ΑΕΚ

Τουμπάκοβιτς στο Sport24.gr: "Ο Μελισσανίδης δεν έπρεπε να φύγει από την ΑΕΚ"

Τουμπάκοβιτς στο Sport24.gr: "Ο Μελισσανίδης δεν έπρεπε να φύγει από την ΑΕΚ"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Μαυροβουνίου, Λιούμπιτσα Τουμπάκοβιτς, μίλησε στο Sport24.gr για το ματς με την Ελλάδα, το πέρασμά του από την ΑΕΚ, την κινεζική του εμπειρία και το φιλικό με την Παρτίζαν, το 1999.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Μαυροβουνίου, Λιούμπιτσα Τουμπάκοβιτς, επιστρέφει μετά από 17 χρόνια στο γήπεδο που… απολύθηκε για το φιλικό με την Εθνική Ελλάδας. Τότε, ως τεχνικός της ΑΕΚ μετά από ήττα 3-2 από τον Απόλλωνα στο γήπεδο Καραϊσκάκης, ο Σέρβος απομακρύνεται από την τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

Το Sport24.gr συνάντησε τον πρώην τεχνικό των Ραντνίτσκι, Όμπιλιτς, Παρτίζαν, Αλ Νασρ, Σαντόνγκ Λουνένγκ, Στιλ Αζίν και Γουχάν Ζαλ στο ξενοδοχείο, στο οποίο είχε καταλύσει η εθνική Μαυροβουνίου. Ο Λιούμπιτσα Τουμπάκοβιτς, μίλησε για την παρουσία του στην Ένωση, το δρόμο που άνοιξε για την Κίνα, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, το φιλικό με την Παρτίζαν τον Απρίλη του 1999 εν καιρώ πολέμου, αλλά και τους στόχους της βαλκανικής χώρας.

- Κύριε Τουμπάκοβιτς επιστρέφετε στην Ελλάδα μετά από 17 χρόνια. Πώς αισθάνεστε;

"Πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη χώρα σας. Έχω έρθει κι άλλες φορές, αλλά όχι για επαγγελματικούς λόγους"

- Μετά από τόσο καιρό, πως αισθάνεστε για την παρουσία σας στην ΑΕΚ. Ακόμη και τώρα, νιώθετε ότι θα μπορούσατε να είχατε μείνει περισσότερο στην Ένωση;

"Τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο καλά, αλλά δεν ήταν και τόσο κακά. Όλα έγιναν σε διάστημα οκτώ μηνών. Αλλά, υπήρχαν κι άλλα προβλήματα τα οποία εμπόδιζαν τη δουλειά. Κατά τη θητεία μου στην ΑΕΚ, γνώρισα τρεις προέδρους".

- Ένας παίκτης που εσείς φέρατε, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς τώρα εργάζεται στην ΑΕΚ. Ο Ντάρκο Ζόριτς, ένας παίκτης που εσείς καλέσατε στην εθνική Μαυροβουνίου ανήκει στην Ένωση. Παραμένουν ακόμη οι δεσμοί με την πρώην σας ομάδα...

"Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς όταν ήρθε ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης, τώρα είναι σε διοικητική θέση. Ο Ντάρκο Ζόριτς είναι μέλος της εθνικής Μαυρουβουνίου. Είναι νέος παίκτης, βρίσκεται στην εκκίνηση της καριέρας του, αναπτύσσεται ακόμη ποδοσφαιρικά. Κι ελπίζω να έχει την εξέλιξη που όλοι περιμένουν. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε..."

Τουμπάκοβιτς στο Sport24.gr: "Ο Μελισσανίδης δεν έπρεπε να φύγει από την ΑΕΚ"

- Μετά την ΑΕΚ πήρατε το δρόμο για την Κίνα. Ένας από τους πρώτους Σέρβους, από τους πρώτους Ευρωπαίους που πήγαν στην ασιατική χώρα να δουλέψουν. Τώρα τα γουάν στρώνονται στα πόδια πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών του κόσμου και το κινεζικό πρωτάθλημα έχει γίνει της μόδας. Πώς αισθάνεστε γι' αυτό;

"Η Κίνα επεκτείνεται όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ποδοσφαιρικά. Προφανώς κι έχουν λόγους για να επενδύουν. Αν δεν είχαν λόγους ή δεν απέφερε αποτελέσματα αυτό, δεν θα το έκαναν. Είναι μια γιγαντιαία χώρα, αλλά έχει καλύτερη δομή από ο,τι φαντάζεστε. Κι αυτό εξαρτάται από τα χρήματα. Σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν μια σοβαρή λίγκα. Και να πετύχουν το αρχικό τους σχέδιο. Αυτό που άκουγα από την πρώτη ημέρα που έφθασα στην Κίνα. Να βγάλουν νέους ποδοσφαιριστές, για να στελεχώσουν την εθνική τους ομάδα. Παίρνουν αυτούς τους μεγάλους παίκτες με μεταγραφή για να μάθουν από αυτούς, οι Κινέζοι νεαροί".

- Και τώρα, η εθνική Μαυροβουνίου. Ποιος είναι ο στόχος για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018;

"Προφανώς και αναφερόμαστε στην πρόκληση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Πρώτος στόχος είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς. Το γκρουπ είναι πολύ δύσκολο (Ρουμανία, Δανία, Πολωνία, Αρμενία, Καζακστάν), αλλά δεν είναι αδύνατον να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας"

- Δηλαδή, μπορεί το Μαυροβούνιο να είναι στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018;

"Θα το θέλαμε. Είπα ότι θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς του ομίλου. Το να μαντέψω το που θα είμαστε δεν θα ήταν και πολύ επαγγελματικό. Αλλά, το σίγουρο είναι ότι θα το θέλαμε".

Τουμπάκοβιτς στο Sport24.gr: "Ο Μελισσανίδης δεν έπρεπε να φύγει από την ΑΕΚ"

- Πως εξηγείτε την κακή πορεία της εθνικής Ελλάδας και ποιον θεωρείτε τον πιο επικίνδυνο παίκτη;

"Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα, δε διάγει καλή περίοδο. Αλλά, έχει παίκτες που παίζουν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Νομίζω, χωρίς να ξέρω ούτε να είμαι ικανός να πω, τον τελευταίο καιρό χάσατε τη συνοχή που είχατε. Αλλά, είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα ανακτήσετε τις καλές εμφανίσεις κι έτσι θα έρθουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν θα ήταν δίκαιο ούτε προς τη δική μου ομάδα, ούτε προς τη δική σας, να πω παραμονές της αναμέτρησης, ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες σας".

- Ήσασταν ο προπονητής της Παρτίζαν, όταν η ΑΕΚ επισκέφτηκε το Βελιγράδι εν καιρώ πολέμου για να δώσει ένα φιλικό ματς και να στείλει ένα παγκόσμιο μήνυμα ανθρωπιάς. Τι θυμάστε από εκείνο το ματς;

"Η ΑΕΚ θα είναι πάντα μετά την Παρτίζαν, η αγαπημένη μου ομάδα. Γιατί ήρθε στο Βελιγράδι, εκείνη τη στιγμή, σε εκείνες τις συνθήκες και μας συμπαραστάθηκε. Ήταν μια πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία θα μείνει στο μυαλό τόσο το δικό μου, όσο και όλων των φίλων της Παρτίζαν".

Τουμπάκοβιτς στο Sport24.gr: "Ο Μελισσανίδης δεν έπρεπε να φύγει από την ΑΕΚ"

- Τι θα αλλάζατε κατά το διάστημα της παρουσίας σας στην ΑΕΚ, για να μείνετε περισσότερο στην Ελλάδα;

"Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα ήταν να μείνει ο Μελισσανίδης. Ο άνθρωπος που με έφερε στην Ελλάδα, να μην είχε φύγει".

- Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική, αλλά πέρασε την περιπέτεια και είναι ξανά στην πρώτη κατηγορία. Φαντάζομαι είστε ενήμερος γι' αυτό...

"Το ξέρω, πώς θα μπορούσα να μην το ξέρω; Γι' αυτό είπα πριν, ο Μελισσανίδης δεν έπρεπε να είχε φύγει ποτέ από την ΑΕΚ. Εάν ήταν πάντα, η ΑΕΚ δεν θα είχε φθάσει εκεί..."

-Βλέπετε στο πρόσωπο αυτόν των παιδιών, τον νέο Μίρκο Βούτσινιτς. Το νέο ηγέτη της ομάδας;

"Είναι δύσκολο να βρεις ένα τέτοιον παίκτη. Με τέτοια ηγετικά χαρακτηριστικά, με τέτοια ποιότητα..."

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ