έτσι κι αλλιώς ζητά ο Δέλλας.

Η παράμετρος Πλατέλλας και Μπαρμπόσα

Προφανώς στο μυαλό του Τραϊανού Δέλλα δεν υπάρχει μόνο η σκέψη για το πώς θα χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα και τον Μπουονανότε και τον Βάργκας και τον Μάνταλο. Διότι υπάρχει και η παράμετρος που λέγεται Πλατέλλας και αυτή που λέγεται Μπαρμπόσα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει παίξει βασικός και στα τρία πρώτα ματς. Και με εξαίρεση ένα ημίχρονο στην Ξάνθη, είχε εξαιρετική παρουσία ως δεξί εξτρέμ. Επίσης ο Μπαρμπόσα έκανε ένα πολύ καλό ματς χθες με την Ξάνθη και έδειχνε να ανεβαίνει. Επομένως στην εξίσωση της τριάδας πίσω από τον φορ, θα μπαίνουν έτσι κι αλλιώς ο Πορτογάλος και ο Πλατέλλας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ