ΑΕΚ

Του Μανόλο τα πουλέν

Του Μανόλο τα πουλέν

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει ενεργό ρόλο και στα μεταγραφικά προσπαθώντας να συνδράμει με παίκτες ποιότητας. Όπως και τότε. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου μας θυμίζει τους πέντε που έφερε τότε και ψάχνει που βρίσκονται σήμερα.

Οι διασυνδέσεις του Μανόλο Χιμένεθ με ανθρώπους που έχουν άκρες στην ποδοσφαιρική αγορά της Ισπανίας, απεδείχθησαν ιδιαίτερα ισχυρές προ εξαετίας, όταν έφερε 5 παίκτες της επιλογής του στην ΑΕΚ χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις του. Ή πιο σωστά τους έπεισε να φορέσουν τη φανέλα της. Ένωσης.

Είναι βέβαιο ότι ενεργό ρόλο σε τέτοιες προσπάθειες από την αγορά της πατρίδας του θα έχει και φέτος, εφόσον επιλεγούν συγκεκριμένοι στόχοι από τον ίδιο και την ομάδα. Ας θυμηθούμε ποιοι ήταν οι Μίτσελ, Ματέος, Μπαχά, Κάλα και Κάρλος και ας μάθουμε που τους έβγαλε ο δρόμος έκτοτε, συνεχίζοντας τις καριέρες τους εκτός της Ελλάδας και της Ένωσης.

Σεζόν 2010-11

ΜΙΤΣΕΛ - ΜΠΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ

Του Μανόλο τα πουλέν

ΣΤΗΝ ΑΕΚ: Ο Μιγκέλ Μάρκος Μαδέρα, ευρύτερα γνωστός ως "Μίτσελ" αφίχθη τον Ιανουάριο του 2011 ως δανεικός από την αγγλική Μπέρμπιγχαμ, όπου απέτυχε να κάνει καριέρα ύστερα από μια εξαιρετική πενταετία στη Σπόρτινγκ Χιχόν. Μέσος με άνω του μέσου όρου, για τα εγχώρια δεδομένα, τεχνική κατάρτιση και συνάμα δυνατός και σκληρός αλλά καθαρός στα μαρκαρίσματά του.

Ενίσχυσε ιδιαίτερα την κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή και πέτυχε το ιστορικό γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, με το οποίο η ΑΕΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας το 2011, σκοράροντας από τη μεσαία γραμμή απέναντι στον Καρνέζη. Μέτρησε 18 εμφανίσεις και 1 τέρμα με την Ένωση, κατακτώντας μαζί της το τρόπαιο του κυπέλλου.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΕΚ: Συνεχίζει να είναι ενεργός, με ικανοποιητική καριέρα και αρκετά καλά συμβόλαια. Το καλοκαίρι του 2011 μετακόμισε στη Χετάφε στην οποία παρέμεινε για 3 σεζόν (57 αγώνες, 2 γκολ) και τον Ιούνιο του 2014 πήρε μεταγραφή στη Μακάμπι Χάιφα (25 ματς, 1 τέρμα) του Ισραήλ. Από το καλοκαίρι του 2015 ως σήμερα αγωνίζεται στην Καραμπάγκ με την οποία αποδίδει εξαιρετικά μετρώντας 9 γκολ σε 52 εμφανίσεις κι έχοντας ήδη κατακτήσει ένα νταμπλ στη λίγκα του Αζερμπαϊτζάν.

ΝΤΑΒΙΔ ΜΑΤΕΟΣ - ΜΕ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Του Μανόλο τα πουλέν

ΣΤΗΝ ΑΕΚ: Ήταν 24 ετών όταν η Ένωση τον απέκτησε ως δανεικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη β’ ομάδα της οποίας μετρούσε 128 ματς και 3 τέρματα. Τότε ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε δηλώσει ότι τον υπολόγιζε για την καλοκαιρινή προετοιμασία των Μερένχες ενόψει της επόμενης σεζόν (καλοκαίρι του 2011) και πως επρόκειτο για έναν παίκτη με σπουδαίο μέλλον στη Βασίλισσα. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε σε 12 ματς, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και άφησε αμφιλεγόμενες εντυπώσεις. Στόπερ με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, μπόι και ιδανική σωματοδομή, όμως ιδιαίτερα επιρρεπής στο λάθος.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΕΚ: Εν τέλει ο Μουρίνιο έπεσε έξω καθώς δεν πείστηκε από τον Ματέος και το καλοκαίρι του 2011 τον έστειλε δανεικό στη Σαραγόσα. Ύστερα από μία σεζόν, ο ισπανός στόπερ "ξέπεσε" στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας φορώντας βέβαια τη φανέλα της άλλοτε ξακουστής Φερεντσβάρος, ενώ εδώ και δύο χρόνια βγάζει το παντεσπάνι του στις ΗΠΑ ως παίκτης της Ορλάντο Σίτι.

ΝΑΜΠΙΛ ΜΠΑΧΑ - EΓΙΝΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Του Μανόλο τα πουλέν

ΣΤΗΝ ΑΕΚ: Ήταν ο πιο γνωστός εκ των τριών που προστέθηκαν στο κιτρινόμαυρο ρόστερ μετά από υπόδειξη του Χιμένεθ. Είχε πίσω του μια καλή καριέρα στη Μάλαγα (111 ματς, 32 γκολ) και πολυετές (2003-2010) πέρασμα από την εθνική Μαρόκου (22 ματς, 5 τέρματα), κυρίως ως πολύτιμη εναλλακτική λύση. Στην Ελλάδα έγινε γρήγορα ανέκδοτο για τα παραπανίσια κιλά του. Πήρε 15 ματς πρωταθλήματος δίχως να σκοράρει και τελικά σημείωσε το μοναδικό τέρμα της κιτρινόμαυρης καριέρας του στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο, γράφοντας το 2-0 και "καθαρίζοντας" τον αγώνα που έφτασε στο 3-0.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΕΚ: Σήμερα τον συναντάμε, σε ηλία 36 ετών πια, να παίζει στην πατρίδα του με τη φανέλα της Φους Ραμπάτ, έχοντας μάλιστα ικανοποιητικές επιδόσεις στο να βρίσκει δίχτυα. Νωρίτερα είχε ένα πέρασμα από την Κίνα (Νταλιάν), ενώ μετά την ΑΕΚ έπαιξε για δύο χρόνια στην ισπανική Σεγούντα Ντιβισιόν με τη φανέλα της Σαμπαντέλ.

Σεζόν 2011-12

ΧΟΣΕ ΚΑΡΛΟΣ - ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟΣ

Του Μανόλο τα πουλέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΣΤΗΝ ΑΕΚ: Παίδι του Μανόλο Χιμένεθ στη β’ ομάδα της Σεβίλλης, μεσοεπιθετικός με θαυμαστή τεχνική κατάρτιση αλλά και δύστροπο χαρακτήρα καθώς ήταν ευέξαπτος και νευρικός. Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν για μεγάλο διάστημα έπαιζε απλήρωτος, βγάζοντας ευέξαπτο χαρακτήρα και εντός των αποδυτηρίων, κατεγράφησαν κάμποσοι τσακωμοί με συμπαίκτες του. Είχε μια γεμάτη σεζόν με την Ένωση αγωνιζόμενος σε 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 4 τέρματα και μοιράζοντας άλλες τόσες ασίστ που έγιναν γκολ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΕΚ: Σήμερα τον συναντάμε στην Ταραγόνα, ομάδα της Β’ Εθνικής στην Ισπανία, κατηγορία την οποία άλλωστε περιδιαβαίνει στη μετά ΑΕΚ καριέρα του, έχοντας αγωνιστεί επίσης στις Ράγιο Βαγιεκάνο, Κόρδοβα και Λαγοστέρα.

ΧΟΥΑΝ ΚΑΛΑ - Ο ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟΣ

Του Μανόλο τα πουλέν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΣΤΗΝ ΑΕΚ: Δέθηκε πολύ με την Ένωση και εκείνη μαζί του. Δεν είναι τυχαίο ότι έκτοτε, σχεδόν σε κάθε θερινή μεταγραφική περίοδο, το όνομα του συζητείται στους κόλπους της ομάδας αφού δεν είναι λίγες και οι φορές που την πόρτα της επιστροφής προσπάθησε να ανοίξει από μόνος του. Πολύ σταθερός κεντρικός αμυντικός, ίσως σε ποιότητα και καριέρα ο πιο επιτυχημένος εκ των πέντε που αγωνίστηκαν στην Ένωση μετά από υπόδειξη του Χιμένεθ. Επέστρεψε στη Σεβίλλη τον Ιανουάριο του 2012 ύστερα από 21 ματς και 2 γκολ με την ΑΕΚ, καθώς η ισπανική ομάδα τον ήθελε πίσω για να αντικαταστήσει τον Μάρτιν Κάσερες ο οποίος πωλήθηκε στη Γιουβέντους.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΕΚ: Το καλοκαίρι του 2014 ολοκλήρωσε την παρουσία του στη Σεβίλλη και πήρε μεταγραφή στην ουαλική Κάρντιφ. Έπαιξε λίγο εκεί και το 2015 μετακόμισε στη Γρανάδα, ενώ μέσα στην ίδια σεζόν βρέθηκε στη Χετάφε στην οποία αγωνίζεται ως σήμερα, ως σημαίνων στέλεχος ομάδας που πλέον αγωνίζεται στη Σεγούντα Ντιβισιόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ