ΑΕΚ

Το ρεκόρ της ΑΕΚ και ο "αρχιτέκτονάς" του

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ φτάνει σήμερα (29/4, 19.00) ακούραστη στα 50 επίσημα ματς στην φετινή σεζόν. Και το Sport24.gr αποκαλύπτει το μυστικό πίσω απ’ αυτό τον εντυπωσιακό αριθμό και την ιδιαίτερη σχέση του με τους ποδοσφαιριστές.

Η ΑΕΚ θα μπει σήμερα (29/4, 19.00) στο γήπεδο της Κέρκυρας για να δώσει το προτελευταίο παιχνίδι της για το πρωτάθλημα (το οποίο ήδη κατέκτησε). Και έχει ακόμα και την εκκρεμότητα του τελικού του Κυπέλλου.

Το εντυπωσιακό όμως είναι, πως οι παίκτες της ΑΕΚ, ήδη από σήμερα, θα φτάσουν αισίως τα 50 επίσημα παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν. Σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Περισσότερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Στο πρωτάθλημα 29, στο κύπελλο 9 και στην Ευρώπη 12.

Μέσα απ’ αυτά τα ματς η ΑΕΚ ήδη εξασφάλισε τον τίτλο στο πρωτάθλημα, διεκδικεί το τρόπαιο στο κύπελλο και έφτασε στους 32 του Europa League. Μεταξύ άλλων, ο λόγος που τα πέτυχε όλα αυτά, είναι πως στα περισσότερα απ’ αυτά τα 49 παιχνίδια που ήδη έχει παίξει, φάνηκε… ακούραστη.

Με δυνάμεις μέχρι και το τέλος. Άλλωστε σε πολλά εξ αυτών έκανε ανατροπές στο φινάλε, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και στο ματς κυπέλλου με την Λάρισα, δηλαδή το υπ’ αριθμόν 48 φετινό επίσημο, πέτυχε γκολ και πήρε πρόκριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Πίσω απ’ όλο αυτό, υπάρχει ένα μυστικό. Και είναι η δουλειά του Σεμπάσταν Λόπες Μπασκόν.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο "ΣΕΜΠΑ";

Ο Μπασκόν είναι ο γυμναστής της ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που ο Μανόλο Χιμένεθ έφερε μαζί του στο τεχνικό τιμ, όταν πέρυσι τον Γενάρη επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης. Και φυσικά ο Ισπανός τεχνικός τον κράτησε, όταν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ, μετά την λήξη της περσινής σεζόν.

Ο Χιμένεθ είχε… τσιμπήσει τον Μπασκόν, από τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης, έχοντας πάρει τις καλύτερες συστάσεις για την κατάρτιση και την δουλειά του νεαρού Ανδαλουσιάνου γυμναστή. Και προφανώς δικαιώθηκε για την επιλογή που έκανε, καθώς όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του «Σέμπα», όπως είναι το παρατσούκλι του Μπασκόν.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΤΕΣΤ" ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

Το γεγονός πως ο Μπασκόν δεν είχε κλείσει ούτε καν τα 25 του χρόνια, είχε φέρει έναν προβληματισμό στους ανθρώπους της ΑΕΚ, ως προς την δυνατότητα να ανταποκριθεί τόσο νέος και τόσο άπειρος, στα καθήκοντα του γυμναστή, ενόψει μιας σεζόν που δεδομένα θα ήταν απαιτητική. Όμως ο Χιμένεθ δεν είχε την παραμικρή επιφύλαξη. Στον Μπασκόν είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Μάλιστα ο Ισπανός γυμναστής χρειάστηκε εκ των πραγμάτων, να περάσει ένα δύσκολο τεστ.

Το δεξί χέρι του Χιμένεθ, ο Ζέσους Καλντερόν, αποχώρησε από το τεχνικό τιμ, λίγο πριν το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Και μέχρι να έρθει ο Φελίπε Ουφάνο και να "δέσει" με τον Ισπανό τεχνικό, ο Μπασκόν χρειάστηκε να αναλάβει αυξημένα καθήκοντα και μάλιστα στο κρίσιμο διάστημα δουλειάς, που ήταν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ανταποκρίθηκε ωστόσο, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ… ΜΙΣΗΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Παραδοσιακά ο γυμναστής μιας ομάδας, δεν είναι δα και το πιο… αγαπημένο πρόσωπο στα αποδυτήρια. Είναι βλέπετε αυτός που συνήθως βγάζει το… λάδι στους ποδοσφαιριστές. Κάπως έτσι είναι και η περίπτωση του Μπασκόν. Με την διαφορά πως ο Ανδαλουσιάνος γυμναστής, είναι το πιο… αγαπημένο "μισητό" πρόσωπο για τους παίκτες. Παρότι ήδη από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Κίελτσε μέχρι και τώρα, δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί και τους βγάζει το λάδι, οι ποδοσφαιριστές έχουν εξαιρετική σχέση με τον Μπασκόν. Πρώτα απ’ όλα διότι αναγνωρίζουν πόσο καλή δουλειά έχει κάνει και πόσο πολύ τους έχει βοηθήσει.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο "Σέμπα" και λόγω ηλικίας ήταν πολύ κοντά μ’ όλους τους παίκτες. Και το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στον Μπασκόν και τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, είναι εντυπωσιακό. Κάτι που φάνηκε στο γλέντι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο νυχτερινό μαγαζί την προηγούμενη Κυριακή, όταν ο Ανδαλουσιάνος γυμναστής ήταν ο βασικός "στόχος" όλων των παικτών στον λουλουδοπόλεμο. Και αυτή η ιδιαίτερη σχέση που είχε με τους παίκτες της ΑΕΚ, βοήθησε πολύ, ώστε να βγει αποτέλεσμα.

Άλλωστε, παρά το δέσιμο που έχει με τους ποδοσφαιριστές, ο Μπασκόν ήταν σκληρός και αυστηρός όταν επρόκειτο για δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό πως όσες φορές οι παίκτες της ΑΕΚ ήθελαν να διαπραγματευτούν ρεπό, πρώτα προσπαθούσαν να πείσουν τον Ισπανό γυμναστή να το επιτρέψει και κατόπιν απευθυνόντουσαν στον Χιμένεθ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ