ΑΕΚ

Το μεγάλο (κερδισμένο) στοίχημα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ ICON

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο της επιστροφής του Ουκρανού στόπερ της ΑΕΚ, Ντιμίτρο Τσιγκρίνσκι, σε χρόνο ρεκόρ και αναλύει τον κωδικό "Καραϊσκάκη".

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την φανέλα της Μπαρτσελόνα και που γύρω από τα πόδια του έχει στηθεί περισσότερες από μια φορές ένας χορός εκατομμύριων ευρώ, προφανώς και είχε βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές και μεγάλες προκλήσεις.

Όμως εκείνο που έχουν αντιληφθεί όλοι όσοι ζουν τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι καθημερινά από κοντά όλο αυτό το διάστημα, είναι πως αντιμετώπισε το ζήτημα της επιστροφής σε χρόνο ρεκόρ από τον συγκεκριμένο τραυματισμό στο χέρι, ως μια από τις μεγαλύτερης προκλήσεις του. Ίσως και την πιο μεγάλη. Ενδεχομένως διότι ήδη από το καλοκαίρι ο Ουκρανός στόπερ έβλεπε την ΑΕΚ ως την τελευταία ευκαιρία, για να ξαναβρεί τον εαυτό του.

Πιθανόν διότι έχει τσιγκλιστεί έτσι κι αλλιώς ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός και θέλει να δώσει απαντήσεις. Ίσως διότι ακόμα και το γεγονός πως την επόμενη μέρα της επέμβασης στο χέρι, η ΑΕΚ του μετέφερε την πρόθεση να βάλει στο τραπέζι την επέκταση του συμβολαίου, του έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο.

Όπως και να έχει, ο Τσιγκρίνσκι από την πρώτη στιγμή που βγήκε από το χειρουργείο, είχε βάλει ως προσωπικό στοίχημα, να σπάσει τα κοντέρ ως προς την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Πήγε μόλις τρεις μέρες μετά την επέμβαση στα Σπάτα και έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο. Μπήκε περίπου στις τρεις εβδομάδες, με κανονικό νάρθηκα ακόμα στο χέρι, στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, ενώ επέστρεψε χθες (8/4) σε αποστολή για επίσημο παιχνίδι, μόλις πέντε εβδομάδες και δυο μέρες, μετά την επέμβαση που είχε κάνει. Και παρόλο που εκτίμηση για το διάστημα της απουσίας του, ήταν έξι με οκτώ εβδομάδες.

Το μεγάλο (κερδισμένο) στοίχημα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο της επιστροφής του Ουκρανού στόπερ σε χρόνο ρεκόρ και αναλύει τον… κωδικό «Καραϊσκάκη».

ΕΝΑΣ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΤΑΝ

Εκείνο που έβλεπαν όλοι στα Σπάτα, από τις 2 του Μάρτη που έκανε την επέμβαση ο Τσιγκρίνσκι, ήταν έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε κανέναν σκοπό να ακολουθήσει πιστά τα χρονοδιαγράμματα. Έναν παίκτη που δεν κρατιόταν. Γενικώς ο Τσιγκρίνσκι από την πρώτη μέρα που πήγε στο προπονητικό της ΑΕΚ, έχει δείξει πως είναι ένας άψογος επαγγελματίας. Αυτή την φορά, ήταν ένας… παθιασμένος επαγγελματίας. Έμπαινε σε ασκήσεις με μπάλα από εκεί που κανείς δεν το περίμενε.

Ακόμα και στα διπλά άρχιζε να παίζει, όταν ακόμα φορούσε τον κανονικό νάρθηκα. Και πριν περάσει καν τον κύκλο των εξετάσεων που θα έδειχναν αν έχει «δέσει» το κόκκαλο. Προφανώς ήταν προσεκτικός ως προς τις προσωπικές μονομαχίες και φυλαγόταν για να μην κτυπήσει το χέρι του. Και σ’ αυτό τον βοηθούσαν και οι συμπαίκτες του, που επίσης ήταν και είναι επιφυλακτικοί. Όμως το πρόγραμμα των προπονήσεων, το βγάζει κανονικά.

ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΔΙ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΕΡΙ

Η αλήθεια είναι πως ο Τσιγκρίνσκι φέτος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τους τραυματισμούς. Από τις αρχές του Νοέμβρη που είχε την πρώτη μυϊκό τραυματισμό στο πόδι, έπαιξε ξανά στα τέλη Φλεβάρη ως αλλαγή και την πρώτη του Μάρτη στη βασική ενδεκάδα. Και ειδικά το τελευταίο διάστημα πριν την επιστροφή του, ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικός. Ανησυχούσε και ήταν πολύ προσεκτικός, ώστε να μην πάρει κανένα ρίσκο υποτροπής. Με την περίπτωση του χεριού του ωστόσο, δεν είναι καθόλου το ίδιο. Την ακριβώς αντίθετη συμπεριφορά έχει.

Το μεγάλο (κερδισμένο) στοίχημα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ο Τσιγκρίνσκι έχει μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων εδώ και περίπου δυο εβδομάδες. Χωρίς όμως ούτε το χέρι να έχει δέσει εντελώς, ούτε να είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Μάλιστα εκείνο που έλεγε στους συμπαίκτες του μέχρι και την προηγούμενη Κυριακή (2/4), ήταν πως όσο και αν το θέλει πολύ, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει να είναι έτοιμος για το πρώτο ντέρμπι του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Και αυτό διότι και ο ίδιος αισθανόταν ακόμα και στις προπονήσεις, πως δεν μπορούσε να παίξει απελευθερωμένα.

Ωστόσο το ταξίδι που έκανε στην Ιταλία για να προμηθευτεί έναν ειδικό νάρθηκα, αποδείχθηκε κομβικό. Αυτό το προστατευτικό στο χέρι του, δίνει στον Τσιγκρίνσκι την ασφάλεια που θέλει, καταρχήν για να μπορεί να προπονείται πιο ελεύθερα. Και μένει να φανεί και μέσα στο γήπεδο, αν πάρει χρόνο συμμετοχής στο σημερινό (9/4) ματς με την Κέρκυρα, αν επίσης του δίνει ασφάλεια και σιγουριά. Πάντως λόγω αυτού του προστατευτικού νάρθηκα που έφερε από την Ιταλία, ο Τσιγκρίνσκι μπήκε στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι.

ΚΩΔΙΚΟΣ "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ"

Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του, ο Τσιγκρίνσκι είχε βάλει ως προσωπικό στοίχημα την επιστροφή του σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς όμως να έχει «σημαδέψει» συγκεκριμένο παιχνίδι. Όσο όμως περνούσε ο καιρός και προέκυψε και η κλήρωση, ο Ουκρανός στόπερ έβαλε ως στόχο το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Κάτι ωστόσο, που ήξερε ευθύς εξ αρχής πως θα ήταν δύσκολο.

Όχι όμως και ακατόρθωτο. Και από την στιγμή που ο Τσιγκρίνσκι μπήκε στην αποστολή για το σημερινό ματς με την Κέρκυρα, οι πιθανότητες να μπορέσει να παίξει την Μεγάλη Πέμπτη, αυξάνονται κατακόρυφα. Πολύ περισσότερο, να πάρει και χρόνο συμμετοχής στο σημερινό ματς.

Με τυπικούς ιατρικούς όρους, θα πρέπει να συμπληρωθούν τουλάχιστον οι έξι εβδομάδες απουσίες ή ακόμα και οι οκτώ. Παρόλα αυτά εκείνο που έχει την μεγαλύτερη σημασία, είναι πως αισθάνεται πλέον ο ίδιος ο Τσιγκρίνσκι. Κάτι που θα φανεί και σήμερα, αν πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά και μέσα στις προπονήσεις που θα μεσολαβήσουν, μέχρι και την σέντρα του ντέρμπι στο Καραίσκάκη, την Μεγάλη Πέμπτη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ