ΑΕΚ

Το ρεκόρ του Λιβάγια και η "καταραμένη" κάρτα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πράγματα και θαύματα κάνει ο Λιβάγια, σπάει τα δικά του κοντέρ, αλλά και της ΑΕΚ, όμως υπάρχει κάτι που του στερεί ένα ρεκόρ. ΤοSport24αναλύει.

Μέχρι και τις 5 του Νοέμβρη και περίπου στις 20.00 το βράδυ, ο Μάρκο Λιβάγια δεν είχε ακόμα βρει δίχτυα με την φανέλα της ΑΕΚ σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Είχε ήδη σκοράρει στο ματς της Ευρώπης με την Αούστρια.

Επίσης είχε ήδη αποδείξει πόσο σημαντικός ήταν για την επιθετική λειτουργία της ομάδας, εξ ου και ίσως ήταν ο μοναδικός φορ στην Ευρώπη που ο κόσμος δεν τον λάτρευε για τα γκολ.

Όμως στο πρωτάθλημα δεν είχε σκοράρει και είναι γεγονός πως το κουβαλούσε ελαφρώς μέσα του ο Λιβάγια. Μέχρι που το ρολόι στο ΟΑΚΑ και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έδειξε το 25λεπτό. Ο Κροάτης φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ και άρχισε το σερί του.

Μέσα σ’ έναν μήνα (παρά δυο ημέρες), ο Λιβάγια μετρά ήδη πέντε γκολ. Και «τρέχει» ένα σερί στο πρωτάθλημα, με σκοράρισμα σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Ήδη το προσωπικό του ρεκόρ, ο Κροάτης φορ το έπιασε. Πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά επτά μαζί με το κύπελλο, έκανε ο Λιβάγια πέρυσι με την Λας Πάλμας. Και ήταν η πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Ήδη τώρα έφτασε στα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και «κουβαλά» και δυο από την Ευρώπη. Και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καν ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Εκτός όμως από το προσωπικό του… κοντέρ, ο Λιβάγια «σπάει» και αυτό της ΑΕΚ. Κανένας επιθετικός της Ένωσης τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ούτε καν στη Β’ εθνική. Ωστόσο το σερί του Λιβάγια θα κοπεί… υποχρεωτικά.

ΤΟ ΣΕΡΙ… ΚΟΒΕΤΑΙ

Θεωρητικά και με την φόρμα που διανύει, ο Κροάτης φορ θα μπορούσε να απειλήσει το ρεκόρ του Αρνάλντο Εντίνιο και του Ισμαέλ Μπλάνκο. Αμφότεροι τη σεζόν 2007-08 έφτιαξαν σερί με σκοράρισμα σε πέντε συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος. Και μάλιστα ο Αργεντινός το έκανε και δυο φορές μέσα στην ίδια σεζόν.

Ωστόσο το σερί του Λιβάγια θα κοπεί, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς της Δευτέρας (11/12) με την Κερκύρα. Με την κάρτα που πήρε ο Κροάτης φορ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, συμπλήρωσε τέσσερις. Και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στο ματς με την Κέρκυρα. Αυτό σημαίνει πως το σερί με το σκοράρισμα θα κοπεί και ο Λιβάγια θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει να το… κτίζει και πάλι, από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ