ΑΕΚ

Το οργανόγραμμα των ακαδημιών της ΑΕΚ

Το οργανόγραμμα των ακαδημιών της ΑΕΚ

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το οργανόγραμμα των ακαδημιών της ΑΕΚ χαραγμένο από τους Άκη Ζήκο, Γιάννη Σαμαρά με πλάνο πενταετίας και μετά τις προσθήκες των τελευταίων ημερών με τους Βαγγέλη Μπέκα και Παναγιώτη Μπαρτζώκα.

Η ακαδημία της ΑΕΚ έχει μπει σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας εδώ και μερικούς μήνες με τον Γρηγόρη Σαράντη να έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση των τμημάτων υποδομής με πλάνο πενταετίας και τον Άκη Ζήκο να είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση των ακαδημιών έχοντας δώσει αποκλειστικά την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος στον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Γιάννη Σαμαρά.

Από τον Μάιο και μετά όταν οι δυο τους άρχισαν να τρέχουν το νέο οργανόγραμμα της ακαδημίας υπήρξε σχεδόν πλήρη αναδιάρθρωση στους προπονητές των τμημάτων ενόψει της νέας περιόδου με αρκετά νέα πρόσωπα να αναλαμβάνουν ρόλο στην ΑΕΚ και σχεδόν όλους τους προπονητές των "κιτρινόμαυρων" να αποτελούν παρελθόν.

Αρχικά ήταν ήταν η πρόσληψη των Γιώργου Αλεξόπουλου και Γιώργου Σίμου και εν συνεχεία του Μιχάλη Βλάχου για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα έγιναν μερικές ακόμα προσθήκες όπως αυτή του Σταύρου Τζιωρτζόπουλου ενώ οι δυο τελευταίοι προπονητές που προστέθηκαν στο "κιτρινόμαυρο" ρόστερ σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr είναι οι Βαγγέλης Μπέκας και Παναγιώτης Μπαρτζώκας.

Το κοινό των περισσότερων που έχουν προστεθεί στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ (τουλάχιστον επτά) είναι πως όλοι τους έχουν δουλέψει μαζί με τον Γιάννη Σαμαρά στον Παναθηναϊκό και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλην της στελέχωσης σε προπονητικό κομμάτι και σε άλλα πόστα όπως αυτά της ψυχολόγου (Ψυχουντάκη) ή του αναλυτή αγώνων (Κόλλιας) έχει πάρει άτομα με τους οποία συνεργάστηκε και στον Παναθηναϊκό.

Ακόμα βέβαια δεν έχουν ανακοινωθεί όλες οι προσλήψεις και η στελέχωση των τμημάτων από την ΑΕΚ κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι κινήσεις που θέλουν να κάνουν οι Ζήκος-Σαμαράς αν και θα μπορούσαμε να πούμε πως η στελέχωση είναι κατά 90% ολοκληρωμένη και έχει ως εξής.

Διευθυντής των ακαδημιών: Άκης Ζήκος

Τεχνικός διευθυντής: Γιάννης Σαμαράς

Προπονητές Κ20
Σίμος-Αλεξόπουλος

Προπονητής Κ17
Νεντέλκοβιτς-Αμπατζίδης (γυμναστής)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Κ16
Βλάχος-
Μπέκας (γυμναστής)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Κ15
Παπαδάκης-
Μπέκας (γυμναστής)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ14
Τζιωρτζόπουλος

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ13
Μπαρτζώκας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ12
Παυλής

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ11
Ορφανίδης

Τμήμα σκάουτινγκ ακαδημιών:

Μάρκος, Κοπιτσής, Καραφέσκος, Στυλιανόπουλος, Μπαρτζώκας.

Ψυχολόγος:
Μαρία Ψυχουντάκη

Αναλυτής αγώνας:
Ρωσσέτος Κόλλιας

Η σκέψη που υπάρχει με την Β' ομάδα

Επίσης στο πλάνο των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι να βρεθεί και μια ομάδα Β' Εθνικής ώστε να αποτελέσει μια ομάδα "δορυφόρο" των "κιτρινόμαυρων" όπου εκεί θα παίζουν ποδοσφαιριστές ηλικίας 18-21 ετών που θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Μάλιστα οι πληροφορίες του Sport24.gr σημειώνουν πως δεν αποκλείεται αυτή η ομάδα να είναι ο Αχαρναϊκός με την ΑΕΚ ήδη να έχει δώσει από φέτος κάποιους ποδοσφαιριστές δανεικούς στο σύλλογο του Μενιδίου.

Βέβαια στόχος αν προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο που ακόμα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο είναι να υπάρχει και προπονητής που θα είναι από την ΑΕΚ προκειμένου να χρησιμοποιεί τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα δίνοντας ως δανεικοί στο συγκεκριμένο σύλλογο.

Θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε λίγο διάστημα για να δούμε αν τελικά αυτή η σκέψη θα γίνει και πράξη από τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ