ΑΕΚ

Το μυστικό του Κετσπάγια

Το μυστικό του Κετσπάγια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο κρυφός άσος στο μανίκι του Τιμούρ Κετσπάγια για το πρώτο ματς στην Γαλλία απέναντι στην Σεντ Ετιέν για τα προκριματικά του Europa League.

Τον «κορμό» που έχει ο Τιμούρ Κετσπάγια στο μυαλό του, τουλάχιστον για το πρώτο ματς με την Σεντ Ετιέν, ο τεχνικός της ΑΕΚ τον δοκιμάζει ήδη από το δεύτερο φιλικό επί πολωνικού εδάφους.

Και μπορεί τελικά να μην βρέθηκε Γάλλος «κατάσκοπος» στην Φυλή την προηγούμενη Τετάρτη (20/7), όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, όμως το σχήμα της Ένωσης μοιάζει να έχει ξεκαθαρίσει. Εκτός αν ο Κετσπάγια κρατά έναν άσο στο μανίκι του. Μια κίνηση για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή.

Είναι δεδομένο πως αυτή η κίνηση αιφνιδιασμού δεν μπορεί να γίνει πουθενά αλλού, εκτός από την επίθεση. Άλλωστε οι υπόλοιπες θέσεις μοιάζουν «κλειδωμένες» ήδη. Και ακόμα και αν τελικά ο Μιχάλης Μπακάκης κερδίσει την θέση του δεξιού μπακ από τον Ροντρίγκο Γκάλο, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αιφνιδιασμός. Κατά τα άλλα ο Ανέστης θα είναι σίγουρα κάτω από τα δοκάρια, ο Τσιγκρίνσκι με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας και ο Ντίντακ στο αριστερό άκρο. Ο Σιμόες με τον Γιόχανσον δεν κουνιόνται από τις δυο θέσεις των αμυντικών χαφ, το ίδιο και ο Μάνταλος απ’ αυτή του επιτελικού μέσου. Ενώ ο Βάργκας και ο Μπαρμπόζα θα είναι στα δυο «φτερά».

Επομένως η μοναδική θέση με δυνατότητες… ελιγμών στην επιλογή από τον Κετσπάγια, είναι αυτή στην κορυφή της επίθεσης. Αν ο Ούγκο Αλμέιδα ήταν απολύτως έτοιμος, θέμα θα είχε τεθεί καν. Όμως ο Πορτογαλος φορ έχει ακόμα δρόμο μπροστά του και ας παίζει ανελλιπώς στα οικογενειακά «διπλά». Επομένως ο τεχνικός της ΑΕΚ θα πάει σ’ άλλη επιλογή.

Στο φιλικό με τον Άρη Λεμεσού είχε επιλέξει τον Τόμας Πέκχαρτ. Λογική επιλογή με δεδομένη το αγωνιστικό μοντέλο που θα έχει πλέον η ΑΕΚ στην επίθεση, μετά την μεταγραφή του Αλμέιδα. Όχι όμως και συμβατή με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας στο πρώτο ματς στη Γαλλία με την Σεντ Ετιέν. Εκεί που η ΑΕΚ θα παίξει σφικτά πίσω, ψάχνοντας να κτυπήσει σε γρήγορη αντεπίθεση.

Μια προφανής και λογική επιλογή, είναι ο Χρήστος Αραβίδης. Γρήγορος, ακούραστος στο πρέσινγκ, σχεδόν ιδανικός για ένα τέτοιο ματς. Ωστόσο ο Κετσπάγια έχει στο μυαλό του και το ύψος των αντιπάλων και την δύναμη. Γι αυτό και δεν έχει «κάψει» την επιλογή του Πέκχαρτ. Ούτε και την έκπληξη με τον Τάσο Μπακασέτα. Σ’ ένα σχήμα δηλαδή, όπως αυτό που είχε επιλέξει ο Κετσπάγια, στο φιλικό στην έδρα της Κορόνα Κίελτσε. Στο πιο δυνατό δηλαδή, από τα φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ