ΑΕΚ

Το πλάνο του Χιμένεθ με βάση το πρόγραμμα

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ μπαίνει σε ένα πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια και ο Χιμένεθ φτιάχνω πλάνο για συνολική διαχείριση του ρόστερ. To Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η πρώτη κουβέντα που είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήδη από την προπόνηση της προηγούμενης Πέμπτης (7/9), ήταν συγκεντρωθούν μόνο στο αυριανό (10/9) ματς με την Λάρισα και να μην έχουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους. Πιθανότατα ο Ισπανός τεχνικός θα την επαναλάβει και άλλες φορές αυτή την κουβέντα, προς… εμπέδωση.

Από την άλλη μεριά, ο Χιμένεθ δεν έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται μόνο το ματς με την Λάρισα, όταν ακολουθεί την προσεχή Πέμπτη (14/9) ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ριέκα. Και όταν γενικώς η ΑΕΚ ετοιμάζεται να μπει σ’ ένα πρόγραμμα συνεχόμενων παιχνιδιών ανά τρεις ημέρες. Ως εκ τούτου ο Χιμένεθ είναι υποχρεωμένος να φτιάξει το αγωνιστικό πλάνο του αυριανού παιχνιδιού με την Λάρισα, έχοντας στο μυαλό μια συνολική διαχείριση του υλικού.

Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως ακόμα και αν υποχωρήσουν σήμερα (9/9) οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε χθες (8/9) στον προσαγωγό ο Αντρέ Σιμόες, θα τον αφήσει εκτός αυριανής μάχης ο Ισπανός τεχνικός. Για να πάρει το παραμικρό ρίσκο ή αν ο Κώστας Γαλανόπουλος δεν αναρρώσει πλήρως από την ίωση, δεν πρόκειται να πιεστεί. Ειδικά αυτοί οι δυο παίκτες, ίσως να χρειάζονται πολύ περισσότερο στο ματς της Πέμπτης στη Ριέκα, απ’ ότι αύριο απέναντι στην Λάρισα.

Σ’ αυτή την λογική, ενδεχομένως να ενταχθούν και άλλες επιλογές του Χιμένεθ για το αυριανό (10/9) ματς. Ενδεχομένως δηλαδή να υλοποιήσει στην άμυνα αυτό που δοκίμασε στην τακτική της Πέμπτης. Δηλαδή τον Άνταμ Τζανετόπουλο ως παρτενέρ του Ούρος Τσόσιτς. Αφενός για να ξεκουράσει τον Βράνιες που είχε και την προηγούμενη εβδομάδα υποχρεώσεις με την εθνική Βοσνίας και αφετέρου για να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται και πόσο μπορεί να υπολογίζει τον «Τζάνετ».

Και φυσικά στο ίδιο πλαίσιο, υπάγεται και η απόφαση για τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ έδειξε και στην άσκηση με τα τελειώματα φάσεων της χθεσινής προπόνησης, πως είναι σε πολύ κατάσταση. Και είναι έτοιμος ακόμα και για να ξεκινήσει αύριο στην ενδεκάδα. Όμως είναι άγνωστο αν ο Χιμένεθ θέλει να πιέσει τον Αραούχο από το πρώτο ματς.

Ειδικά από την στιγμή που ακολουθούν μια σειρά από ακόμα πιο δύσκολα παιχνίδια. Ενώ ο Αργεντινός προέρχεται και από έναν τραυματισμό. Επομένως είναι πιθανό, να μην ξεκινήσει ο Αραούχο στη βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού με την Λάρισα, όπως ήταν και η δοκιμή του Χιμένεθ, την περασμένη Πέμπτη. Χωρίς πάντως να είναι "κλειδωμένο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ