ΑΕΚ

Τρεις (συν ένας) στον "αέρα"

Τρεις (συν ένας) στον "αέρα"

Αβέβαιο είναι το μέλλον στην ΑΕΚ για τους Πατίτο Ροντρίγκες, Ρόναλντ Βάργκας, Τόμας Πέκχαρτ αλλά και Ούγκο Αλμέιδα. Το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα

Θεωρητικά ο Μανόλο Χιμένεθ αλλά και άπαντες στο ρόστερ της ΑΕΚ, θα έπρεπε να είναι απολύτως επικεντρωμένοι στον τελευταίο στόχο που διακυβεύεται και είναι η πρωτιά στα playoffs.

Πρακτικά όμως, όταν το τέλος της φετινής σεζόν απέχει μόλις λίγες μέρες, οτιδήποτε συμβαίνει (ή δεν συμβαίνει), έχει αντίκτυπο και στο μέλλον κάποιων εκ των ποδοσφαιριστών της Ένωσης. Ειδικά εκείνων, που λόγω συμβολαίου και όχι μόνο, το μέλλον τους στην ΑΕΚ, ήταν έτσι κι αλλιώς στην "κόψη του ξυραφιού".

Η αλήθεια είναι μάλιστα πως μετά από όσα έχουν γίνει στον πρώτο γύρο των playoffs, το μέλλον τριών (συν ενός) ξένων παικτών της Ένωσης, μοιάζει (εξαιρετικά) θολό. Και δεν αποκλείεται, το φινάλε αυτού του μίνι πρωταθλήματος, να σημάνει και το φινάλε της καριέρας τους στην ΑΕΚ. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα για τις περιπτώσεις του Πατίτο Ροντρίγκες, του Ρόναλντ Βάργκας, του Τόμας Πέκχαρτ αλλά και του Ούγκο Αλμέιδα.

ΠΑΤΙΤΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει μείνει εκτός αποστολής στα δυο από τρια ματς της ΑΕΚ στα play off και στο τρίτο έμεινε στον πάγκο και μπήκε ως αλλαγή. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Χιμένεθ, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, απάντησε αινιγματικά. "Κανένα σχόλιο, προσπαθούμε για το καλύτερο για την ΑΕΚ", είπε ο Ισπανός τεχνικός. Με βάση τις μέτριες εμφανίσεις του Πατίτο πριν τα playoffs, θα μπορούσε κάλλιστα ο Χιμένεθ, να μην τον έχει στο πλάνο του για την βασική ενδεκάδα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όμως το γεγονός πως δεν υπάρχει επί της ουσίας πουθενά ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, στο ροτέισον που κάνει ο τεχνικός της ΑΕΚ, σημαίνει πως κάτι άλλο συμβαίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έχει δεχθεί ο Πατίτο από την Μοντερέι, είναι ιδιαιτέρως ελκυστική. Γι αυτό και οι Μεξικανοί έχουν σχεδόν σίγουρη την μεταγραφή. Το συμβόλαιο του Πατίτο με την ΑΕΚ φαίνεται πως τελικά είναι για έναν συν έναν χρόνο και όχι διετές κλειστό.

Αν λοιπόν επιχειρήσει κάποιος να ενώσει όλα αυτά τα στοιχεία του παζλ, η εικόνα που θα προκύψει, θέλει φευγάτο τον Αργεντινό. Χωρίς πάντως τίποτα να είναι βέβαιο, μέχρι να λήξουν και τα playoffs. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον, η επιλογή της αποστολής για το αυριανό (24/5) ντέρμπι στη Λεωφόρο, που θα κάνει σήμερα (23/5) ο Χιμένεθ.

ΡΟΝΑΛΝΤ ΒΑΡΓΚΑΣ

Το συμβόλαιο του Βενεζουελάνου μεσοεπιθετικού, ήταν απ’ αυτά που λήγουν στο τέλος της φετινής σεζόν. Η ΑΕΚ είχε κάνει μια προσέγγιση για ανανέωση, αλλά με μια σχετική μείωση των αποδοχών. Κάτι πάντως, που δεν φαινόταν να βρίσκει αρνητικό τον Βάργκας. Ωστόσο ο Χιμένεθ έδειξε στην πράξη, πως δεν «τρελαίνεται» με την περίπτωση του Βενεζουελάνου. Σ' όλα τα μεγάλα ματς, τον είχε εκτός ενδεκάδας. Στα δυο εκ των τριών παιχνιδιών των playoffs, ο Βάργκας ήταν εκτός αποστολής.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Και στο ματς με τον Πανιώνιο που ξεκίνησε βασικός, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Ενώ αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Χιμένεθ εκθειάζοντας τον Μπακασέτα που παρότι δεν είναι η θέση του, δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει στα άκρα, έριξε τεράστιο "καρφί" στον Βάργκας, κάνοντας λόγο για παίκτες που δεν θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Έτσι λοιπόν όπως εξελίσσεται η σχέση του Ισπανού τεχνικού με τον Βενεζουελάνο, θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη, αν τελικά προκύψει αυτή η περιβόητη ανανέωση του συμβολαίου.

ΤΟΜΑΣ ΠΕΚΧΑΡΤ ΚΑΙ ΟΥΓΚΟ ΑΛΜΕΪΔΑ

Στο φινάλε της σεζόν είναι μόνο το συμβόλαιο του Τσέχου φορ αυτό που λήγει. Όμως είναι δεδομένο, πως το μέλλον του Πέκχαρτ στην ΑΕΚ, εξαρτάται σχεδόν απόλυτα, από την διαχείριση της υπόθεσης του Αλμέιδα. Είναι απίθανο να παραμείνουν και ο Τσέχος και ο Πορτογάλος. Ο Αλμέιδα έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο και ο προσανατολισμός φαίνεται πως ήταν, να του δοθεί μια ευκαιρία, να δουλέψει κανονικά και σε καλοκαιρινή προετοιμασία.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Κάτι που δεν έγινε πέρυσι. Ωστόσο ο Πορτογάλος έχει κακή εικόνα στα playoffs. Ενώ όταν αντικαταστάθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αποδοκιμάστηκε για πρώτη φορά και μάλιστα έντονα από τον κόσμο της ΑΕΚ. Γεγονός που είναι άγνωστο πόσο θα επηρεάσει τις σκέψεις του ίδιου του Αλμέιδα για το μέλλον του αλλά και των ανθρώπων της Ένωσης. Χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει, πως έχει κερδίσει πόντους και ο Πέκχαρτ, του οποίου το μέλλον είναι ακόμα πιο αβέβαιο.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ