ΑΕΚ

Το όπλο που κάνει τη διαφορά

Το όπλο που κάνει τη διαφορά
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ εξελίσσεται σε ομάδα που χτυπάει τον αντίπαλο με όλους τους τρόπους. Στη φαρέτρα της προστέθηκε και το σκοράρισμα από στημένες μπάλες, τομέας στον οποίο εμφάνιζε χτυπητή αδυναμία κατά την περυσινή σεζόν.

Όπως σε κάθε επάγγελμα, έτσι και σε αυτό του προπονητή έρχεται η στιγμή που όλες οι θεωρίες συνωμοσίας καταρρίπτονται και οι κακόβουλες, εμπαθείς και ανεδαφικές κριτικές θάβονται και ξεχνιούνται (αρκεί να δίδεται ο κατάλληλος χρόνος για απαντήσεις και αποδείξεις, όπως ευτυχώς ίσχυσε στην προκείμενη περίπτωση).

Σύμφωνα με κάμποσες από αυτές (τις κριτικές που αντιπάλεψαν την αλήθεια), ο Τραϊανός Δέλλας δεν έκανε πέρυσι δουλειά στις προπονήσεις προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πολλές στημένες φάσεις που κέρδιζε σε κάθε αγώνα η ΑΕΚ. Ασφαλώς επρόκειτο για ψέμα...

Δουλειά γινόταν και μάλιστα σε τακτική βάση, ωστόσο από μία στιγμή και μετά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Όταν εξηγείς ξανά και ξανά σε έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί και στη Σούπερ Λίγκα το που πρέπει να σταθεί και ποια θέση πρέπει να πάρει (είτε αμυνόμενος, είτε ως επιτιθέμενος) και εκείνος δεν μπορεί να τα εμπεδώσει, κάπου καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση.

Όταν πάλι δεν προκύπτουν παίκτες με ξεχωριστή ικανότητα στις εκτελέσεις, είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη οποιοδήποτε σχέδιο.

Ενώ φέτος...

... τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Διότι και ιδανικοί εκτελεστές υπάρχουν και ποδοσφαιριστές με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι αλλά κυρίως αντίληψη των φάσεων, έχουν προστεθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ. Για τον Κολοβέτσιο, τον Σαρρή και τον Λαμπρόπουλο (με γκολ και δοκάρια όλοι τους στα ως σήμερα φιλικά και επίσημα ματς της Ένωσης) γνωρίζαμε χρόνια ότι τώρα ότι είναι κεντρικοί αμυντικοί που μπορούν να βρουν δίχτυα, το έκαναν άλλωστε και στη Σούπερ Λίγκα.

Επιπροσθέτως, εκτελεστές όπως ο Μάνταλος και ο Μπαρμπόσα δεν υπήρχαν στο περυσινό ρόστερ, ενώ εξαιρετικά χτυπήματα έχει και ο Ντάρκο Ζόριτς. Η ΑΕΚ έχει ήδη πετύχει τα τέσσερα από τα πέντε τέρματά της στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής από στημένες μπάλες, ενώ ένα ακόμα σημείωσε στο χθεσινό ματς Κυπέλλου με κεφαλιά του κοντόσωμου Μάνταλου.

Απόδειξη του ότι δεν είναι απαραίτητα μόνο τα σωματικά προσόντα και τα μεγάλα κορμιά για να σκοράρεις από στημένες μπάλες, μετρούν εξίσου η οξυδέρκεια των ποδοσφαιριστών και η ικανότητα να ακολουθήσουν σωστά ένα σχέδιο ή μία κομπίνα. Όλα αυτά που πέρυσι έμοιαζαν με ανάβαση σε επικίνδυνη πλαγιά, εφέτος θυμίζουν κατάβαση σε... νεροτσουλήθρα!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ