ΑΕΚ

Το μεγάλο "όπλο" του Μοντανιέ

Το μεγάλο "όπλο" του Μοντανιέ

Μέτρησε πολύ στην απόφαση της ΑΕΚ, το χάρισμα του Μοντανιέ να αναδεικνύει σπουδαίους παίκτες αλλά και να διαχειρίζεται τα αποδυτήρια.

Με δεδομένο πως ο Φιλίπ Μοντανιέ πατάει απόψε (2/6) Αθήνα προκειμένου να μπει στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για οριστική συμφωνία με την ΑΕΚ, σημαίνει πως πλέον έχει οριστικά κερδίσει την… κούρσα από τους Αρουαμπαρένα και Φινκ. Υπήρχαν μια σειρά από λόγοι που τελικά οι άνθρωποι της Ένωσης κατέληξαν στον Γάλλο τεχνικό.

Ένας εξ αυτών, έχει να κάνει με την αποδεδειγμένη δυνατότητα του Μοντανιέ, αφενός να αναδεικνύει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αφετέρου να διαχειρίζεται τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια. Κάτι που αποδείχθηκε ως το αδύνατο σημείο του Γκουστάβο Πογέτ. Ενώ από τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ήταν ένα ζήτημα και για τον Μάρτιν Αρουαμπαρένα στην Μπόκα Τζούνιορς. Ο Μοντανιέ φημίζεται για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια. Ενώ σημαντικούς ποδοσφαιριστές, όχι μόνο τους εμπιστεύτηκε αγωνιστικά, αλλά ανέπτυξε μαζί τους μια εξαιρετική σχέση εμπιστοσύνης.

Η περίπτωση Γκριεζμάν

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος τεχνικός όχι μόνο αναγνώρισε και εμπιστεύτηκε το ταλέντο του διεθνή συμπατριώτη του. Αλλά στις δύσκολες στιγμές, μπήκε ασπίδα για να τον προστατέψει. Το καλοκαίρι του 2011, ο Γκριεζμάν πίεζε για να πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά από ένα θυελλώδες διάστημα, τελικά ο Γάλλος επιθετικός πείστηκε να παραμείνει στη Σοσιεδάδ. Ωστόσο σ’ ένα φιλικό στις αρχές του Σεπτέμβρη, με αντίπαλη την Μπρέστ, οι Βάσκοι οπαδοί αποδοκίμασαν έντονα τον Γκριεζμάν. Και εκείνος ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Τότε ο Μοντανιέ βγήκε μπροστά και δήλωσε. «Καταλαβαίνω τους οπαδούς. Δένονται με έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, φορούν την φανέλα του και ξαφνικά βλέπουν ότι μπορεί να φύγει. Να ξέρουν όμως πως μίλησα με τον Αντουάν και είναι απολύτως αφοσιωμένος στην ομάδα και θα δώσει τα πάντα».

Προφανώς αυτό ήταν που… έδεσε τον Γκριεζμάν με τον Μοντανιέ. Επί ημερών του Γάλλου προπονητή, ο διεθνής επιθετικός ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Σοσιεδάδ. Και όταν το Μάιο του 2013, ο Μοντανιέ μετακόμισε στη Ρέν, θέλησε να πάρει μαζί του και τον Γκριεζμάν. Μάλιστα, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα της εποχής, ο Γάλλος το σκέφτηκε παρά το γεγονός πως μεγάλες ομάδες και από την Ισπανία και από την Αγγλία, τον διεκδικούσαν. Τελικά οι δυο τους δεν συνεργάστηκαν, όμως η δυνατή σχέση εξακολουθεί να τους ενώνει.

Η περίπτωση Ντεμπελέ

Σχεδόν ανάλογη με την περίπτωση του Γκριεζμάν, είναι και αυτή του Ουσμάν Ντεμπελέ. Απλώς πιο πρόσφατη και πιο… σύντομη. Ο Μοντανιέ ήταν αυτός που ανακάλυψε τον Ντεμπελέ στην δεύτερη ομάδα της Ρεν, σε ηλικία 17 ετών. Ο Γάλλος τεχνικός ήταν που επέμενε να δοκιμάσει με την πρώτη ομάδα τον νεαρό επιθετικό τον περασμένο Ιούνιο. Έδωσε «μάχη» για να μην χαθεί ο Ντεμπελέ, καθώς ήδη ομάδες όπως η Μπενφίκα ήθελαν να τον αποκτήσουν. Σχεδόν τον πήρε από το χέρι για να υπογράψει τον περασμένο Οκτώβριο επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ρεν. Ο Μοντανιέ έδωσε θέση βασικού αμέσως στον Ντεμπελέ και εκείνος άρχισε να οργιάζει. Μέχρι που, στο τέλος της φετινής σεζόν, ολόκληρη Ευρώπη ήθελε τον νεαρό Γάλλο επιθετικο, αλλά τον απέκτησε η Ντόρτμουντ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ