ΑΕΚ

Το ντεμπούτο του Πατίτο, είχε έκπληξη

Το ντεμπούτο του Πατίτο, είχε έκπληξη
Πατίτο ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κετσπάγια δοκίμασε τον Πατίτο σε μη… αναμενόμενη θέση στο φιλικό της ΑΕΚ με τα Τρίκαλα

Τόσο ο Ούγκο Αλμέιδα όσο και ο Μανουέλ Ντίας, ξεκίνησαν για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ στο χθεσινό (10/8) φιλικό με τα Τρίκαλα . Και μάλιστα συνεργάστηκαν και στο πρώτο γκολ. Όμως και οι δυο είχαν ξαναπαίξει σε παιχνίδι της ΑΕΚ, έστω και ως αλλαγή.

Σε φιλικά ματς και ο Αλμέιδα και στην ρεβάνς με την Σεντ Ετιέν. Αντιθέτως ο Πατρίσιο Ροντρίγκες στα Τρίκαλα όχι μόνο έκανε ντεμπούτο στην ενδεκάδα, αλλά φόρεσε για πρώτη φορά τα κιτρινόμαυρα.

Επομένως η παρουσία του, έχει ένα παραπάνω ενδιαφέρον. Ο Αργεντινός έδωσε καλά πρώτα δείγματα γραφής. Ακόμα και δίχτυα κατάφερε να βρει. Όμως εκείνο που είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ντεμπούτο του «Πατίτο», ήταν ο ρόλος που επέλεξε να του δώσει ο Τιμούρ Κετσπάγια. Θεωρητικά ο Ροντρίγκες προορίζεται για μια θέση στα άκρα της επίθεσης.

Ωστόσο στο πρώτο του ματς, έπαιξε στον άξονα και σ’ έναν ρόλο ελεύθερο πίσω από τον σέντερ φορ. Και μάλιστα είχε καλή συνεργασία με τον Αλμέιδα. Η επιλογή αυτής της θέσης για το ντεμπούτο του Ροντρίγκες, συνιστά μια μίνι έκπληξη. Παρόλο που, πάλι θεωρητικά, με βάση την αποστολή που είχε πάρει ο Κετσπάγια στα Τρίκαλα, είχε πολύ περιορισμένες επιλογές για την θέση πίσω από τον επιθετικό. Θα μπορούσε ωστόσο ο τεχνικός της ΑΕΚ, να παίξει και πάλι με τον Αραβίδη μαζί με τον Αλμέιδα. Όπως είχε κάνει στο φιλικό με τον Άρη Λεμεσού, στο διάστημα που είχε αγωνιστεί ο Πορτογάλος φορ.

Αυτή την φορά όμως, ο Κετσπάγια επέλεξε να στείλει τον Αραβίδη στα άκρα και να χρησιμοποιήσει τον Ροντρίγκες στον άξονα. Πιθανότατα είναι ένα πρώτο πείραμα. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται τα φιλικά. Μένει ωστόσο να φανεί στις επόμενες προπονήσεις αλλά και στο φιλικό του Σαββάτου (13/8) με τον Ηρακλή (που φαίνεται πως έχει κλειδώσει), πως ο Κετσπάγια θα χρησιμοποιήσει τον Ροντρίγκες.

Πάντως εκείνο που έδειξε ο Πατίτο και στο ματς με τα Τρίκαλα, ήταν εκείνο που είχε κάνει εντύπωση στους συμπαίκτες του και στις προπονήσεις στα Σπάτα. Δηλαδή πως είναι «αέρινος», πως έχει εξαιρετική ντρίμπλα και είναι «μπουκαδόρος». Ενδεικτικός μάλιστα του παιχνιδιού του Ροντρίγκες, είναι ο τρόπος που έφτασε στο γκολ στο φιλικό. «Άδειασε» δυο παίκτες, για να μπει στην περιοχή και να εκτελέσει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ