ΑΕΚ

Το μυστικό της επιτυχίας για το νέο γήπεδο

Το μυστικό της επιτυχίας για το νέο γήπεδο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ακολούθησε συγκεκριμένη πολιτική για να ανοίξει ο δρόμος για τα έργα στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και δικαιώθηκε. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Από την πρώτη στιγμή που οι άνθρωποι της ΑΕΚ ξεκίνησαν το εγχείρημα της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, κινήθηκαν με ευλαβική προσήλωση πάνω στην γραμμή της απόλυτης νομιμότητας. Ήταν απόλυτα τυπικοί, μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια της μελέτης για το έργο.

Όμως ενδεχομένως αυτό να μην αρκούσε, για να φτάσει στο σημείο τώρα, να ανοίξει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την "Αγιά Σοφιά". Για περισσότερους από έναν λόγους μπορεί να μην αρκούσε. Η ΑΕΚ ωστόσο, είχε ένα "μυστικό" στον τρόπο που κινήθηκε και δικαιώθηκε.

ο μυστικό ήταν πως από ευθύς εξ αρχής είχε αποφασίσει να είναι ανοιχτή σε διάλογο με τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο φορέα ή αρχή. Ήταν διατεθειμένοι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το πρότζεκτ, από τον επικεφαλής που είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μέχρι τους μηχανικούς, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μ’ όποιον ήταν απαραίτητο, προκειμένου να λυθούν με τον διάλογο όλες οι απορίες και να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια. Και αυτή την απόφαση, να τήρησαν απόλυτα.

Ο Μελισσανίδης συνάντησε και κάθισε στο ίδιο τραπέζι και με τον υπουργό ΠΕΝ, Πάνο Σκουρλέτη και με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και με τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο. Μάλιστα με κάποιους απ’ αυτούς υπήρχαν μικρές ή μεγάλες εντάσεις πριν από τις συναντήσεις.

Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις, δεν ήταν καν η πλευρά της ΑΕΚ που είχε ζητήσει τις συναντήσεις. Όμως πήγε σ’ όλες και μηδενός εξαιρουμένης μετά το τέλος, ήταν το έργο του νέου γηπέδου που είχε βγει κερδισμένο.

Παράλληλα οι υπεύθυνοι που έχουν αναλάβει το πρότζεκτ και οι μηχανικοί, έκαναν αλλεπάλληλες συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προσκομίσουν έγγραφα και να λύσουν απορίες.

Τους τελευταίους δέκα μήνες, περίπου δηλαδή όσο κράτησε η διαδικασία σφραγίσματος του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η ΑΕΚ έκανε όσες συναντήσεις χρειάστηκαν και όσες της ζητήθηκαν και σε υψηλό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Στο "τέλος της ημέρας", πήρε αυτό που ήθελε και που έτσι κι αλλιώς βάσει δεδομένων, δικαιούταν. Μάλιστα αυτή την πολιτική, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να την εγκαταλείψει. Παραμένει ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνάντηση της ζητηθεί, προκειμένου να ενημερώσει για το έργο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ