ΑΕΚ

Το πλάνο Χιμένεθ για το Αγρίνιο

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / AUSTRIA WIEN - AEK / ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη σήμερα (6/1, 19.30) στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό και ο Μανόλο Χιμένεθ προσανατολίζεται στην αγωνιστική συνταγή που δίνει εκτός έδρας νίκες στην ομάδα του.

Είτε λόγω φιλοσοφίας, είτε λόγω συνθηκών, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αποδείξει πως δεν είναι θιασώτης του δόγματος περί της ενδεκάδας που όταν κερδίζει, δεν αλλάζει. Του αρέσει ή και υποχρεώνεται από τα προβλήματα, να ανακατεύει την τράπουλα.

Από την άλλη μεριά, ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται πως έχει βρει συνταγή, τουλάχιστον ως προς το σύστημα, για να παίρνει νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ. Από τα τέλη Οκτωβρίου που ο Χιμένεθ έχει καθιερώσει σχήμα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, η ΑΕΚ έχει κερδίσει όλα τα ματς εκτός έδρας, σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με εξαίρεση την ισοπαλία στη Λεωφόρο.

ΜΕ 3-5-2 Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ως εκ τούτου, με δεδομένο πως η Ένωση θέλει να μπει με νίκη στη νέα χρονιά, ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται στην ίδια συνταγή και στο σημερινό (6/1, 19.30) ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Στην χθεσινή (5/1) τελευταία προπόνηση στα Σπάτα, ο Χιμένεθ δεν αποκάλυψε τις σκέψεις του. Μάλιστα προσπάθησε να θολώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα νερά, σε ασκήσεις με μπερδεμένες, ως προς την σύνθεση, ομάδες.

Όμως ο Ισπανός φαίνεται να μην σκοπεύει ούτε να εγκαταλείψει το 3-5-2, αλλά ούτε καν να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς κυπέλλου στο Αγρίνιο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Άλλωστε ακόμα και στις δυο μεταγραφικές προσθήκες, ο Χιμένεθ δεν σκοπεύει να δώσει ακόμα θέση στο αρχικό σχήμα.

Ο Μοράν έμεινε έτσι κι αλλιώς στην Αθήνα, ενώ ο Μασούντ που μπήκε στην αποστολή, όλα δείχνουν πως θα βρίσκεται στον πάγκο. Και στο αρχικό σχήμα θα επιστρέψει ο Λιβάγια για να παίξει πίσω από τον Αραούχο και τον Χριστοδουλόπουλο στην επίθεση, ενώ και πάλι ο Κονέ θα είναι παρτενέρ του Γαλανόπουλου στη μεσαία γραμμή.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ