ΑΕΚ

Το ρεσιτάλ του Λάζαρου στην επική νίκη της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όλα όσα έκανε ο Χριστοδουλόπουλος σ’ ένα ντέρμπι που ίσως ήταν το καλύτερο στην καριέρα του. Η ατάκα για την φανέλα, το μπλέξιμο με την αλλαγή, ο μυστικός σύμβουλος για τα φάουλ – ΤοSport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μετρά ήδη έξι γκολ πριν καν βγει ο Σεπτέμβρης, όταν η πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του, ήταν η περυσινή με οκτώ τέρματα. Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, από τις 14 έως τις 24 Σεπτέμβρη, έχει σκοράρει και στις τρεις διοργανώσεις. Σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.

Αυτός είναι ο φετινός Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο παίκτης που, όπως είπε και ο Χιμένεθ, «έχει πολύ ποιοτικό ποδόσφαιρο ακόμα να δώσει». Πάντως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έδωσε ρεσιτάλ. Όχι μόνο διότι πέτυχε δυο γκολ (και το ένα εξ αυτών εντυπωσιακό), όχι μόνο διότι μπήκε μπροστάρης στην τεράστια ανατροπή που έκανε η ΑΕΚ, αλλά και για τις τρομερές ατάκες του κατά την διάρκεια του ματς.

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για όλα τα κατορθώματα του Λάζαρου, ίσως στο καλύτερο ματς της καριέρας του. Μέχρι το επόμενο...

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΗ ΜΕ ΒΓΑΛΕΙΣ»

Ήδη διαβάσατε στοSport24.gr, πως ο Χριστοδουλόπουλος ζήτησε από τον Χιμένεθ να μην τον βγάλει αλλαγή, καθώς ήταν σίγουρος πως θα πετύχει και τρίτο γκολ. Μάλιστα το έδειξε στον Ισπανό τεχνικό και με τα δάκτυλα του. Όμως στην πραγματικότητα, ο Χιμένεθ δεν είχε σκοπό να αντικαταστήσει τον Λάζαρο. Απλώς του φώναζε να πάει δίπλα του στην γραμμή του πλαγίου, προκειμένου να του δώσει κάποιες οδηγίες. Όμως, ο Χριστοδουλόπουλος πίστεψε πως θέλει να τον κάνει αλλαγή. Εξ ου και η ατάκα «μην με βγάλεις, θα βάλω και τρίτο γκολ».

Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ

Στις καθυστερήσεις του ντέρμπι πάντως, ο Χιμένεθ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Λάζαρο. Άλλωστε το τρίτο γκολ είχε μπει. Και εκείνο που χρειαζόταν πλέον η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, ήταν να κερδίσει χρόνο. Εξάλλου ο Χριστοδουλόπουλος έστω και αν ήταν καταπονημένος από την υπερπροσπάθεια, ήταν τόσο φτιαγμένος ψυχολογικά, που δεν έδειχνε την κούρασή του.

Μάλιστα όταν βγήκε αλλαγή και πήγε στον πάγκο, έδειξε πόσο μεγάλο δέσιμο έχει πλέον με την ΑΕΚ. «Τρελαίνομαι να νικάω μ’ αυτή την φανέλα» φώναζε και τέντωνε όσο μπορούσε για να φανεί το σήμα. Κάτι που φανερώνει και τις προθέσεις του Λάζαρου, στο ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου που λήγει το καλοκαίρι.

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης φώναζε από τον πάγκο: "Αυτή είναι έπος, είναι έπος".

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΟΥΛ

Ο Χριστοδουλόπουλος πέτυχε στο ντέρμπι ένα εντυπωσιακό γκολ με εκτέλεση φάουλ. Ακόμα και οι Ιταλοί έσπευσαν να το παρομοιάσουν, με τα γκολ που πετύχαινε ο Πίρλο. Ήταν το δεύτερο εντυπωσιακό φάουλ που πετυχαίνει ο Λάζαρος, μετά απ’ αυτό στη Ριέκα πριν από δέκα μέρες. Και προφανώς ισχύει το σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Άλλωστε, πρόκειται για εκτελέσεις, που έχουν ιδιαίτερη τεχνική. Και η αλήθεια είναι πως πίσω απ’ αυτές τις εκτελέσεις, βρίσκεται ένας μυστικός σύμβουλος του Χριστοδουλόπουλου. Ένας μέτρ του είδους.

Ίσως ο κορυφαίος Έλληνας εκτελεστής φάουλ. Ο Βασίλης Τσιάρτας έδινε και εξακολουθεί να δίνει συμβουλές στον Λάζαρο. Στη Ριέκα ο Χριστοδουλόπουλος παραδέχθηκε πως την ώρα που πήγε να εκτελέσει το φάουλ, θυμήθηκε την συμβουλή του Τσιάρτα, να προσέχει ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια.

Έτσι κοίταξε το σημαιάκι του κόρνερ, για να δει πως θα τον βοηθήσει ο αέρας. Όμως και στην εκτέλεση του φάουλ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, υπήρχε στο μυαλό του Λάζαρου, η συμβουλή του Τσιάρτα, για το σημείο στο οποίο έπρεπε κτυπήσει την μπάλα, για να πάρει αυτά τα φάλτσα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ