ΑΕΚ

Το στοίχημα του Σοϊλέδη

Το στοίχημα του Σοϊλέδη

Ο 23χρονος αριστερός μπακ-χαφ Άρης Σοϊλέδης είναι ως σήμερα ο μεγάλος άτυχος της κιτρινόμαυρης οικογένειας. Όμως η ώρα της επιστροφής πλησιάζει και ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής είναι αποφασισμένος να βγει νικητής.

Σε μία περίοδο που το ρεπορτάζ αναδείκνυε ως επικρατέστερο για τη θέση του αριστερού μπακ τον Νίκο Κοροβέση του ΠΑΣ Γιάννενα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος αιφνιδίασε κλείνοντας συμφωνία με τον Άρη Σοϊλέδη ο οποίος προερχόταν από εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Νίκη Βόλου έχοντας αναγνωριστεί ως ο καλύτερος στη θέση του στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ήταν μία επιλογή που θα περνούσε από μεγάλες δοκιμασίες καθώς περίπου πέντε μήνες μετά την απόκτησή του από την ΑΕΚ, ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν έχει φορέσει ακόμα την κιτρινόμαυρη φανέλα σε φιλικό ή επίσημο αγώνα της Ένωσης!

Σήμερα ο Άρης Σοϊλέδης, ποδοσφαιριστής που στο Βόλο άλλαξε θέση και αξιοποιήθηκε ως μπακ-χαφ ενώ στο ξεκίνημα της καριέρας του λογιζόταν ως η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού στη θέση του αριστερού εξτρέμ (ο νέος Τζόλε ή ο Τζόλε της Ρούμελης όπως έλεγαν στον Πειραιά), είναι ξανά έτοιμος για δράση! Μετά από πολύ καιρό αναμονής λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού επιστρέφει δυνατός, απαλλαγμένος από ενοχλήσεις και αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα.

Η αλλαγή θέσης αποδείχθηκε ευεργετική για εκείνον καθώς μέσα από αυτή ξαναβρήκε το δρόμο του και άνοιξε την πόρτα μίας μεγάλης ομάδας φορά στην καριέρα του. Όσοι παρατήρησαν από κοντά αυτή τη μετάλλαξη, μιλούν για έναν επιθετικό πλάγιο μπακ που ανεβαίνει διαρκώς στην επίθεση και έχει σέντρα-ξυράφι. Και αμυντικά όμως, η βελτίωσή του ήταν εμφανής από αγώνα σε αγώνα.

Η επιλογή του το περασμένο καλοκαίρι έγινε με το σκεπτικό της απόκτησης του Μπακάκη. Είναι πανομοιότυποι παίκτες και θεωρούνται απόλυτα ικανοί να ανταποκριθούν επαρκώς στους ρόλους που ο Δέλλας αναθέτει στους πλάγιους οπισθοφύλακες, απαιτώντας από αυτούς να ανεβαίνουν συχνά, να βοηθούν επιθετικά, ακόμα και να πατούν περιοχή ψάχνοντας το γκολ (όπως έκανε ο Μπακάκης στον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή Ψαχνών).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ