ΑΕΚ

Το ψάχνει ο Δέλλας (και) για την άμυνα

Το ψάχνει ο Δέλλας (και) για την άμυνα
INTIME SPORTS

Το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πλησιάζει και όλα δείχνουν πως ο Τραϊανός Δέλλας θα περιμένει μέχρι και λίγο πριν τη σέντρα για να πάρει οριστικές αποφάσεις για τους 11 εκλεκτούς του. Ποιες οι σκέψεις του Έλληνα τεχνικού.

Αν για το ματς της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΣ ο Τραϊανός Δέλλας χρειάστηκε να φτάσει μέχρι και την παραμονή του αγώνα για να πάρει οριστικές αποφάσεις για το σχήμα, γι αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κατ’ αντιστοιχία θα πρέπει να το… ψάχνει μέχρι και λίγο πριν την σέντρα.

Προφανώς και ο τεχνικός της ΑΕΚ θα… ψαχτεί πολύ πριν κάνει τις τελικές του επιλογές. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον ρόλο που θα δώσει στον Μπουονανότε στην γραμμή κρούσης ή τον σχηματισμό της επίθεσης.

Ο Δέλλας προβληματίζεται και ως προς τις αποφάσεις που θα πάρει για την αμυντική γραμμή. Εκεί που θεωρητικά μόνο οι θέσεις των δυο ακραίων μπακ είναι «κλειδωμένες». Αφενός διότι στα δεξιά μέχρι να γυρίσει ο Μπακάκης, ο Γκάλο δεν έχει ανταγωνισμό και αφετέρου διότι αριστερά ο Σοϊλέδης δείχνει πολύ πιο έτοιμος από τον Ντίντακ.

Αντίθετα για το κέντρο της άμυνας ο τεχνικός της ΑΕΚ το σκέφτεται. Στα τρια πρώτα ματς του πρωταθλήματος ο Δέλλας πήγε με το δίδυμο Κολοβέτσιου και Τζανετόπουλου. Η ΑΕΚ δέχθηκε μόνο ένα γκολ συνολικά.

Αλλά αφενός ο «Τράι» είχε κάποια παράπονα, αφετέρου το παιχνίδι της Τούμπας έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οπωσδήποτε ο τεχνικός της ΑΕΚ θα προχωρήσει σε αλλαγή του διδύμου στα στόπερ.

Ενδεχομένως ρόλο στις τελικές αποφάσεις του Δέλλα, να παίξουν και οι επιθετικές επιλογές στις οποίες θα καταλήξει ο Τούντορ. Αν δηλαδή θα ξεκινήσει από την αρχή ο Μπερμπάτοφ.

Κάτι που προφανώς ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν μπορεί να το γνωρίζει, αλλά το συμπεριλαμβάνει στις σκέψεις του για τον τρόπο που θα επιλέξει και οργανώσει την αμυντική του λειτουργία.

Επίσης σε άμεση συνάρτηση και με την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ στην Τούμπα, είναι και η επιλογή του σχηματισμού. Για να επιλέξει δηλαδή ο Δέλλας να πάει σ’ ένα 4-3-3 με έναν κόφτη και δυο εσωτερικούς χαφ, θα πρέπει να είναι βέβαιος πως αυτό δεν θα διαταράξει τις ισορροπίες στα μετόπισθεν.

Έστω και αν έτσι κι αλλιώς η παρουσία και του Γιόχανσον και του Σιμόες είναι δεδομένες. Αλλά μια αλλαγή σχηματισμού, θα αλλάξει και ρόλους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ