ΑΕΚ

Το μεγάλο άγχος του Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Μανόλο Χιμένεθ, είναι να μπορέσει να διαχειριστεί η ΑΕΚ τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Από την υπερκόπωση εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων, στην αδράνεια.

Είναι γεγονός πως πριν από μόλις δέκα μέρες, ο Μανόλο Χιμένεθ θα έδινε το μισό του… βασίλειο, για την πολυτέλεια μιας ημέρας ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές του. Βλέπετε, μ’ ένα πρόγραμμα συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων ανά τριήμερο, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν ξεχάσει τι θα πει ρεπό.

Από εκεί όμως που πήγαινε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, μόλις μ’ ένα παιχνίδι την εβδομάδα, ο Χιμένεθ υποχρεώνεται να διαχειριστεί ακραίες συνθήκες. Από το φουλ αγωνιστικό πρόγραμμα, στο… άδειο πρόγραμμα. Και από την υπερκόπωση των παικτών, στην… αδράνεια.

Η ΑΕΚ πλέον έχει βρεθεί σε μια κατάσταση, που η επόμενη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση, θα είναι σε 2,5 εβδομάδες. Με το πιο αισιόδοξο σενάριο. Και αν ο Χιμένεθ προβληματιζόταν μια φορά για το πώς θα κρατήσει τους παίκτες του σε αγωνιστική εγρήγορση στο Σαββατοκύριακο της προγραμματισμένης διακοπής λόγω εθνικής, τώρα ο προβληματισμός δεκαπλασιάστηκε.

Άλλωστε ήδη από την χθεσινή (14/3) προπόνηση, όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24.gr, ο Χιμένεθ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του γι αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος.

Από την άλλη μεριά, ο Ισπανός τεχνικός ξέρει πως οι παίκτες του έχουν ανάγκη και από ξεκούραση. Άλλωστε από τις 20 Γενάρη μέχρι τώρα, έδωσαν 13 παιχνίδια για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Και τα πόδια τους είναι φορτωμένα με κούραση και το σώμα τους με καταπόνηση.

Γι αυτό και ο Χιμένεθ, σ’ αυτό το διάστημα της διακοπής, θέλει να βρει τον τρόπο να ισορροπήσει ανάμεσα στην δουλειά για την διατήρηση του αγωνιστικού ρυθμού, αλλά και στις ανάσες που πρέπει να πάρουν οι ποδοσφαιριστές του. Κάτι που δεν αποτελεί καθόλου εύκολη υπόθεση.

Παρά το γεγονός πως θα υπάρχει η ευκαιρία γι αυτή την περιβόητη ξεκούραση που δεδομένα οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν ανάγκη, όλη αυτή η διακοπή του πρωταθλήματος δεν άρεσε καθόλου στον Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί αφενός πως είναι ζόρικο να διατηρήσουν οι παίκτες αγωνιστικό ρυθμό για τόσο μεγάλο διάστημα και αφετέρου είναι δύσκολο στο συγκεκριμένο χρονικό κομμάτι της σεζόν, να ξαναβρεθεί άμεσα ο ρυθμός σε περίπτωση που χαθεί. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή, που ακόμα και αν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα την 1η Απρίλη, θα έχει ξανά διακοπή για το Πάσχα. Επομένως υπάρχει ο κίνδυνος, μέσα στις επόμενες 30 μέρες, η ΑΕΚ να δώσει μόλις ένα επίσημο ματς.

Προφανώς όλο αυτό δεν αρέσει στον Χιμένεθ, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να τα αλλάξει. Γι αυτό και αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την διακοπή του πρωταθλήματος, δούλεψε πολύ με τους συνεργάτες του, προκειμένου να εκπονήσει ένα πλάνο δουλειάς, που θα επιτρέψει στην ομάδα να παραμείνει σε αγωνιστική εγρήγορση, στο μέτρο του δυνατού, σ’ αυτό το διάστημα της απραξίας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ