ΑΕΚ

Το ζόρικο σταυρόλεξο του Χιμένεθ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΝΕΙ ΣΑΧΝΙΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΝΕΙ ΣΑΧΝΙΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ καλείται να βρει λύση σε περίπλοκο αγωνιστικό γρίφο τόσο για το ματς με τον Παναιτωλικό, όσο και για τη ρεβάνς με τη Μπριζ. Το Sport24.gr αναλύει.

Τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί ο Μανόλο Χιμένεθ από τους τραυματισμούς, δεν ήταν δα και λίγα. Εκτός ο Γιακουμάκης, εκτός ο Μπακασέτας, εκτός των δυο (Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος) από τα πέντε στόπερ. Όμως σ’ αυτά τα προβλήματα, ήρθαν να προστεθούν και οι απουσίες λόγω καρτών.

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αυτές που οι παίκτες της ΑΕΚ κουβάλαγαν από τα περσινά playoffs και για την ρεβάνς με τη Μπριζ, η αποβολή από το πρώτο ματς στο Βέλγιο. Και πλέον η αλήθεια είναι πως ο Χιμένεθ έχει βρεθεί μπροστά σ’ ένα σταυρόλεξο και μάλιστα για δυνατούς λύτες. Και καλείται να βρει την λύση, σε δυο περίπλοκους γρίφους. Το Sport24.gr αναλύει.

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Για τον Χιμένεθ ο… διακόπτης έχει γυρίσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπως είπε χθες (18/8) και στους παίκτες του και διαβάσατε στο Sport24.gr. Ενδεχομένως από το μυαλό του Ισπανού τεχνικού να περνούσε η ιδέα να κάνει ένα μίνι ροτέισον για να φρεσκάρει την ομάδα μετά το ματς στο Βέλγιο και ενόψει της ρεβάνς με τη Μπριζ.

Όμως οι πολλές απουσίες όχι μόνο δεν επιτρέπουν στον Χιμένεθ τέτοιου είδους σκέψεις, αλλά τον υποχρεώνουν να βρει λύση σε μια περίπλοκη σπαζοκεφαλιά. Για το ματς με τον Παναιτωλικό, ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του ούτε τον Χριστοδουλόπουλου που αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς των playoffs με τον Πανιώνιο, ούτε τον Βράνιες, τον Γαλανόπουλο και τον Σιμόες που έχουν συμπληρώσει κάρτες από πέρυσι.

Και φυσικά ούτε και τον Γιακουμάκη που είναι τραυματίας, ούτε τους επίσης τραυματίες Τζανετόπουλο και Λαμπρόπουλο, αλλά πιθανότατα ούτε και τον Μπακασέτα που έστω και ανεβάζει στροφές, ακόμα είναι έτοιμος. Με λίγα λόγια, ο Χιμένεθ έχει μόνο δυο ετοιμοπόλεμους στόπερ (Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς) και μόλις δυο διαθέσιμα χαφ (Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς). Ενώ θα του λείψει και ο πιο φορμαρισμένος εξτρέμ του (Λάζαρος).

Επομένως, ο τεχνικός της ΑΕΚ πρέπει, μ’ αυτά τα δεδομένα, να αποφασίσει και για το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά και για την επιλογή της ενδεκάδας. Για λόγους ευνόητους, το 3-5-2 δεν υπάρχει ως επιλογή. Και απομένει μόνο το 4-3-3 που έπαιξε στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ και το 4-4-1-1, που δούλεψε σ’ ολόκληρη την προετοιμασία στην Πολωνία.

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖ

Μπορεί η ρεβάνς με τους Βέλγους ακόμα να αργεί και να προηγείται και χρονικά και στο μυαλό του Χιμένεθ το ματς με τον Παναιτωλικό. Όμως τα δεδομένα για το παιχνίδι με τη Μπριζ έχουν ήδη διαμορφωθεί. Οι απουσίες για τον Ισπανό τεχνικό δεν θα είναι τόσο πολλές, όσο απέναντι στον Παναιτωλικό. Αλλά είναι… ζόρικες.

Ο Χιμένεθ ξέρει ήδη πως θα πρέπει να πάει στη ρεβάνς με τη Μπριζ, στην οποία χρειάζεται γκολ για να προκριθεί, μόνο μ’ ένα καθαρόαιμο σέντερ φορ. Και αυτό όχι έτοιμο για ολόκληρο 90άλεπτο. Με τον Λιβάγια τιμωρημένο και τον Γιακουμάκη τραυματία, ο μόνος διαθέσιμος είναι ο Αλμέιδα.

Μόνο που ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πως ο Πορτογάλος φορ, δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο 90άλεπτο. Κάτι που αυτομάτως δημιουργεί ρίσκο στην προοπτική να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα ο Αλμέιδα. Μια λύση για την επίθεση θα μπορούσε να είναι ο Μπακασέτας. Όμως ο διεθνής μεσοεπιθετικός τώρα ανεβάζει στροφές και είναι άγνωστο αν θα έχει φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του, κατ' αρχάς για να μπει στην αποστολή για το ματς με τη Μπριζ.

Από εκεί και πέρα, μόνο η... έκτακτη λύση Κλωναρίδη απομένει για την κορυφή της επίθεσης. Μια σκέψη άλλωστε, που είχε κάνει ο Χιμένεθ και για τη Μπριζ. Ή ενδεχομένως μια έκπληξη τύπου… Χριστοδουλόπουλου, που έκανε άνω - κάτω τους Βέλγους παίζοντας μόνος του, μετά την αποβολή του Λιβάγια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ