ΑΕΚ

Του Χιμένεθ τα καμώματα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει με αριθμούς, όσα άλλαξε ο Ισπανός τεχνικός στη φετινή ΑΕΚ, σε σχέση με τους προηγούμενους δύο προπονητές.

Όποιος έχει παρακολουθήσει ένα ολόκληρο 90άλεπτο της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο και ένα αντίστοιχο με τον Ζοσέ Μοράις, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να καταλάβει τι έχει πάει στραβά φέτος. Και κυρίως τι κατάφερε να πετύχει ο Ισπανός τεχνικός.

Ειδικά αν αυτό το 90άλεπτο είναι είτε με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, είτε πολύ περισσότερο με τον ΠΑΟΚ. Ο Χιμένεθ έχει νοικοκυρέψει το παιχνίδι της ΑΕΚ, έχει αλλάξει την εικόνα του και κυρίως έχει φέρει αποτελέσματα. Κάτι άλλωστε που φανερώνουν και οι αριθμοί. Αριθμοί που είναι ξεκάθαροι για τα… καμώματα τόσο του Χιμένεθ, όσο και των φετινών προκατόχων του στον πάγκο της ΑΕΚ. Και αν πολλοίς φανερώνουν τι ακριβώς έχει συμβεί στην Ένωση μέχρι τώρα στη σεζόν.

ΟΙ 10 ΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τη σεζόν με τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της. Και την ξεκίνησε θεαματικά, μ’ έναν θρίαμβο με 4-1 στο ΟΑΚΑ επί της Ξάνθης. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Κετσπάγια πρόλαβε να κάνει μόλις πέντε ματς με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και «έγραψε» μια βαριά ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό και μια οδυνηρή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τον Ηρακλή. Στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Γεωργιανό τεχνικό, η ΑΕΚ έκανε τρεις νίκες (οι δυο εκτός έδρας), μια ισοπαλία και μια ήττα και μάζεψε συνολικά 10 βαθμούς. Με τα αμυντικά προβλήματα όμως, να είναι ήδη εμφανή. Επί Κετσπάγια η ΑΕΚ πέτυχε 8 γκολ, αλλά δέχθηκε 5.

ΟΙ 12 ΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΟΡΑΪΣ

Μετά τη νίκη στη Λάρισα με 2-1, ο Κετσπάγια απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ και ανέλαβε αμέσως ο Ζοσέ Μοράις. Μάλιστα η αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, έγινε σχεδόν… αυθημερόν. Ο Πορτογάλος τεχνικός έμεινε στον κιτρινόμαυρο πάγκο για έντεκα ματς πρωταθλήματος. Με συγκομιδή περίπου… καταστροφική. Μόλις δυο νίκες έκανε ο Μοράις και από εκεί και πέρα είχε έξι ισοπαλίες (εκ των οποίων οι τέσσερις στο ΟΑΚΑ) και μόλις τρεις νίκες (εκ των οποίων μόνο με ΠΑΟΚ ήταν σε ματς ντέρμπι). Συνολικά μόλις 12 βαθμούς κατάφερε να μαζέψει η ΑΕΚ με τον Μοράις. Ενώ πέτυχε 15 γκολ και δέχθηκε 11, με τραγική αμυντική λειτουργία. Επίσης στο κύπελλο, ο Μοράις έκανε στον όμιλο της πρώτης φάσης μόνο μια νίκη, επί της Κέρκυρας και από εκεί και πέρα δυο ισοπαλίες με Καρδίτσα και Λαμία.

ΟΙ 21 ΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Η ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 3-2, ήταν αυτή που έφτασε τον κόμπο στο χτένι στη συνεργασία με τον Μοράις. Ο Πορτογάλος τεχνικός παραιτήθηκε μετά την λήξη του ματς. Και την επόμενη μέρα ταξίδεψε στην Αθήνα για να αναλάβει την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Με τον Ισπανό τεχνικό η Ένωση έχει δώσει 9 ματς πρωταθλήματος. Μετρά έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες (όλες εκτός έδρας) και καμία ήττα. Ο Χιμένεθ έχει συγκομιδή 21 βαθμών. Ενώ με τον Ισπανό στον πάγκο η ΑΕΚ έχει πετύχει στο πρωτάθλημα 19 γκολ και έχει δεχθεί μόλις τρια. Όσο για το κύπελλο. Ο Χιμένεθ πέρασε δυο γύρους, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία και τέρματα 10-0.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ