ΑΕΚ

Το παιδί του... Kυπέλλου

Το παιδί του... Kυπέλλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr σάς συστήνει τον 19χρονο μέσο που έριξε ο Τιμούρ Κετσπάγια στην "φωτιά" της μάχης του "Ζοφρουά Γκισάρ" με την Σεντ Ετιέν. Η ακτινογραφία του Κώστα Γαλανόπουλου.

Πριν 361 ημέρες, δεν είχε καν επαγγελματικό συμβόλαιο. Ήταν ένας από τους πολλούς πιτσιρικάδες της Ακαδημίας της ΑΕΚ. Πριν από 59 ημέρες, δεν είχε ούτε ένα επίσημο αγωνιστικό λεπτό στη Superleague. Μόνο παιχνίδι με την ομάδα Κ20. Πριν 33 ημέρες, δεν ήξερε καν αν θα βρίσκεται όχι μόνο στο ρόστερ της ΑΕΚ, αλλά ακόμα και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Κίελτσε.

Τώρα όμως, ο Κώστας Γαλανόπουλος, έχει γίνει ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά, του θετικού αποτελέσματος της Ένωσης στο "Ζοφρουά Γκισάρ". Είναι ο παίκτης που επέλεξε να ρίξει στο γήπεδο ο Τιμούρ Κετσπάγια, ως απάντηση στις κινήσεις του προπονητή της Σεντ Ετιέν.

Είναι και αυτός που μπήκε στο γήπεδο και κράτησε τις ισορροπίες για την ΑΕΚ. Και ας μην έχει καν κλείσει ακόμα τα 19 του χρόνια. Και ας ήταν μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι του με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος "φωνάζει" πως μπορεί να γίνει το next big thing της Ένωσης και το Sport24.gr σάς κάνει τις συστάσεις.

Μανωλάς speaking

Ο Γαλανόπουλος είναι ουσιαστικά παιδί της ΑΕΚ. Από το 2011 στα τμήματα υποδομής και τα μάτια του έχουν δει πολλά. Άρχισε να ξεχωρίζει από τη σεζόν 2014-2015. Και μ’ ένα τσούρμο άλλους πιτσιρικάδες, στις 21 Αυγούστου του 2015, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Μικρό σε… μηδενικά αλλά ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα, για τον παθιασμένο νεαρό μέσο. Πάντως το… μάτι του Στέλιου Μανωλά, προπονητή της Κ20 της Ένωσης, είχε ήδη «καρφωθεί» πάνω στον Γαλανόπουλο. Αυτό ήταν το πραγματικό πρώτο βήμα για τον «μικρό». Ο Μανωλάς βρέθηκε σε θέση υπηρεσιακού προπονητή τη ΑΕΚ στο πρώτο περσινό ματς κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη. Και ο κανονισμός που επέβαλλε συγκεκριμένο αριθμό παικτών από την Κ20 στην αποστολή, έφεραν τον Γαλανόπουλο για πρώτη φορά στον πάγκο της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ.

Όλα άρχισαν να παίρνουν τον δρόμο τους. Με εισήγηση Μανωλά στη συνέχεια, ο νεαρός χαφ συμμετείχε από τον Δεκέμβρη και μετά όλο και πιο τακτικά σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας στα Σπάτα, όταν ο Πογέτ ζητούσε πιτσιρικάδες. Και όταν ο Μανωλάς στο φινάλε της σεζόν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας, ο Γαλανόπουλος μονιμοποιήθηκε. Ήταν παρών στον πάγκο της ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου. Έκανε τα πρώτα του επίσημα αγωνιστικά λεπτά, ως αλλαγή, στο τελευταίο ματς των πλέι οφ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Κυρίως όμως, άρχισε να ενσωματώνεται στην πρώτη ομάδα και να δείχνει το ταλέντο του.

Κέρδισε τον Κετσπάγια μέσα σε λίγες μέρες

Ο Γαλανόπουλος ειδοποιήθηκε λίγες μέρες πριν από την πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, πως έπρεπε να δώσει το παρών στα Σπάτα προκειμένου να τον δει ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο νεαρός μέσος πήγε μαζί μ’ άλλους δυο παίκτες από την Κ20. Δεν γνώριζε καν αν θα μπορέσει να έχει θέσει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας για τη νέα σεζόν. Ούτε καν αν θα κατάφερνε να μπει στην αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία. Άλλωστε ο Κετσπάγια δεν είχε ξεκαθαρίσει πόσους παίκτες από την Κ20 θα έπαιρνε στο Κίελτσε. Ούτε αν θα έπαιρνε καν.

Από τις 25 Ιουνίου που ήταν η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα, μέχρι και τις 27 που ανακοινώθηκε η αποστολή που θα ταξίδευε στις 29 στην Πολωνία, ο Γαλανόπουλος πέτυχε να πείσει τον Κετσπάγια να του δώσει την ευκαιρία. Και ήταν και ο μοναδικός παίκτης της Κ20, που ο Γεωργιανός τεχνικός πήρε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Όμως η συνέχεια ήταν ακόμα… εντυπωσιακότερη. Στις 17 μέρες που η ΑΕΚ έμεινε στο Κίελτσε, ο Γαλανόπουλος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κετσπάγια. Ξεχώρισε σ’ όλες τις προπονήσεις, σ’ όλα τα φιλικά και κυρίως έδειχνε να ωριμάζει ταχύτατα. «Δεν έχει μόνο πάθος και ταλέντο. Μου αρέσει που παίζει απλό ποδόσφαιρο» θα παραδεχθεί ο Κετσπάγια μετά το τελευταίο φιλικό της Πολωνίας και λίγες μέρες μετά θα δηλώσει τον Γαλανόπουλο στην ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΚ.

"Νίκησε" τέσσερις χαφ

Προφανώς ο Γαλανόπουλος έχει πολύ δρόμο μπροστά του και πολλή δουλειά. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως 19χρονος αμυντικός μέσος, έχει καταφέρει να πετύχει εντυπωσιακά πράγματα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ένα από τα πιο σημαντικά, είναι πως έφτασε να υπολογίζεται από τον Κετσπάγια ως Τρίτη λύση γα τα χαφ, πίσω από τον Σιμόες και τον Γιόχανσον. Κάτι που φάνηκε από τις επιλογές που έκανε ο τεχνικός της ΑΕΚ στο ματς με την Σεντ Ετιέν. Όμως για να φτάσει εως εκεί, ο Γαλανόπουλος χρειάστηκε να υποσκελίσει τέσσερις χαφ, που θεωρητικά είχαν προβάδισμα. Στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα, υπήρχε ο Μιγκέλ Κορδέρο, ο Δημήτρης Ανάκογλου, ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος και ο Άνταμ Τζανετόπουλος τον οποίο ο Κετσπάγια υπολόγιζε για τη μεσαία γραμμή. Και μετά απ’ όλους αυτούς, ο πιτσιρικάς Γαλανόπουλος. Σχεδόν έναν μήνα μετά, ο Κορδέρο δεν υπολογίζεται και δεν προπονείται καν με την ομάδα, ο Ανάκογλου έχει μείνει ελεύθερος, ο Ανδρεόπουλος είναι στον Ηρακλή και ο Τζανετόπουλος ήταν εκτός αποστολής από το ματς με την Σεντ Ετιέν.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Και τώρα το γκολ

Ποιες ελληνικές ομάδες θα περάσουν;

Οι ultras της Σεντ Ετιέν πικάρουν την ΑΕΚ

Δώρο ρεπόαπό τον Κετσπάγια

Ο νέος Γκαμάρα και ο "νέος" Γιόχανσον

Οι ώρες των ρεβάνς των πέντε ελληνικών ομάδων

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ