ΑΕΚ

Το "όπλο" της ΑΕΚ και το ρεκόρ του Πογέτ

Το "όπλο" της ΑΕΚ και το ρεκόρ του Πογέτ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογέτ έχει νικήσει και τις τέσσερις ομάδες της πρώτης πεντάδας, χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ, πρώτη φορά που το καταφέρνει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Με τον Γκουστάβο Πογέτ στην τεχνική ηγεσία, η Ένωση έχει καταφέρει κάτι μοναδικό στο δεύτερο γύρο. Έχει νικήσει εντός έδρας και τις τέσσερις ομάδες της πρώτης πεντάδας (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ), χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ.

Στις 24 Γενάρη του 2016, ο Ρόναλντ Βάργκας έδωσε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0. Στις 13 και στις 28 Φλεβάρη, ο Γκουστάβο Πογέτ είδε την ομάδα του να φεύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ, επί των Ολυμπιακού (ούσα η μόνη εντός ελληνικών συνόρων που το καταφέρνει) και Παναθηναϊκού αντίστοιχα.

Και την περασμένη Κυριακή, η Ένωση νίκησε και τον Πανιώνιο, με 2-0 χάρη στα ισάριθμα γκολ του Τόμας Πέκχαρτ.

Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ νίκησε εντός έδρας και τις τέσσερις ομάδες της πρώτης πεντάδας (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ κατά βαθμολογική σειρά), κρατώντας απαραβίαστη την εστία της σε όλα τα ματς.

Για να βρούμε αντίστοιχη επίδοση της ΑΕΚ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, δηλαδή να έχει νικήσει και τους τέσσερις πρώτους της βαθμολογικής κατάταξης εντός έδρας την ίδια σεζόν, σε επίπεδο κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος, πρέπει να πάμε πολύ πίσω.

Και συγκεκριμένα τη σεζόν 1998/1999. Τότε η Ένωση, στις 31 Γενάρη του 1999 νίκησε τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπατίστα και Ντέμη Νικολαΐδη. Στις 13 Δεκέμβρη του 1998 είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ χάρη στα γκολ των Βασίλη Λάκη και Τόνι Σαβέβσκι.

Με το ίδιο αποτέλεσμα (2-0) είχε επικρατήσει και του ΠΑΟΚ, με τους Κρίστοφερ Ρε και Ντέμη Νικολαϊδη να παραβιάζουν την εστία του Νίκου Αργυρίου.

Τέλος ο "Δικέφαλος" είχε νικήσει τον Ιωνικό - πέμπτο στη συνολική κατάταξη εκείνης της σεζόν - με 2-1 στις 22 Νοέμβρη του 1998, χάρη στα γκολ των Χρήστου Μαλαδένη και Νίκου Κωστένογλου, ενώ προσωρινά για την ομάδα της Νίκαιας είχε ισοφαρίσει ο Πάολο Αντριόλι. Προπονητής στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις ο Όλεγκ Μπλαχίν, στην τέταρτη ο Δημήτρης Καραγκιοζόπουλος.

Ακόμη κι έτσι, η εστία της Ένωσης δεν είχε μείνει απαραβίαστη στις νίκες με τις τέσσερις ομάδες της πρώτης πεντάδας, καθώς ο Αντριόλι είχε νικήσει τον Ατματσίδη.

Έτσι, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει έναν ακόμη σύμμαχο: Τη στατιστική. Οι αριθμοί σπανίως λένε ψέμματα και ο Ουρουγουανός προπονητής, μπορεί να περηφανεύεται για τους δικούς του αριθμούς της ΑΕΚ, επί των ημερών του.

Ίσως, αυτό να είναι και το δυνατό όπλο της Ένωσης, ενόψει και τον επερχόμενων play-offs, καθώς Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος (σε περίπτωση που ο τελευταίος εξασφαλίσει την αδειοδότηση) θα είναι οι αντίπαλοι της στο μίνι-τουρνουά, το οποίο ακολουθεί της κανονικής σεζόν.

Πηγή: soccerbase

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ