ΑΕΚ

Το πιο περίεργο ματς για την ΑΕΚ

Το πιο περίεργο ματς για την ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το σημερινό (17:15)) ματς με τον Ατρόμητο, έχει για την ΑΕΚ σημασία που δεν έχει να κάνει μόνο με την βαθμολογία. Το Sport24.gr αναλύει.

Υπάρχουν παιχνίδια για την ΑΕΚ που είναι ντέρμπι. Υπάρχουν παιχνίδι κρίσιμα για την επίτευξη των στόχων της. Και υπάρχουν και παιχνίδια που κρύβουν μια σειρά από ιδιαιτερότητες και ως εκ τούτου αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Μια τέτοια περίπτωση, είναι το σημερινό (7/2) στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Προφανώς για την ΑΕΚ είναι σημαντικό να κερδίσει, να διατηρήσει το αήττητο σερί της και να ανοίξει και την βαθμολογική «ψαλίδα» από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Όμως η αλήθεια είναι πως η σημερινή «επίσκεψη» στο Περιστέρι, κρύβει μια σειρά από σημαντικές για την ΑΕΚ ιδιαιτερότητες.

Επιστροφή στον τόπο της «τραγωδίας»

Μπορεί η ΑΕΚ στην φετινή σεζόν «να ξαναβγήκε στο φως» όπως συνήθιζε να λέει ο Τραϊανός Δέλλας. Όμως την διετή διαδρομή της στο σκοτεινό τούνελ της Γ’ και της Β’ εθνικής, δεν πρόκειται ποτέ να την ξεχάσει. Ούτε πρόκειται να ξεχάσει πως η αφετηρία για εκείνη την περιπέτεια, ήταν επί της ουσίας, το γήπεδο του Περιστερίου. Εκεί δηλαδή που σήμερα επιστρέφει.

Στις 21 Απριλίου του 2013, η ΑΕΚ έχασε από τον Ατρόμητο με 1-0 και «σφραγίστηκε» ο υποβιβασμός της. Μετά από ακριβώς 1022 μέρες, η ΑΕΚ επιστρέφει στο ίδιο γήπεδο. Από εκείνη την ομάδα, δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης στη σημερινή αποστολή. Ο μοναδικός που έχει απομείνει στο ρόστερ και είναι ο Μιγκέλ Κορδέρο, είναι εκτός μάχης λόγω τραυματισμού.

Ωστόσο υπάρχουν μέλη και της σημερινής αποστολής της ΑΕΚ, που τότε είχαν ζήσει την «τραγωδία». Ο φυσιοθεραπευτής και υπεύθυνος αποκατάστασης Νίκος Πανταζής, που η εικόνα του να κάθεται τότε μονάχος στον άδειο πάγκο, βαλαντωμένος στο κλάμα, είχε γίνει το σύμβολο του δράματος της ΑΕΚ. Ο προπονητής τερματοφυλάκων ,Κώστας Καμπόλης, που μέσα στην αγκαλιά του έκλαιγε με λυγμούς ο Γιάννης Αραμπατζής.

Ο φροντιστής. Νίκος Κορομηλάς, που περπατούσε σαν χαμένος και ο πιο μικρός στην δουλειά Γιώργος Σίμος που δεν σταματούσε το κλάμα. Ο συνεργάτης του νυν τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη, Βαγγέλης Γιαννίσης, που αϋπνος από μέρες περιφερόταν σαν «φάντασμα». Όλοι αυτοί επιστρέφουν σήμερα στον τόπο της… τραγωδίας, αλλά ως μέλη της αποστολής μιας εντελώς άλλης ΑΕΚ από εκείνη της 21 Απριλίου του 2013.

Πρώτη φορά, πρόσωπο με πρόσωπο

Σ’ εκείνο το ματς στο Περιστέρι που «σφραγίστηκε» ο υποβιβασμός, προπονητής της ΑΕΚ ήταν ο Τραϊανός Δέλλας. Και όχι μόνο. Ο «Τράι» ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ σ’ όλη την διαδρομή της Γ’ και της Β’ εθνικής, αλλά ακόμα και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβρη. Σήμερα η ΑΕΚ θα τον βρει για πρώτη φορά απέναντι της ως αντίπαλο.

Και ο Δέλλας θα βρει για πρώτη φορά απέναντι, την ομάδα στην οποία κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και φόρεσε την προπονητική φόρμα. Θα είναι δύσκολο απόγευμα και για τους δυο. Για την ΑΕΚ και για τον Δέλλα. Ο νυν προπονητής της Ένωσης, Γκουστάβο Πογέτ, το ξέρει καλά. «Θα είναι δύσκολο για τους παίκτες μου» είπε.

Όσο για τον ίδιο; «Σαν να είναι ένα οποιοδήποτε ματς. Απλώς ο Δέλλας έχει το πλεονέκτημα πως ξέρει καλά τους παίκτες μου». Για κάποιους από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που ήταν πιο δεμένοι με τον «Τράι», θα είναι ένα δύσκολο απόγευμα. Όπως δύσκολο θα είναι και για τον Δέλλα, καθώς όση πίκρα και αν (δεδομένα) φέρνει ένα διαζύγιο, όσα έζησε με την ΑΕΚ είναι πολλά και δυνατά.

Προφανώς ενδιαφέρον θα έχει και η «μονομαχία» του νυν με τον πρώην. Εκεί συναισθήματα δεν χωρούν. Ο Πογέτ θέλει το σερί του και ο Δέλλας μια νίκη-ανάσα. Εκτός από τον Δέλλα για πρώτη φορά απέναντι στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, θα τεθεί και ο Δημήτρης Γροντής. Γέννημα-θρέμμα των Ακαδημιών της ΑΕΚ, μόλις πριν από έναν μήνα μετακόμισε στο Περιστέρι. Και αυτός, πρώτη φορά θα βρεθεί αντίπαλος με την ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ