ΑΕΚ

Το πρότζεκτ των Σπάτων

Το πρότζεκτ των Σπάτων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ προχωρά στην υλοποίηση πλάνου για να μεγαλώσουν οι εγκαταστάσεις στα Σπάτα, στα πρότυπα των προπονητικών κέντρων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Για όσους είχαν ζήσει την στέγη από ελενίτ των αποδυτηρίων και το γήπεδο με τις λακκούβες και τους λοφίσκους του προπονητικού κέντρου των Θρακομακεδόνων, τα Σπάτα έμοιαζαν με τον (ποδοσφαιρικό) παράδεισο επί γης.

Άλλωστε, περίπου αυτό ήταν και το σχόλιο του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, όταν ανέλαβε την θέση του τεχνικού διευθυντή και ξεναγήθηκε στο προπονητικό κέντρο. Ο Σουηδός όταν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, είχε ζήσει μόνο τους Θρακομακεδόνες και όχι τα Σπάτα, καθώς είχε φύγει από την ομάδα λίγους μήνες πριν την μετακόμιση.

Το όραμα

Το προπονητικό κέντρο των Σπάτων είναι ήδη σύγχρονο και λειτουργικό. Όμως το πρότζεκτ του Δημήτρη Μελισσανίδη, είναι να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις, στα πρότυπα προπονητικών κέντρων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Αυτό το όραμα είχε από την πρώτη στιγμή, που αποφάσισε οριστικά να παραμείνει η ΑΕΚ στα Σπάτα και στη νέα εποχή της. Με δεδομένο πως το προπονητικό κέντρο ήταν ιδιοκτησίας του Νίκου Νοτιά, η αρχική σκέψη ήταν να εξεταστεί το ενδεχόμενο μετακόμισης. Σκέψη που εγκαταλείφθηκε. Και μεγάλο ρόλο σ’ αυτό έπαιξε η άριστη σχέση και συνεργασία που είχαν και εξακολουθούν να έχουν ο Μελισσανίδης με τον Νοτιά. Μάλιστα πάνω σ’ αυτή την βάση, είναι σε διαδικασία οριστικής λύσης το ιδιοκτησιακό ζήτημα.

Το πλάνο

Το πρότζεκτ που «τρέχει» η ΑΕΚ όσον αφορά την επέκταση των εγκαταστάσεων στα Σπάτα και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αρχίσει να υλοποιείται, αφορά και γήπεδα αλλά κυρίως κτίρια. Το πλάνο είναι να προστεθούν επιπλέον 30 στρέμματα, στα οποία θα κατασκευαστεί για αρχή ένα ακόμα γήπεδο, αλλά και υπερσύγχρονοι ξενώνες και εστιατόριο, που θα μπορούν να φιλοξενήσουν καταρχήν την πρώτη ομάδα και στη συνέχεια και τις Ακαδημίες. Ο στόχος είναι η ΑΕΚ να μπορεί να στεγαστεί εντός του προπονητικού της κέντρου, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να ξεκουράζονται όταν υπάρχουν διπλές προπονήσεις, αλλά και να διανυκτερεύουν πριν από παιχνίδια. Χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν σε ξενοδοχείο. Όπως δηλαδή κάνουν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Το παλιό σχέδιο

Αυτή η σκέψη υπήρχε και στο αρχικό πλάνο του Νοτιά, όταν κατασκευαζόταν το προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Να προστεθούν δηλαδή στο αρχικό κτίριο και τα δυο γήπεδα, επιπλέον 17 στρέμματα, στα οποία θα κατασκευαζόντουσαν οι ξενώνες. Πλάνο η διοικητική κρίση που ξέσπασε από το 2010 και μετά, το κράτησαν στο συρτάρι. Τώρα όμως ο Μελισσανίδης ετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα ακόμα βελτιωμένο πλάνο επέκτασης των εγκαταστάσεων του προπονητικού κέντρου.

Το... παρόν

Αυτή την στιγμή στα Σπάτα υπάρχουν δυο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα τα οποία χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα. Αλλά και ένα γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, μαζί με μικρές εξέδρες, το οποίο χρησιμοποιούν οι Ακαδημίες.Το κεντρικό κτίριο φιλοξενεί αποδυτήρια, εξοπλισμένο γυμναστήριο και χώρο συγκέντρωσης. Ενώ έχουν μετακομίσει πλέον τα γραφεία της ΠΑΕ, που παλιά στεγαζόντουσαν στα Σπάτα. Επίσης υπάρχουν ξεχωριστά αποδυτήρια, για το γήπεδο που χρησιμοποιούν οι Ακαδημίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπαίνει στο χειρουργείο ο Λέσκοτ
Τέσσερις απουσίες στα Σπάτα
Νίκες, ηρεμία και προπονητής
Ενδεκάδα από την αρχή
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ