ΑΕΚ

Το πείραμα δεν πέτυχε

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί η ΑΕΚ να κέρδισε με 2-1 στο φιλικό τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, αλλά οι νέοι ρόλοι που δοκίμασε ο Χιμένεθ, δεν απέδωσαν.

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν από το πρώτο ματς με την Μπριζ στο Βέλγιο, η ΑΕΚ έκανε την τελευταία της δοκιμή στο φιλικό απέναντι στον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Και ο Μανόλο Χιμένεθ δοκίμασε επί χόρτου, σκέψεις που προφανώς έχει κάνει επί χάρτου, για την μάχη με τους Βέλγους.

Επί της ουσίας πείραμα έκανε ο Ισπανός τεχνικός, σε νέους ρόλους στη μεσαία γραμμή , σ’ ένα σύστημα 4-3-3. Όμως παρά τη νίκη της ΑΕΚ με 2-1, το πείραμα δεν φάνηκε να λειτουργεί. Απέναντι σε μια καλά οργανωμένη ομάδα, όπως ο Πλατανιάς, που παίζει με τριάδα στην άμυνα, περίπου όπως και η Μπριζ, η Ένωση δυσκολεύτηκε πολύ. Και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά κάποιες φορές ακόμα και στο ανασταλτικό.

Ο Χιμένεθ στο ξεκίνημα του ματς, δοκίμασε για πρώτη φορά τον Αϊντάρεβιτς σε ρόλο κόφτη και τον Μάνταλο μαζί με τον Γιόχανσον σε θέσεις εσωτερικού χαφ στο 4-3-3. Με τον Λιβάγια στην κορυφή και τον Τρίστασον με τον Χριστοδουλόπουλο στα δυο άκρα ως εξτρέμ. Και μπορεί να μην ήταν η πρώτη φορά που ο Χιμένεθ δοκίμασε αυτό το 4-3-3, άλλωστε το είχε εφαρμόσει και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα, όμως ήταν η πρώτη δοκιμή στους συγκεκριμένους ρόλους στη μεσαία γραμμή. Και μπορεί θεωρητικά η παρουσία του Αϊντάρεβιτς μπροστά από τα στόπερ να έδινε στην ΑΕΚ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, αλλά άφηνε κενά στο ανασταλτικό κομμάτι. Ενώ ζητήματα υπήρχαν και στην επιθετική λειτουργία. Ελάχιστες συνεργασίες βγήκαν στην επιθετική τριάδα, ενώ γενικώς η ΑΕΚ έκανε πολλά λάθη στην τελική πάσα.

Από την άλλη μεριά ο Πλατανιάς ξεκίνησε το φιλικό μ’ ένα 3-5-2 και με προσπάθεια να λειτουργήσει σαν να είχε να αντιμετωπίσει σε επίσημο ματς έναν αντίπαλο όπως η ΑΕΚ, σε εκτός έδρας ματς. Με σφικτή αμυντική λειτουργία και προσπάθεια να «κτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα οι Κρητικοί το πέτυχαν στο 9ο λεπτό. Ο Νσικουλού εκμεταλλεύτηκε λάθος στη μεσαία γραμμή, μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Μάνταλος στην προσπάθεια να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ χρειάστηκε περίπου δέκα λεπτά για να βγάλει αντίδραση. Πρώτα με τον Τρίστασον που έκανε ατομικό προσπάθεια από αριστερά, έφτασε μέχρι τον άξονα και σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο Ομπερχάουζερ. Και κατόπιν με τον Χριστοδουλόπουλο, που έκανε μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ανατράπηκε από τον Ντικαμόνα και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο παθών εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1. Όμως αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η ΑΕΚ απείλησε, μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου. Εξαίρεση η φάση στο 34’, όταν ο Τρίστασον έκανε σέντρα, ο Λόπες σούταρε στην κίνηση, αλλά ο τερματοφύλακας του Πλατανιά έδιωξε σε κόρνερ.

Αλλαγές αλλά ίδια εικόνα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Αϊντάρεβιτς με τον Σιμόες, τον Γαλανόπουλο με τον Γιόχανσον και τον Λιβάγια με τον Αλμέιδα. Χωρίς να αλλάξει τον σχηματισμό. Με εξαίρεση την φρεσκάδα στα πρώτα δέκα λεπτά, που έφεραν και το γκολ της νίκης στο 49’ από κοντινή προβολή του Σιμόες, μετά από κεφαλιά του Αλμέιδα και απόκρουση του Κοκκαλά, η ΑΕΚ και πάλι είχε μέτρια εικόνα. Δυσκολευόταν πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Ενώ συνέχιζε να κάνει λάθη στην τελική πάσα. Από την άλλη μεριά ο Πλατανιάς, παρά τις αλλαγές του Παράσχου, διατηρούσε την σωστή οργάνωση σ’ όλες τις γραμμές του. Και έψαχνε και τρόπους να απειλήσει. Κυρίως εκμεταλλευόμενος τα λάθη των «κιτρινόμαυρων» στη μεσαία γραμμή.

Όσο για την ΑΕΚ, εκτός από το γκολ που πέτυχε στο 49’, απείλησε ελάχιστα. Ένα δυνατό σουτ του Γαλανόπουλου στο 61’ που πέρασε άουτ. Και ένα μακρινό πλασέ στο 67’ του Κλωναρίδη, που επίσης πέρασε άουτ, μετά από «σφήνα» που έκανε ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, σε λάθος συνεννόησης της άμυνας του Πλατανιά. Κατά τα άλλα η Ένωση είχε ζητήματα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που άρχισε να κάνει και πολλές αλλαγές ο Χιμένεθ. Έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Πλατανιά στο τελευταίο τέταρτο του ματς, να είναι πιο απειλητικός, χωρίς πάντως να κάνει τη μεγάλη φάση.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος, Τρίστασον, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Αλμέιδα, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Πατίτο, Τσιντώτας, Κλωναρίδης, Βινίσιους, Μπάμπης, Γιαννούτσος, Γιούσος

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Ομπερχάουζεν, Ντικαμόνα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Κρος (30’ Στάμου), Πατράλης, Γιορέντε, Στάθης, Ντεβέσα, Μπουντνικ, Νσικουλού. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι: Βάντερσον, Κοκκαλάς, Γκριζιέλακ, Παπανικολάου, Στανισάβλιεβιτς, Ουές, Γκουρτζίνερ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ