ΑΕΚ

Το "ταμείο" αποφασίζει

Το "ταμείο" αποφασίζει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολλά τα κοινά σημεία επαφής ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον μάνατζερ του Γκουστάβο Πογέτ, αλλά το "κλειδί" για το μέλλον του Ουρουγουανού είναι το αγωνιστικό ταμείο που θα γίνει στο τέλος.

Όταν για πρώτη φορά τον περασμένο Γενάρη πήγε να ανοίξει η κουβέντα για το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ουρουγουανός, επιχείρησαν να την κλείσουν παραπέμποντας στο τέλος της σεζόν και στο «ταμείο» που θα γίνει. Ακολούθησε το νικηφόρο σερί και οι νίκες σ’ όλα τα ντέρμπι που δημιούργησαν συνθήκες πίεσης για παραμονή του Πογέτ. Όμως κατόπιν ήρθε η αγωνιστική «κοιλία» που έβαλε και πάλι επιφυλάξεις.

Μέχρι που ήρθε τώρα η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον ατζέντη του Ουρουγουανού τεχνικού, να επαναδιατυπώσει την θέση του περασμένου Γενάρη. Δηλαδή, πως όλα θα κριθούν σε πλέι οφ και κύπελλο. Διότι επί της ουσίας, αυτό βγήκε από την χθεσινή (18/4) συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Βρέθηκαν κοινά σημεία επαφής ανάμεσα στον Μελισσανίδη και την πλευρά του Πογέτ. Και μάλιστα πολλά. Ούτε οι σκέψεις της ΑΕΚ για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν δεν φαίνεται να διαφέρουν κατά πολύ απ’ αυτές του Ουρουγουανού. Ούτε και οι απαιτήσεις του Πογέτ μοιάζουν να είναι πολύ μακριά απ’ αυτά που προτίθεται να καλύψει η ΑΕΚ. Άλλωστε γι αυτό και η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Όμως το κλειδί για το μέλλον του Πογέτ στην ΑΕΚ, βρίσκεται στο αγωνιστικό «ταμείο» που θα γίνει μετά το τέλος του δρόμου στο κύπελλο και μετά τα πλέι οφ. Άλλωστε από την στιγμή που η καθοριστική συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές, έχει μετατεθεί για μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας, το «ταμείο» δεν μπορεί παρά να παίξει καθοριστικό ρόλο στις συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές. Και μάλιστα θα αποτελέσει ίσως το καθοριστικό κριτήριο για το μέλλον της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Πογέτ.

Βεβαίως υπάρχουν σημεία που και πάλι θα τεθούν στο τραπέζι και δεν έχουν να κάνουν με τα αποτελέσματα σε κύπελλο και πλέι οφ. Ζητήματα που μπήκαν ήδη από χθες στο τραπέζι. Μάλιστα μετά απ’ αυτή την πρώτη συνάντηση πλέον και η πλευρά της ΑΕΚ ξέρει τις σκέψεις και τις απαιτήσεις του Πογέτ για την επόμενη σεζόν αλλά και το αντίστροφο. Αλλά έτσι κι αλλιώς, εκείνο που καταλυτικά θα «μετρήσει», είναι η επίτευξη ή όχι των δυο στόχων που η ομάδα εχει μπροστά της. Έστω και αν δεν έχει μπει μ’ αυτούς τους όρους, η ανανέωση του ραντεβού των δυο πλευρών.

Photo credits: Αction Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ