ΑΕΚ

Τους τρεις βαθμούς και… γρήγορα θέλει η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει χαρακτηρίσει το ματς με τον Πλατανιά (15/4, 19.30) ως "τελικό" και ο βασικός στόχος της ΑΕΚ θα είναι να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στην αναμέτρηση.

Με βάση τα μαθηματικά της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, αν η ΑΕΚ νικήσει σήμερα (15/4-19.30) στα Χανιά τον Πλατανιά, απέχει μόλις έναν βαθμό από την κατάκτηση του τίτλου. Είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που ο Μανόλο Χιμένεθ, σε κάθε ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές, χαρακτήριζε αυτό το ματς ως "τελικό".

Επίσης, με βάση τα δεδομένα, ο Πλατανιά είναι αδιάφορος βαθμολογικά καθώς έχει ήδη υποβιβαστεί, ενώ σε τρεις μέρες η ΑΕΚ έχει έναν ακόμα "τελικό", που είναι η ρεβάνς του κυπέλλου με την Λάρισα. Και φτιάχνοντας το αγωνιστικό πλάνο για το σημερινό ματς, ο Χιμένεθ ούτε παρασύρεται από το πρώτο κομμάτι, ούτε υποτιμά το δεύτερο. Εξ ου και προσανατολίζεται σ’ ένα φουλ επιθετικό σχήμα, για να "τελειώσει" το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Βεβαίως από την επιθετική εξίσωση της ΑΕΚ λείπει και ο Λιβάγια και ο Κλωναρίδης. Όμως ο Χιμένεθ σκέφτεται να ξεκινήσει και με Χριστοδουλόπουλο και με Μπακασέτα και με Μασούντ, πίσω από τον Αραούχο που θα παίξει στην κορυφή. Ενώ δεν αποκλείεται καν ακόμα και έκπληξη με επιθετικό δίδυμο τον Αργεντινό φορ μαζί με τον Γιακουμάκη.

Παρόλο που ο Χιμένεθ θέλει πάντα να έχει έναν (τουλάχιστον) σέντερ φορ στην βασική ενδεκάδα και ακόμα έναν δίπλα του στον πάγκο. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, η σκέψη του Ισπανού τεχνικού είναι να ξεκινήσει το παιχνίδι με φουλ επιθετικό σχήμα, ψάχνοντας γρήγορα γκολ. Αφενός για να φύγει νωρίς το άγχος, αφετέρου ακόμα και για να γίνει οικονομία δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς με την Λάρισα, στην οποία η ΑΕΚ κυνηγά ανατροπή σκορ.

Πάντως η αλήθεια είναι πως τα Περιβόλια, είναι έδρα στην οποία η Ένωση, από τότε που επέστρεψε στη Supeleague, πετυχαίνει νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχθεί καν γκολ. Με 3-0 πέρασε πρόπερσι και 2-0 πέρυσι. Και μάλιστα σε χρονιές που ο Πλατανιάς ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με φέτος.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ