ΑΕΚ

Το μεγάλο εύρημα της διετίας

Το μεγάλο εύρημα της διετίας
Τζανετόπουλος INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ασχολείται με τον μικρό ήρωα των τελευταίων δύο ετών για την Ένωση, θυμίζει πως ξεκίνησε η κιτρινόμαυρη περιπέτειά του, πως εξελίσσεται και φαντάζεται που μπορεί να οδηγηθεί γι αυτόν τον εξαιρετικά φιλόδοξο, ταπεινό αλλά και... «ατρόμητο» στόπερ των 20 ετών.

Σπάτα, 22 Ιουλίου 2013. Μεταξύ τόσων και τόσων αγνώστων προσώπων, εμφανίζεται και ένας πιτσιρικάς που μοιάζει με.. τηλεγραφόξυλο. Ψηλός και αδύνατος, 18 ετών, μία ακόμα δοκιμή μπας και η ΑΕΚ ψαρέψει λαβράκια στα χωρικά ύδατα της Γ' Εθνικής.

Ονομάζεται Άνταμ Τζανετόπουλος, άρτι αφιχθείς από το Βόλο όπου είχε αγωνιστεί με τη δεύτερη ομάδα της Νίκης και πρώην «κομμένος» από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού! Όχι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο βιογραφικό...

Δύο χρόνια μετά, ο 20χρονος πλέον κεντρικός αμυντικός είναι ο ίδιος ταπεινός και αξιόλογος άνθρωπος αλλά ένας πολύ διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Πιο μυώδης, περισσότερο δυνατός, απόλυτα αποφασιστικός, πρωτόγνωρα ισορροπημένος αγωνιστικά για την ηλικία και τις λιγοστές παραστάσεις του, αναγνωρίζεται ως το μεγάλο ποδοσφαιρικό εύρημα της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του περάσματος από το σκοτεινό τούνελ των μικρότερων κατηγοριών.

Του βγήκε μάλλον εύκολα (σαφώς όχι άκοπα) γιατί εξ αρχής είχε διαγνωστεί ότι ξέρει ποδόσφαιρο. Οι βάσεις του ήταν εξαιρετικές όταν ο Τραϊανός Δέλλας τον είδε για πρώτη φορά στα Σπάτα και απεφάνθη ότι θα ήταν ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θα έπαιζε λίγα ματς στη Γ΄ Εθνική, αλλά μέσα από τη δουλειά που θα έκανε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης σεζόν, θα εξελισσόταν σε βασικό γρανάζι στην αμέσως μεγαλύτερη (τη Β') κατηγορία! Όπως και έγινε...

Από τα αζήτητα βασικός και πρωταγωνιστής!

Για τους μη γνωρίζοντες, ο πέμπτος σε ιεραρχία στόπερ της ομάδας κατά τη διάρκεια του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος θεωρείτο (δικαιολογημένα) ως ακόμα ένας αναλώσιμος. Λίγοι γνώριζαν πόσο πιο μπροστά από όλους έβλεπε ο Δέλλας και με ποια στόχευση επιχειρούσε τη γενικότερη πρόοδο του Τζανετόπουλο. Άλλωστε μετά από μόλις 7 εμφανίσεις στη χαμηλότερη κατηγορία, άπαντες πίστεψαν ότι το καλοκαίρι του 2014 θα αποτελούσε παρελθόν από την ομάδα η οποία θα επιχειρούσε την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα μέσα από το σαφώς πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Ο Άνταμ άρχισε να δείχνει ότι πατούσε πλέον καλύτερα από τις πρώτες ημέρες της περυσινής καλοκαιρινής προετοιμασίας. Έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο ευφυΐα, θαυμαστή αυτοπειθαρχία αλλά και το καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό θράσος, αυτό που κάθε παίκτης ο οποίος πιστεύει στις δυνατότητές του οφείλει να εκμεταλλεύεται.

Ήρεμος με τη μπάλα στα πόδια, ικανός να παίξει με αυτή σε υψηλότερο βαθμό ανταπόκρισης από ότι κάθε άλλος στόπερ του υπάρχοντος ρόστερ, αλλά και εξελισσόμενος σε έναν εκκολαπτόμενο αμυντικό μέσο! Από αυτή τη θέση άλλωστε συστήθηκε δυναμικά στο ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό.

ΟΑΚΑ, 8 Ιανουαρίου 2015. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο και θέλει νίκη για να είναι βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχει χάσει τον Κορδέρο με τραυματισμό, ενώ ο νεοαποκτηθεις Γιόχανσον δεν κρίνεται έτοιμος για την ενδεκάδα. Ο Τζανετόπουλος επιστρατεύεται ως αμυντικός χαφ, πραγματοποιεί το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς απέναντι σε ομάδα της μεγαλύτερης κατηγορίας και κάνει το παιχνίδι της ζωής του!

Στο 58ο λεπτό του αγώνα και αφού μέχρι το σημείο εκείνο έχει αφήσει άπαντες άφωνους με την ανταπόκρισή του στον συγκεκριμένο ρόλο σε ένα τόσο απαιτητικό ματς, βρίσκει δίχτυα μέσα από έναν υπέροχο συνδυασμό τον οποίο ο ίδιος ξεκίνησε και εξαιρετικό πλασέ. Ύστερα από ενάμιση χρόνο αθόρυβης δουλειάς, ο κεντρικός αμυντικός στον οποίο ο Δέλλας διαπίστωσε πολλά από τα δικά του προσόντα όταν αγωνιζόταν (πρωτίστως αυτό της ικανότητας να παίζει καλά με τη μπάλα και να κάνει παιχνίδι από την άμυνα), είχε δικαιώσει τον προπονητή του.

Ο Τζανετόπουλος διατήρησε τη θέση του στην ενδεκάδα στα δύο ματς Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και το κοντέρ σταμάτησε στις 20 επίσημες συμμετοχές στις δύο διοργανώσεις που η Ένωση έλαβε μέρος.

Πρόκειται αναμφίβολα για τον ποδοσφαιριστή που εξελίχθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στην ΑΕΚ μέσα από τα ματς της περασμένη διετίας και αυτός που βάσει ηλικίας, προδιαφραγών, χαρακτήρα αλλά και χαρακτηριστικών στο παιχνίδι του, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσει στο άμεσο μέλλον ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ