ΑΕΚ

Το μυστικό της ΑΕΚ του Πογέτ

Το μυστικό της ΑΕΚ του Πογέτ
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το σερί των "κιτρινόμαυρων" νικών, έχει κτιστεί πάνω σε συγκεκριμένο συστατικό της αγωνιστικής συνταγής του Πογέτ και πλέον η ΑΕΚ δεν χάνει ούτε με... αίτηση.

Εννέα συνεχόμενες νίκες σε επίσημα παιχνίδια, δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα ούτε σύμπτωσης, ούτε καλού φεγγαριού. Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει βγάλει μέσα από την δουλειά που κάνεις στις προπονήσεις της ΑΕΚ, μια πετυχημένη αγωνιστική συνταγή.

Και όπως κάθε συνταγή, έχει το μυστικό της. Και στην περίπτωση της ΑΕΚ αυτό το μυστικό είναι η «φονική» αποτελεσματικότητα. Κάτι σαν κτύπημα «κόμπρας».

Αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού στο Καυταντζόγλειου, ο προπονητής του Ηρακλή είπε πως « στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έκανε τέσσερις ευκαιρίες και πέτυχε τέσσερα γκολ ». Δεν ήταν ακριβές. Αλλά δεν απείχε και πολύ από την αλήθεια. Ούτε στο πρώτο ματς με τον Ηρακλή, αλλά ούτε και στην χθεσινή (4/2) ρεβάνς, η ΑΕΚ χρειάστηκε πολλές «τελικές» για να σκοράρει.

Από εποχής… Ριβάλντο

Σε καμία από τις εννέα σερί νίκες, δεν χρειάστηκε η ομάδα του Πογέτ περισσότερες από τέσσερις τελικές, μέχρι να πετύχει το πρώτο γκολ. Ενώ το χθεσινό παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο, είναι το μοναδικό από τα εννέα, που η ΑΕΚ δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χρειάστηκε να μπει στο δεύτερο για να ανοίξει το σκορ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα πετυχαίνει 1 γκολ, ανά 6,4 προσπάθειες. Για να μπορέσει να βρει κανείς ανάλογο ποσοστό… ευστοχίας της Ένωσης, θα πρέπει να πάει πίσω στη σεζόν 2007-08 του… Ριβάλντο, όταν είχε 1 γκολ ανά 6,5 προσπάθειες και έχασε το πρωτάθλημα με την υπόθεση Βάλνερ.

Η επιμονή του Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ από την πρώτη στιγμή επιμένει πάνω στην αποτελεσματικότητα. Ακόμα και μετά από νίκες, όπως για παράδειγμα στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, την επόμενη μέρα μαζί με τα συγχαρητήρια, είχε κάνει παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του για τις χαμένες ευκαιρίες. Και είναι κάτι στο οποίο δίνει μεγάλο βάρος και στην δουλειά που κάνει στις προπονήσεις, αλλά και στην ανάλυση των παιχνιδιών.

Η «προσθήκη» Ζουκουλίνι

Ακόμα και στην επιλογή για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, ο Πογέτ επέλεξε έναν χαφ που να μπορεί να συνεισφέρει και στην αποτελεσματικότητα. Ο Μπρούνο Ζουκουλίνι είναι ένας παίκτης που παίζει με ψηλά το κεφάλι και μπορεί να δώσει ασίστ, ενώ έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Άλλωστε ακόμα και στο ντεμπούτο του χθες στο Καυταντζόγλειο, λίγο έλειψε να βρει δίχτυα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ