ΑΕΚ

Το μικρό θαύμα του Σουκουλίνι

Το μικρό θαύμα του Σουκουλίνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπρούνο Σουκουλίνι κράτησε μια υπόσχεση που είχε δώσει στην χειρότερη στιγμή της καριέρας του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Τον Μπρούνο Σουκουλίνι γουρλή δεν τον λες. Τραυματίστηκε σοβαρά 22 μέρες αφότου πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ και μάλιστα σε προπόνηση που ήταν προαιρετική. Έκανε ταξίδι… αστραπή στην Αθήνα, πριν ξεκινήσει θεραπεία στην Αργεντινή, για να δει τον ημιτελικό με τον Ατρόμητο και το ματς αναβλήθηκε. Έδωσε αγώνα δρόμου για να προλάβει να επιστρέψει Ελλάδα για να δει από κοντά τον τελικό και την επομένη της άφιξης του, ήρθε η απόφαση για την πρώτη αναβολή.

Γουρλής λοιπόν μπορεί να μην είναι ο Σουκουλίνι, αλλά τις υποσχέσεις του, ξέρει να τις κρατά. Το έχει αποδείξει πολλάκις. Αλλά η τρανή απόδειξη, είναι πως κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στους συμπαίκτες του, μέσα στα αποδυτήρια των Σπάτων, στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

«Εσείς να κερδίζετε και εγώ…»

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε άρον-άρον ο Σουκουλίνι εκείνο το μεσημέρι της 22ας Φλεβάρη όταν στραβοπάτησε στην προπόνηση, ήταν για… κλάματα. Επιβεβαίωναν τους αρχικούς φόβους για σοβαρό τραυματισμό. Και ο Αργεντινός μέσος έβλεπε να τσακίζεται, μαζί με το πόδι του και η ευκαιρία που έψαχνε να κάνει ένα ξεπέταγμα, ερχόμενος δανεικός από την Σίτι στην ΑΕΚ. Επικράτησε ένας μικρός χαμός εκείνη τη μέρα. Οι Άγγλοι απαιτούσαν από τον παίκτη να μαζέψει τα πράγματα του και να ταξιδέψει άμεσα στο Μάντσεστερ για να αναλάβουν εκείνοι τα καθέκαστα, ενώ οι Αργεντινοί επέμεναν με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, πως η καριέρα του στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε άδοξα. Τα αεροπορικά εισιτήρια της επιστροφής στην Βρετανία, βγήκαν με ημερομηνία ακριβώς της επόμενης μέρας. Πριν όμως ο Σουκουλίνι πάει στο Ελ Βενιζέλος, πέρασε από το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Όχι για να χαιρετήσει. Για να υποσχεθεί. «Εσείς συνεχίστε να κερδίζετε τα παιχνίδια, εγώ θα γυρίζω και θα είμαι μαζί σας στα παιχνίδια των πλέι οφ» είχε πει ο Αργεντινός μέσος και ενώ την κουβέντα του στα αποδυτήρια την ξεκίνησε βουρκωμένος, την ολοκλήρωσε μ’ ένα πλατύ χαμόγελο.

«Σας το είχα πει…»

Με το ίδιο πλατύ χαμόγελο που θυμούνται οι παίκτες της ΑΕΚ τον Σουκουλίνι να φεύγει από τα Σπάτα με πατερίτσες στις 23 Φλεβάρη, με το ίδιο τον είδαν να επιστρέφει στις 5 του Μάη. Να ξαναβάζει σορτσάκι και ποδοσφαιρικά παπούτσια. Και έκλεινε στους περισσότερους το μάτι, σαν να έλεγε «σας το είχα πει». Πριν από περίπου 20 μέρες έκανε ο Σουκουλίνι την πρώτη του ατομικό προπόνηση ξανά στα Σπάτα. Στις 21 Μαίου, δηλαδή το περασμένο Σάββατο, έπαιξε για πρώτη φορά στο δίτερμα. Έστω και επιφυλακτικά. Χθες (25/5) μπήκε στην αποστολή για το αποψινό (26/5) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Παιχνίδι της τύχης. Πριν από το ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό τραυματίστηκε, σε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό επιστρέφει.

Το μέλλον του στην ΑΕΚ

Είναι κοινό μυστικό πως ο Σουκουλίνι σε χρόνο ρεκόρ δέθηκε με την ΑΕΚ. Και αυτό το δέσιμο είχε να κάνει με τον τρόπο που του φέρθηκε και τον αγκάλιασε η ομάδα και ο κόσμος της. Δεν είχε καμία σχέση με την παρουσία του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο. Γι αυτό και το γεγονός πως ο Ουρουγουανός τεχνικός απομακρύνθηκε, δεν επηρέασε ούτε κατ’ ελάχιστο την λαχτάρα που είχε ο Σουκουλίνι να επιστρέψει εγκαίρως στην Αθήνα για να προλάβει να παίξει στα πλέι οφ. Και δεν επηρεάζει και τις σκέψεις που κάνει για το μέλλον του. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αυτή που αποφασίζει, διότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο. Το πιθανότερο είναι πως θα τον παραχωρήσει εκ νέου δανεικό. Στην ΑΕΚ ακόμα οριστική απόφαση δεν έχουν πάρει. Αλλά υπάρχει η σκέψη να ζητήσουν την ανανέωση του δανεισμού. Ειδικά από την στιγμή, που όπως φαίνεται από την συμπεριφορά και την στάση του Σουκουλίνι, θα έχουν στο πλευρό τους και τον ίδιο τον παίκτη.

Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ είχε άριστη συνεργασία με την Σίτι, από την συμφωνία για τον δανεισμό, αλλά και σ’ όλη την διάρκεια της αποθεραπείας του Αργεντινού μέσου. Επίσης άριστες είναι οι σχέσεις της ΑΕΚ με τον ίδιο τον Σουκουλίνι. Παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό η οριστική απόφαση να περάσει και μέσα από τον σχεδιασμό που θα κάνει ο νέος προπονητής. Άλλωστε υπάρχει η παράμετρος της παρουσίας του Σουκουλίνι, στην προεπιλογή που έχει κάνει ο Τάτα Μαρτίνο για την αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ