ΑΕΚ

"Τον Μάρτιο η οικοδομική άδεια για το γήπεδο της ΑΕΚ"

"Τον Μάρτιο η οικοδομική άδεια για το γήπεδο της ΑΕΚ"
ΑΕΚ

Με συνάντηση και ενημέρωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας, από όλες τις παρατάξεις, ξεκίνησε την "εκστρατεία" της η ΑΕΚ στην πόλη για το έργο του νέου γηπέδου.

Ο γενικός διευθυντής της Δικέφαλος 1924, Νίκος Στράτος και project manager του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος αναφέρθηκαν αναλυτικά σ’ όλες τις κινήσεις που μέχρι τώρα έχουν γίνει, στις αποφάσεις που έχουν στα χέρια τους, αλλά και στα εμπόδια που μέχρι τώρα έχουν μπει και στις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει. Μάλιστα ο Ανδριόπουλος έδωσε ακόμα και χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις, με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, προσδιορίζοντας στον Μάρτη την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

«Η διαβούλευση τελειώνει στις 22 Νοεμβρίου. Θέλουμε από εκεί και πέρα 20 μέρες για την προσαρμογή. Κάτι που σημαίνει πως φτάνουμε στις 17 Δεκεμβρίου. Όλοι ξέρουμε πως στην Ελλάδα μέσα στις γιορτές δεν κινείται τίποτα. Γι αυτό και μέχρι τις 10 Γενάρη περιμένουμε να έχουμε την υπογραφή της περιβαλλοντικής μελέτης. Αυτό σημαίνει πως μέσα στον Μάρτη, αν φυσικά πάλι δεν μείνει σε κανένα συρτάρι γραφείου, θα μπορούμε να έχουμε την έκδοση της οικοδομικής άδειας». Μάλιστα ο project manager του έργου του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» το χαρτί από το «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος». Και αυτό διότι όπως είπε πρόκειται για «παρέα ιδιωτών που βγάζει διαγγέλματα». Ενώ ο Δημήτρης Ανδριόπουλος αναφέρθηκε και στους λόγους της καθυστέρησης: "Ο Δήμος θα έπρεπε με δικές του υπηρεσίες να είχε κάνει τις παρατηρήσεις του με τους συμβούλους του. Δεν έκανε τίποτα απο όλα αυτά. Από τον Νοέμβριο 2014 ο φάκελος μας ήταν έτοιμος και έμενε μόνο η περιβαλλοντική μελέτη. Με τις εκλογές πάγωσε η διαδικασία και είπαμε στον τότε προϊσταμενο κ. Τολερη ότι καταλαβαίνουμε ότι περιμένεις τον επόμενο υπουργό.

Ο κ.Λαφαζανης πήρε την αρμοδιότητα να υπογράφει αυτός, ενώ μέχρι τότε το έκανε ο Γ.Γ του Υπουργείου. Δεν υπήρχε κανείς λόγος να μην αναρτηθεί η μελέτη από τον Ιανουάριο. Μέχρι τον Ιούλιο και την παραίτηση Λαφαζάνη δεν έβγαινε. Όταν παραιτήθηκε αναρτήθηκε η μελέτη στις 22 Ιουλίου. Το υπουργείο έχει εγκρίνει τη μελέτη και το πιο σημαντικό είναι η θετική εισήγηση και της διεύθυνσης των δασών. Αυτή φοβόμασταν αλλά είναι θετική. Οι 14 μήνες καθυστέρηση από Νοεμβριο 2014 δεν είναι ευθύνη του Δήμου. θέλω να είμαι σωστός. Σας είπα τι έφταιξε. Ο Δήμος φταίει για τις 45 τελευταίες ημέρες της καθυστέρησης. Η πίστη μου είναι ότι γήπεδο θα γίνει. Αλλιώς δεν ερχόμουν εδώ τώρα. Αλλά τέτοια έργα στην Ελλάδα θέλουν γαϊδουρινή υπομονή".

«Οι μάσκες έπεσαν»

Ο γενικός διευθυντής της Δικέφαλος 1924 πρώτα ενημέρωσε για την έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας (πρόκειται για υπηρεσία του υπουργείου) επί της περιβαλλοντικής μελέτης, τονίζοντας πως «η έκθεση αυτή συμφωνεί με την προτεινόμενη μελέτη του έργου». Στη συνέχεια ανέλυσε όλες τις ενέργειες μέχρι σήμερα από τον Μάιο 2013 για το γήπεδο. Και κατόπιν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλου. "Αφήσαμε τον Δήμαρχο να αλωνίζει αλλά έως εδώ Οι μάσκες έπεσαν από εδώ και πέρα θα μας βρει απέναντι Ξεκινάμε από σήμερα. Το γήπεδο αργά η γρήγορα θα γίνει και θα είναι το κόσμημα Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Να διεκδικήσει να πιάσουν δουλειά άνεργοι από την περιοχή. Να διεκδικήσει να πιάσουν δουλειά άνεργοι από την περιοχή. Θέλει να κάνει όνομα για να πολιτευτεί; Έχει πρόβλημα γιατί είναι οπαδός άλλης ομάδας; Ζηλεύει τους επιχειρηματικές γιατί δίνουν δουλειά σε συνανθρώπους μας;".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ