ΑΕΚ

Το πρώτο "ντέρμπι" του Αλμέιδα

Το πρώτο "ντέρμπι" του Αλμέιδα
Αλμέιδα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ούγκο Αλμέιδα προσπαθεί να "ψαλιδίσει" τον χρόνο επιστροφής του σε φουλ ρυθμούς με σκληρή δουλειά στα Σπάτα.

Μόλις δυο ώρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, ο Ούγκο Αλμέιδα είχε ήδη φορέσει σορτσάκι και ποδοσφαιρικά παπούτσια, έπαιζε στο δίτερμα στα Σπάτα και έβαζε και γκολ με κεφαλιά. Και πριν συμπληρωθούν καν 24 ώρες, έμπαινε στην αποστολή για το ματς με τον Άρη Λεμεσού.

Αυτό φανερώνει την τεράστια διάθεση του Πορτογάλου φορ να ξαναβρεί τον καλό του αγωνιστικό εαυτό. Όχι όμως και τον βαθμό ετοιμότητας του.

Η αλήθεια είναι πως ο Αλμέιδα, είναι πολύ πίσω. Και σε σχέση μ’ όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, αλλά και με την δική του φυσική κατάσταση. Όπως παραδέχθηκε και ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά το φιλικό με την Κυπριακή ομάδα, ο Πορτογάλος φορ έχει να χάσει ακόμα και παραπανίσια κιλά. Υπό κανονικές συνθήκες, θα πρέπει ο τεχνικός της ΑΕΚ να υπολογίζει πως θα έχει έναν έτοιμο Αλμέιδα, περίπου τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο πρώτα ο ίδιος ο Πορτογάλος, θέλει να βοηθήσει ακόμα και στο πρώτο ματς με την Σεντ Ετιέν.

Και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι για τον Πορτογάλο φορ. Έχει ήδη πέσει με τα μούτρα στην δουλειά. Κάνει διπλές προπονήσεις, ενώ μετά το κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα, βάζει και έξτρα δουλειά. Το ζήτημα για τον Αλμέιδα, είναι πως πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στο «τρέξιμο» για να κερδίσει το χαμένο έδαφος και στην αποφυγή ενός τραυματισμού από την πίεση.

Βεβαίως ο Πορτογάλος φορ είναι εξαιρετικά έμπειρος. Μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την διαδικασία. Έχει την δυνατότητα να συμμετέχει στο δίτερμα, ακόμα και αν δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας του. Ακόμα και να παίρνει αγωνιστικά λεπτά σε παιχνίδι. Και να βοηθά και την ομάδα. Επί της ουσίας αυτός είναι και ο στόχος του Αλμέιδα. Να δουλεύει προκειμένου να φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του και στο μεσοδιάστημα, να μπορεί να παίρνει αγωνιστικά λεπτά και να βοηθά την ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ